Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279214 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #135 : Haziran 20, 2015, 23:03:59 ÖS »

Ggolem kimdi? Özayın paylaştığı ikinci linkteki projeyi kastetmiştim.
http://sweetlilmre.blogspot.com.tr/2015/01/arduino-pro-micro-arcade-controller.html

Eleman niye tek klavye yapmaya çalışmamış da iki joystick takılmış diyordum. Sebebi impulse'mış :p

Bu arada yapıp çıkayım dersen şöyle bir proje de gördüm

http://vusb.wikidot.com/project:mamepanel

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #136 : Haziran 20, 2015, 23:42:06 ÖS »

Ggolem i tanımıyorum
Kendi kabinini yapmış
Proje süreçlerini paylaşmış
Şu link de kontrol kısmıyla ilgili bilgi vermiş
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10323.75
Senin paylaştığın linkte ki proje için
Bazı yorumlar yapmış
Kendi kodlarının daha iyi olduğunu söylemiş
Simon kodu incelemiş sanırım
Yarın hava iyi olursa tüm kabine retrobright uygulaması yapacağım
Şu kabini bir toplayabilirsem
El atıcam mcu işine
Klavye moddan vaz geçtim
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #137 : Haziran 21, 2015, 00:20:16 ÖÖ »

O konuyu daha önce görmüştüm, controller kısmını atlamışım daha önce baktığımda . Özay tekrar linkini verince de sadece kendi mesajına bakmışım ve yine görmemişim.

Şimdi kontrol ettim. Analog giriş ile input sayısını arttırma kısmını tam anlamadım. Gerilim bölücü direnç vesaire ile değişik switch'lerden değişik gerilimler okumaya dayalı olsa gerek. Kolların aynı anda aynı eksende iki konumda birden olamayışını da devrede herhalde farklı gerilim bölücüler ile aynı pin'e bağlayarak hallediyor. Aslında aynı mantıkla switch'in 8 konumunu değişik analog değerlere atamak da mümkün olabilir ancak devre gereksiz karmaşık olur. (Bu iş için hazır yapılmış entegre yoksa tabii)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #138 : Haziran 23, 2015, 00:14:11 ÖÖ »

Bu arada bir kaç gündür joystick örneği yapmaya çalışıyorum ancak başarıya ulaşamadım. Source'u hazır olanlar da benim yapayım değiştirdiklerimden de çalışan olmadı. Aynı usb init mekanizması var kodda ama joystick'leri bilgisayar gördüremedim.

Çalıştığı düşünülürse ggolem'in kullandığı yöntem şu an için en pratik çözüm gibi.

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #139 : Haziran 23, 2015, 01:03:48 ÖÖ »

Mutlaka bir çözüm bulunur
Zaman ayırmak lazım
Baya uğraştın mutlu son yakındır
Ben diğer işlerden henüz vakit bulamadım
Pazar günü tüm kabine retrobright uyguladım
Bugün de zımpara işi ile geçti
Toparlayıp paylaşacağım görüntüleri
Çok uğraştım ama güzel oldu
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #140 : Haziran 23, 2015, 12:10:29 ÖS »

LUFA diye birşey varmış ATmega32u4 benzeri işlemciler için. Arduino yerine Atmel Studio (veya AVR GCC) kullananlar için daha hardcore bir kütüphane sanırım. Kahkaha

http://www.fourwalledcubicle.com/LUFA.php

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #141 : Haziran 23, 2015, 12:23:30 ÖS »

Evet gördüm onu.

Zaten arduino işin donanım tarafında işleri kolaylaştırsa da yazılım tarafında kaynak açısından zayıf. Çalışan hobi devrelerinin çoğu arduino ide'si için diğer tool'lar kullanılarak yazılmış. Çıkardığın devrenin uygulama maliyetini düşündüğünde aslında çok da mantıklı bir hareket. Ancak iki tarafa da hakim olmak gerekiyor çünkü arduino'nun kolay prototipleme kısmı büyük rahatlık.

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Haziran 29, 2015, 21:49:46 ÖS »

Kabin için geçen 2 hafta sonu yaptığım çalışmaları paylaşmak istedim
yapılan işlemler :

geçen Pazar değiş ondan önceki pazar günü tüm kabine Retrobright işlemi uygulamayı planlıyordum havanın yağış durumu vardı şans dedim neyse öğlen gibi açtı hava güneşlendi kabinin parçalarını apartmanın damına çıkardım
tüm parçalara kuaförlerin boya yapmak için kullandıkları beyaz krem gibi maddeyi sürdüm
bu işlem için hafif geniş boya fırçası kullandım yumuşak olanlardan
2 kat şeklinde sürdüm kapatsın diye
gün batımına kadar güneşte kaldı parçalar sonra ıslak bezle temizledim baktım hala sarılık var sonra tekrar sürdüm ve ertesi gün de güneşte bıraktım
sonra temizledim ve eve indirdim parçaları
güzel bir yıkama işlemi sonrası dün zımpara işleri için hazırlıkları yaptım
önce makine ile 160 numara zımpara sonrasında elle 240 ve son olarak 600 lük zımpara işi yaptım bu iş yaklaşık 6 saat sürdü kolum koptu desem yeridir
işlem sonrası montaj safhaları :

fena olmadı diyebilirim, daha iyisi sıfır olanı
bana göre işlem başarı ile sonuçlandı
kabinin işleri bitince en son polisaj yapacağım şuan mat duruyor polisaj sonrası parlak olursa orijinal haline çok yakın olacaktır

kalan işlerimiz arasında kapak onarımı ve eksik kapakların yerini alacak kapakların imalatı ve ışığın önüne gelen plastiğin onarımı var

ön kapakta jeton kanalı için delik açılmış orayı yamamak için pleksi parça kesildi fotoda görenen şekilde parça oraya yapışması lazım bu işi için ne yapmamı önerirsiniz sağlan şekilde tutması için ne tür bir işlem yapmam lazım?

ışığın önüne gelen bu parçayı yeniden pleksiden kestirebilirdim fakat parçanın montajlanan kısmı vidaların geldiği yerler eğimli ondan dolayı düz pleksi montaj sırasında sıkıntı çıkarır diye onarım için duruma baktım parçanın kırılan kısımlarını düz olak kestirdim ve kesilen yere uyacak şekilde bir pleksi kesildi şuan 3 parça halinde olarak fotoda görebilirsiniz bu parçaları bir araya getirmek için en iyi yöntem nedir sağlam olması lazım 2 gün sonra dağılmasın geri ne önerirsiniz?

ön kapak ve arka kapak için pleksi kesildi uygun ölçülerde bu kapakların yerlerine geçmesi için bir nevi menteşe görevi görecek ek pleksiler gerekiyor onları da uygun şekilde kestirdim ek parçaları ana pleksi üzerine yapıştırmam lazım bu işlem için ne önerirsiniz sağlam olması lazım yoksa atarlar bir süre sonra montajlar fotolarda ki gibi olacak

« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:41:21 ÖS Gönderen: evreno » Logged
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Haziran 29, 2015, 22:52:46 ÖS »

harika olmuş Kahkaha kesinlikle uğraştığınıza deydi!
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #144 : Haziran 29, 2015, 23:05:17 ÖS »

harika olmuş Kahkaha kesinlikle uğraştığınıza deydi!

çok uğraştırdı bir süre zımpara görmek istemiyorum Kahkaha
daha iş var ama ağır iş bitti
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #145 : Haziran 30, 2015, 03:12:49 ÖÖ »

Sabrına hayranım, sıfırdan kabin yapmama rağmen o kabinin tüm parçalarını sök sonra zımparala ve yeniden birleştirmeye niyetlenmem için kafama silah dayamaları lazım

Yanlız pırıl pırıl çıkmış ortaya kabin bravo

Plexiglas yapıştırmak için kloroform kullanmalısın. Plexy yapıştırmak için kloroform 2 formda oluyor;

1) sıvı
2) akışkan (reçel kıvamında)

Sıvı olan lazerle kesilmiş parçaların arasına enjektör iğnesi gibi bir ucu olan tüple damlatılıyor ve iki parça arasına yayılıyor. Elle kesilmiş büyük parçalar için tavsiye etmem çünkü lazerle kesilmediği için o yayılma etkisi pek olmuyor akıp gidiyor...

Ben "kalın" denilen türünü daha verimli kullandım. Sana da tavsiyem kalın olanını kullanman. Ancak 2 düz yüzeyi yapıştıracaksan sıvı olanı da kullanabilirsin.

10-15 dakika sonra parçalar montaja hazır şekilde sağlamca yapışmış oluyor. hiçbir güç plexyi kırmadan bu yapışan parçaları ayıramaz

Kloroform plexyglas'ı eriterek birbirine kaynak yapıyor sonra uçup gidiyor...

Koklamamanı söylememe gerek yok sanırım

Internette malzeme satan yerlerden litrelik olarak satılıyor. Plexy levhaları aldığın yere de sorabilirsin.

keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #146 : Haziran 30, 2015, 03:57:47 ÖÖ »

Mükemmel görünüyor kabin hocam yepisyeni olmuş  Kahkaha
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Haziran 30, 2015, 10:57:56 ÖÖ »

@yavuzg üstat senin sabrın yanında bizimki hiç kalır
nelerle uğraştığını hepimiz biliyoruz Kahkaha

kabini sökmek sorun değil de geri toplamak sıkıntı
sökeli 1 ay kadar olduğu için ne nerdeydi unutmuşum
Neyse ki bolca foto çekmiştim
birde sökülen vidaları ay ayrı poşetleyip üzerlerinde nerenin olduğunun notu vardı

Kloroform işine bakacağım
yalnız benim parçalar lazer kesim değil
sıvı olanı ön ve arka kapak için kullanabilirim düz yüzleri yapışacak çünkü arada boşluk yok
yama yapılacak kapak da aralarda bariz boşluk var birde pleksi ve diğer abs ona olmaz sanırım kloroform için iki parçanın da pleksi olması lazım sanırım, macun kıvamlı bir şey lazım ona var mı başka önerisi olan macun kıvamlı bir yapıştırıcı yada kapatıcı mı demek lazım bilemedim
ışık önüne gelene de olmaz o zaman o da elde kesildi ve aralarda boşluk var yine onun içinde bir çözüm lazım ama şeffaf olmalı
soğuk silikon olur mu acaba? hem yama kapak için hem de ışık önüne gelen için
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #148 : Haziran 30, 2015, 11:29:16 ÖÖ »

farklı parçaları (plexy/ABS) epoxy (iki tüplü şırınga gibi olan) ile yapıştıracaksın o zaman. Parçaların yapışacak yüzeylerini zımparalamayı unutma epoxy'den önce. Çok çabuk sertleşen değil de 5-10 dk çalışma sğresi olan epoxy almanı tavsiye ederim...

Epoxy'yi aynı zamanda dolgu amacıyla da kullanabilirsin.

soğuk silikon iyi bir yapıştırıcı değildir, "birarada tutucu" diyelim.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #149 : Haziran 30, 2015, 11:35:15 ÖÖ »

Ok üstat deneyip sonucu paylaşırım
teşekkürler verdiğin bilgiler için
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: