Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet6 Mayıs 1985 - Tam 30 yıl önce bugün C64 ile tanıştım.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 6 Mayıs 1985 - Tam 30 yıl önce bugün C64 ile tanıştım.  (Okunma Sayısı 11211 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 06, 2015, 11:28:20 ÖÖ »

Bugün benim için oldukça özel bir gün... 6 Mayıs 1985 günü, rahmetli Annem, sirkeci Şenal Ticaretten, Commodore C64 satın alarak, 2-3 yıl süren beklentimi mutlu bir sona ulaştırmıştı... Tam 30 yıl olmuş sizlerle bu özel günümü paylaşayım istedim...

* garanti_belgesi.jpg (98.72 KB, 1280x935 - Görüntüleme: 1287 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2015, 21:57:11 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2015, 11:36:55 ÖÖ »

Nasıl bir hevesle beklediysen, tarihi unutmamışsın

Bende de kutulu bir Commodore64 var. Kutu içerisinde ilk alan kişinin taksit senetleri, ödeme çizelgesi, faturası duruyor.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2015, 11:37:48 ÖÖ »

Bu günü hatırlayabilmen çok güzel. Ben pek hatırlamıyorum. Annenin mekanı cennet olsun.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2015, 11:41:30 ÖÖ »

Saygıdeğer Gökhan arkadaşım,

İlk olarak annen huzur içinde yatsın.

Yazını okuyunca zamanın ne kadar hızlı bir şekilde akıp gittiğini, yaşadığımız heyacanlı ve güzel günlerin nekadar geride kaldığını görüyoruz. Belki hüzünleniyoruz, ama iyiki de o günleri yaşamışız diye düşünüyoruz. Yazın banada annemle beraber Amıgamı aldığım günü hatırlattı.
Bende İlk bilgisayarım olan Amıgamı rahmetli annemle beraber gidip, Doğu Bankdan almıştım. Ağustos 1988

Günler gelip geçti. İşallah çocuklarımızında böyle hatıraları olur.

Saygılar

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2015, 11:55:26 ÖÖ »

Allah razı olsun arkadaşlar... Hepimizin geçmişlerine, Allah rahmet eylesin...

Bugün hayatımı değiştiren bir günün yıldönümü olması nedeniyle unutmadım. Commodore C64 ile birlikte hayatım şekillendi yön değiştirdi... Dersleri asmalar, devamlı C64 ile ilgilenme sonucunda, işim hayatım hep bilgisayar oldu...Hala bilgisayar başında birşeyler üretiyor (üretmeye çalışıyorsam) bunun temeli 30 yıl önce bugün atıldı..

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2015, 13:01:18 ÖS »

Annenizin mekanı cennet olsun kıyamazlar hiç hep onlar koşar temel ihtiyaçlarımızın dışındakilere de... ne ilginçtir ki bu tarihi hatırlıyor olmanız derken 25 haziran 1993 sünnetim zamanında bana da sega master system 1 alınmıştı ilk konsol ve oyun dünyasına girişime tekabül eden tarihtir.

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2015, 13:37:03 ÖS »

Allah rahmet eylesin.. Mekanı cennet olur inşaallah..
Lw3d hocam galiba biz C64 ve amiga ları bizi sevenlerin çok olduğu günleri
hatırlattığı için de çok seviyoruz..
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2015, 14:03:47 ÖS »

Bugün benim için oldukça özel bir gün... 6 Mayıs 1985 günü, rahmetli Annem, sirkeci Şenal Ticaretten, Commodore C64 satın alarak, 2-3 yıl süren beklentimi mutlu bir sona ulaştırmıştı... Tam 30 yıl olmuş sizlerle bu özel günümü paylaşayım istedim...

allah rahmet eylesin annelerin yeri bir ayrıdır tabi benimde yaklaşık 25 yıl kadar önce dükkanı açtıktan sonra soyulan dımdızlak kalan dükkanımı tekrar açabilmem için annem destek olmuştu o tarihte olduğu destek sayesinde bugün bazı şeyler oldu annem hayatta hala ama babam vefat etti büyüklerimiz aklıma gelince gözlerim doluyor hemen sen annem dedin benim aklıma babam geldi aramızda olmayan tüm büyüklerimize ve sevdiklerimize allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2015, 17:02:36 ÖS »

Annene Allah rahmet eylesin Gokhan. Mekani cennet olsun.

Iste teknolojisi, teknigi, yazilimi, donanimi bir yana, retro hobisinin bu nostaljik ve duygusal yonunu de seviyorum. Benim icin de gecmisin guzel anlarina acilan buyulu bir kapi gibi bu hobi.

galiba biz C64 ve amiga ları bizi sevenlerin çok olduğu günleri
hatırlattığı için de çok seviyoruz..

Bu cumleyi okuyunca yuregim bir burkuldu.   Keske ayrilik olmasa..
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2015, 17:04:47 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2015, 13:25:51 ÖS »

Gökhan abi iyi ki Commodore'la tanıştın, bu vesileyle biz de seni tanımış olduk.

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2015, 17:39:27 ÖS »

abi böyle birşeyin tarihini nasıl hatırlıyorsun  benim hanım hatırlatmasa evlilik yıldönümünü dahi hatırlamıyorum... Karizmatik
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2015, 10:58:22 ÖÖ »

Vay be nerdeyse yaşım kadar gecmis. o yillarda bilgisayar sahibi olmak bir ayricalik hissettirmis olsa gerek.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2015, 12:26:26 ÖS »

Bende evlilik yıl dönümümü hatırlamıyorum... Dün yediğimi dahi hatırlamadığım oluyor... Hatta sizler nasıl hatırlıyorsun diye sorunca şüpheye düşmedim değil

Commodore64 gerçekten benim için çok önemliydi... Sanırım 1983'te İzmir fuarında, ABD pavyonunda, Vic20 ve Commodore64, Ingiliz pavyonunda Spectrum 48K sergileniyordu.. Ailece izmire gittiğimizde, ben ABD pavyonunda saatlerce bu cihazı izlemiş ve sanki bir uzaylıyı sergiliyorlarmış gibi etkilenmiştim. Bilgisayar denilen cihaz bu kadar uzak, bu kadar ulaşılması inanılmazdı o dönem... Ancak uzay 1999 dizisinde görünürdü Sonraki 2 yıl boyunca, o dönemin bilgisayarlarının karşılaştırmaları tablolarını hazırladım. Hangisi iyi, hangisi kötü diyerek...O günkü bilgilerimle Commodore64'ü seçmiştim... Ama memur çocuğu olduğum için ailemin o dönemde ciddi para olan bu cihazı alması mümkünde değildi... Allah razı olsun annemden, her ailenin kenarda köşede zor günler için sakladığı çeyrek altınları bozdurarak, commodore 64'ü almıştı... O güne kadar bir çok şey istemiş, ama C64 kadar hiç birini arzulamamıştım... Sanırım bu nedenle o tarih aklıma kazındı... (Garanti kartının hala evde olmasınında etkisi var tabii ki )

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2015, 15:19:07 ÖS »

Eskiden İzmir fuarı çok güzel olurdu, her yıl fuar açılsa da gitsek diye sabırsızlıkla beklerdik. Sonra gittikçe sönükleşmeye başladı, ülkelere ait pavyonlara hiçbir şey gelmez oldu, hiç hevesimiz kalmadı. En son olarak da pavyonlar kullanılmaz hale geldi, kenardaki bir yere hol denilen yerler yaptılar, bütün ülkeleri oraya tıkıştırdılar, 100 ülkeden 200 katılımcı geldi falan diyorlar ama ortada bir şey yok. Spectrum 48k'yı satıp c64 kullandığım zamanlarda İngiltere pavyonunda Spectrum 128k+ sergileniyordu. Grafiklerine bakınca "pöh attribute clash'leri hala düzeltmemişler" demiştim =) Spectrum oyunlarını attribute clash'li halleriyle bile çok severim aslında. Epeydir de Spectrum'un başına geçmedim, çıkartıp biraz oynayayım bari =)
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2015, 17:18:13 ÖS »

Bende evlilik yıl dönümümü hatırlamıyorum... Dün yediğimi dahi hatırlamadığım oluyor... Hatta sizler nasıl hatırlıyorsun diye sorunca şüpheye düşmedim değil

Commodore64 gerçekten benim için çok önemliydi... Sanırım 1983'te İzmir fuarında, ABD pavyonunda, Vic20 ve Commodore64, Ingiliz pavyonunda Spectrum 48K sergileniyordu.. Ailece izmire gittiğimizde, ben ABD pavyonunda saatlerce bu cihazı izlemiş ve sanki bir uzaylıyı sergiliyorlarmış gibi etkilenmiştim. Bilgisayar denilen cihaz bu kadar uzak, bu kadar ulaşılması inanılmazdı o dönem... Ancak uzay 1999 dizisinde görünürdü Sonraki 2 yıl boyunca, o dönemin bilgisayarlarının karşılaştırmaları tablolarını hazırladım. Hangisi iyi, hangisi kötü diyerek...O günkü bilgilerimle Commodore64'ü seçmiştim... Ama memur çocuğu olduğum için ailemin o dönemde ciddi para olan bu cihazı alması mümkünde değildi... Allah razı olsun annemden, her ailenin kenarda köşede zor günler için sakladığı çeyrek altınları bozdurarak, commodore 64'ü almıştı... O güne kadar bir çok şey istemiş, ama C64 kadar hiç birini arzulamamıştım... Sanırım bu nedenle o tarih aklıma kazındı... (Garanti kartının hala evde olmasınında etkisi var tabii ki )

Gökhan arkadaşım, annelerimiz çok fedakardı. Bende annemim maaşını aldığı hafta sonu gidip Amıga 500 annemle almıştık. Annem tüm maaşını vermişti.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: