Simon'un hazırladığı PCB'ler elimize geçtiğinde barone ile birlikte Tapuino'larımızı nasıl hazırlayacağımızı düşünmeye başladık. Ben ayrı bir kutu hazırlayacaktım, barone'unkini ise C64'ün doğrudan içine gömmeye karar verdik. Eğer elimdeki C64 ekmek kasa olsaydı ben de içine gömmeyi tercih edebilirdim ama C64C modeli bence LCD ekranın yerini ayarlama bakımından çok da iyi bir tasarıma sahip değil. Ekmek kasa içerisinde ise gerçekten muhteşem görünüyor, zaten o proje de %100 tamamlandığında resimlerini paylaştığımızda bunu siz de göreceksiniz.
Altınkaya'daki duvar tipi kutu gözüme nedense küçük göründü, ben ise biraz daha teybi andıran, daha güzel bir kutu yapmak istedim. barone'un elinde kullanmadığı gri bir kutu vardı, aklımdaki proje için mükemmel bir seçim olduğundan hemen kapıverdim

İşe önce kağıt üzerinde hızlı bir tasarım yapmakla başladım. Kutu üzerinde kabaca nasıl görüneceğine dair fikir sahibi olmak için hızlıca bişeyler çiziverdim.

Öncelikle LCD'nin, SD Kart modülünün ve konnektör kablosunun gireceği delikleri açtım. C64'te de aynısını uygulamıştım, delikleri tam olarak açmak için önce içlerinde bayağı bir pay bırakıp ucu ısıtılmış bıçak yardımıyla eriterek deliyorum. Yani eğer açacağım delik 7x3 ise ben 6x2'lik kısmı eritiyorum. Kalan kısmı da maket bıçağı ve x-acto yardımıyla gerekirse milim milim dilimleyerek devam ediyorum. Bu şekilde açılan deliklere LCD de, SD modülü de tam olarak oturuyor.

Geldik boyamaya. Siyah akrilik sprey boyayla katlar arasında 20 dakika bekleyerek üç kat boyuyorum. Son halleri gayet de siyah oldu

Boyalar kururken ben de daha önceden yaptığım tasarımın çıktısını alıyorum sticker kağıdına. Kutunun alt kısmında boş bir kısım kalacaktı, orayı da en sevdiğim oyunlardan biri olan Ghosts 'n Goblins ile doldurdum. Çıktıyı kutunun üzerine güzelce yapıştırıp LCD deliğini açıyorum, sonra da LCD'yi takıp kontrol ediyorum. Her şey çok güzel görünüyor

Buton ve led deliklerini sticker üzerindeyken açacağım çünkü nasılsa butonların cıvataları ve ledlerin bileziği kağıtların yırtık kısımlarını gizleyecek. Hem böylece tam istediğim yerden delebilmiş olacağım. Olur da hata yaparsam nasılsa fazladan aldığım sticker çıktıları elimin altında.

Delikleri de açtıktan sonra sıra parçaların yerleştirilmesinde. Kutu yukarıdan açılıyor. Ben PCB'nin alt parçada olmasını istiyorum ki kutuyu açmam gerekirse erkek pinlere taktığım kabloları çekmem yeterli olsun. Sabit olan tüm lehimler üst kapakta olacak yani. PCB ve SD kart kutunun alt kısmında çok güzel yer buldular kendilerine. Konnektör olarak da orijinal teyp kablosu kullanmaya karar verdim, nasılsa elimde fazla teyp mevcut.

SD Kart yuvası son derece pratik oldu. Hani olur da oyun değiştirmek istersem kutuyu açmakla uğraşmak zorunda kalmayacağım böylece.

Üst kısmın bağlantılarını da yapıyorum. Ben alt kısımla uğraşırken barone da gecenin bi vakti lehimleri yaparak ekstra uğraşıdan kurtarıyor beni. Butonlar için mümkün olduğunca renk kodlu kablolar kullanıyoruz ki bağlantıları iyice kolay olsun.

Artık tüm kabloları yerlerine takabiliriz, içerisi gayet şık görünüyor

Her şey yerli yerinde, kutuyu kapatınca kablolar bir arada çok fazla sıkışmadan duracaklar.

Kutunun son hali çok içime sindi. Butonlar için yine Commodore'un renk çubuğundaki renk sırasını kullandım, sarı buton beklemekle geçen fazladan bir güne değdi yani

Tamam her şey güzel görünüyor ama asıl önemli olan çalışması elbette

Kablo uzunluğu çok iyi oldu, böylece bilgisayarın ister sağına, ister soluna, ister üstüne koyabiliyorum. SD Kart'tan oyun yükleyebilmek acayip bi keyif oldu cidden, tabi ilk olarak Ghosts 'n Goblins yükledim, sonra da 1942.