Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeThe Final Cartridge III+
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: The Final Cartridge III+  (Okunma Sayısı 171087 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cihangirabi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 13, 2015, 20:03:27 ÖS »

heyecanla bekliyorum
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Eylül 13, 2015, 20:03:47 ÖS »

Satışı, kutulu hazır ürün olarak yapacağım zaten. Impossible Mission olur tabi, ben de severim onu, ama IM2 ara yüklemeli olduğu için olmaz. Ara yüklemeli oyunların bir tanesiyle uğraşabilirim, o da belirttiğim gibi tahminen The Last Ninja olur.

ROM'daki oyunları sen belirleyip yazacaksın ve öyle satacaksın değil mi Metallic. Neden soruyorsun dersen mesela ben yüklediğin oyunlardan 2-3 tanesi yerine çok kullanacağım 2-3 Utility (biri Simon's Basic) tercih etsem kartuşu onlarla alabilecek miyim yoksa hepsi standart mı olacak.

Ne kadar tercih edilir bilmiyorum ama C64'ün içine takılan ve içinde 8 adet C64 ROM'u olan bir proje gördüm nette, 25 USD'ye satılıyor. Orijinal C64 ROM'u, Dolphin Dos 2.0, Jiffy Dos, vb. gibi 8 dos versiyonuna bir tuş ile geçiş yapılabiliyor. Belki sonraki proje olarak düşünebilirsin.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Eylül 13, 2015, 20:38:27 ÖS »

Şimdilik içinde oyun kolleksiyonu bulunan birkaç tane rom versiyonu hazırlıyorum. Kartuşu kullanıcının tercih ettiği rom ile vereceğim. İleride kullanıcıların kendi seçecekleri oyun/utiliy'ler için rom imajı hazırlayabilen bir windows programı hazırlamayı düşünüyorum, ama Delphi kodumu ilerletmem gerekeceği için yapılması zaman alır.

Diğer bahsettiğin şeye kernal-rom selector diyelim. Aklımda olsun, belki ileride yapmayı düşünebilirim. Dip-switch/jumper'larla hiç uğraşmadan, c64 açılırken basılı tutulan tuşa göre kernal-rom seçimi yapabilen tasarımlar var. Ama dediğin gibi bu tür ürünler fazla tercih edilen şeyler değil.
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 14, 2015, 17:43:37 ÖS »

Ben de bekliyorum heyecanla, güzel bir çalışma oluyor. Bahsettiğiniz rom image hazırlama programı extra müthiş olur. Ben de Hakkan arkadaşımız gibi utility'lerin olduğu rom image bekliyorum hocam. Assembler editor vs. proje çalışmaları için gerekli utility'ler harika olur.
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Eylül 14, 2015, 17:49:26 ÖS »

Metallic hocam fiyat konusunda bizi üzmezsin umarım
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Eylül 14, 2015, 19:51:49 ÖS »

Ben de Hakkan arkadaşımız gibi utility'lerin olduğu rom image bekliyorum hocam. Assembler editor vs. proje çalışmaları için gerekli utility'ler harika olur.

ok tercihlerinizi listeleyin, oyun kolleksiyonlarından sonra yapayım.

Metallic hocam fiyat konusunda bizi üzmezsin umarım

Henüz fiyat belirlemedim. Ama şöyle söyleyeyim, ikinci el yerli FC3 kartuşa bu forumda 80TL isteniyor. Benim satacağım FC3+, onun 256KB'lık üst versiyonu ve yeni bir ürün.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #51 : Eylül 14, 2015, 21:18:36 ÖS »

Selam Metallic içerikte hangi oyunlar olacak oyun listesi gibi birşey var mı? Acaba
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Eylül 14, 2015, 21:49:27 ÖS »

Selam Özgür. İlk versiyonda 22 oyun var:

BC's Quest
Blue Moon
Boulder Dash
Choplifter
Donkey Kong
Falcon Patrol
Frogger
Hero
Le Mans
Lode Runner
Matrix
Oil's Well
Pitfall!
Pole Position
Q*Bert
River Raid
Seafox
Ski
Squish'em
Stix
Time Runner
Up'n Down

Birkaç oyun kolleksiyonu daha yapacağım, ama vakit alıyor. Orjinal bir görünüm versin diye oyunların textleri modifiyesiz, introsuz ve trainer'sız olanlarını arıyorum. Crunch'lanmış olanları kullanmıyorum, çünkü en son oyunu Exomizer ile sıkıştırıyorum zaten. Bazılarını crt'den prg'ye çeviriyorum. Uğraştırıyor yani.
cihangirabi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Eylül 14, 2015, 22:06:51 ÖS »

süper
imposible missionda olsa dahada süper olacak
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Eylül 14, 2015, 22:14:29 ÖS »

Selam Özgür. İlk versiyonda 22 oyun var:

BC's Quest
Blue Moon
Boulder Dash
Choplifter
Donkey Kong
Falcon Patrol
Frogger
Hero
Le Mans
Lode Runner
Matrix
Oil's Well
Pitfall!
Pole Position
Q*Bert
River Raid
Seafox
Ski
Squish'em
Stix
Time Runner
Up'n Down

Birkaç oyun kolleksiyonu daha yapacağım, ama vakit alıyor. Orjinal bir görünüm versin diye oyunların textleri modifiyesiz, introsuz ve trainer'sız olanlarını arıyorum. Crunch'lanmış olanları kullanmıyorum, çünkü en son oyunu Exomizer ile sıkıştırıyorum zaten. Bazılarını crt'den prg'ye çeviriyorum. Uğraştırıyor yani.

Teşekkürler oyun isimlerinin listesini yapmışsın uğraştırdım seni peki kavuşmamıza ne kadar zaman kaldı
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 14, 2015, 22:34:13 ÖS »

süper
imposible missionda olsa dahada süper olacak
Aklımda o, ama oyun sayısını maksimum tutabilmek için, benim için "good" kategorisinde olan oyunların dosya boyutu en düşük olanlarından başladım. Ona da sıra gelecek.

Teşekkürler oyun isimlerinin listesini yapmışsın uğraştırdım seni peki kavuşmamıza ne kadar zaman kaldı
Pcb'lerin gelmesine tahminen iki hafta kaldı. Diğer malzemeleri de eş zamanlı sipariş verdim, hatta bazılarını sağlam iş olsun diye takip numaralı aldım. Geriye beklemek kaldı =)
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Eylül 14, 2015, 22:35:44 ÖS »

Sabırsızlıkla bekliyoruz.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Eylül 14, 2015, 22:46:03 ÖS »

Henüz fiyat belirlemedim. Ama şöyle söyleyeyim, ikinci el yerli FC3 kartuşa bu forumda 80TL isteniyor. Benim satacağım FC3+, onun 256KB'lık üst versiyonu ve yeni bir ürün.

FC3'e 80 TL isteniyor belki ama satabiliyor mu ona bakmak lazım. Bence o kartuşun ederi 40 TL civarıdır. Seninki el emeğidir, fiyatını sen belirleyeceksin tabii ki.

Fikir gerçekten güzel, ürün güzel, bekliyoruz...
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Eylül 14, 2015, 22:51:08 ÖS »

Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Heheh, ömrümüz Çin'den gelecek paketleri beklemekle geçiyor gibi =) Ama araya başka şeyleri sıkıştırıyoruz, custom rom / oyun paketleri vs, boş durmamış oluyoruz.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Eylül 14, 2015, 22:59:52 ÖS »

FC3'e 80 TL isteniyor belki ama satabiliyor mu ona bakmak lazım. Bence o kartuşun ederi 40 TL civarıdır. Seninki el emeğidir, fiyatını sen belirleyeceksin tabii ki.
Satamazsam sorun değil, zaman içinde satılırlar. Ben ona pek takılmam, başka bir projeye geçerim.

Fikir gerçekten güzel, ürün güzel, bekliyoruz...
Teşekkürler.
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: