Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Konsolların ilk çıktıkları fiyatları  (Okunma Sayısı 14713 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2015, 13:24:24 ÖS »

Çok güzel bir derleme olmuş. Fiyatları yan yana koyunca bazı konsolların neden bu kadar başarız olduklarını daha iyi anladım.

Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2015, 13:31:46 ÖS »

En guzeli yeni nesil konsollar digerleri artik gecmiste kaldi anca koleksiyon amacli alinir

The Last of Us oynamayan Alan Wake,Uncharted,MGS  vs oynamayan biraksin bu isleri Kahkaha
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2015, 13:41:39 ÖS »

Zevk meselesi. PS2 ve sonrası konsollar da bana -az sayıda ayrı tutuğum oyun harcinde- gereksiz vakit kaybı geliyor.

Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2015, 13:51:52 ÖS »

Degerli @Wizofwor tabiki zevk meselesi ama yukarida saydigim oyunlar vakit kaybi degildir hepsi bir hikaye anlatir ornek vericek olursam eger The Last of Us oyununu oynarsaniz nedemek istedigimi anlarsiniz

Tabiki gecmis cok guzeldi ama yeniyide kacirmamak gerekli ben kesinlikle oynamanizi tavsiye ederim
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2015, 13:55:22 ÖS »

en çok c64 başında zaman geçirmişimdir, ya siz ?

this is amiga speaking.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2015, 16:14:23 ÖS »

Bende en çok Famicom, Mega Drive ve PS1 başında vakit geçirdim. Famicom un oyunları ayrı eğlenceliydi basit ama bir o kadar da eğlenceli.

Mega Drive la grafikleri güzel ve daha kaliteli oyunlarla tanıştım. PS1 ise atari salonlarında oynadığım dövüş oyunlarını evime kadar taşımaya vesile oldu, özellikle Mortal Kombat 4, Tekken ve Street Fighter Ex serisi oyunları oynamak benim için büyük bir zevkti.

Sanırım SF Ex serisi daha önce PS1 hariç hiç bir konsola çıkmadı. Buda PS1 in ne kadar kaliteli bir konsol olduğunu ortaya koyuyor. Kısaca hepsi ayrı güzeldi hepsinin yeri ayrıydı benim için.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2015, 16:56:54 ÖS »

PS1'in yeri ayrı. Sony'nin izlediği sağlam strateji sayesinde rakiplerine öyle bir ezmişti ki, beşinci nesilde adı fiyaskoyla anılmayan tek konsol PS1 oldu.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2015, 17:04:32 ÖS »

Oyun konsolu denince, aklıma ilk gelen Dreamcast'dir. İkinci olarak da Xbox360 derim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 04, 2015, 17:13:37 ÖS »

PS1, Wolfenstein ile başlayan 3D çılgınlığının geri dönülemez noktaya gelişinin vücut bulduğu bir konsol olduğu için yeri ayrı. 37-55 ekran bir tüplü TV ile ölümcül bir kombinasyon oluşturan bu konsoldaki oyunlar günümüzde CRT'siz oynanamayacak durumda. 2D oyunlar yine neyse de 3D low-res oyunları LCD'de oynamak tam bir rezalet. Atari 2600'de Pac-Man, C64'de Wizard of Wor bile oynarım LCD TV'de ama PS1 oynayamıyorum

Wii'yi ise aslında bu klasmana pek sokmamak lazım. Nev-i şahsına münhasır bir alet. Teknolojisi PS2 ayarında, Gamecube'den biraz daha iyi ama oyuncu olmayan kitlelere hitap ettiği için deli gibi sattı. Şahsen Wii'de Mario serileri gibi en fazla 10 tane oyun oynayabiliyorum. PS2'de ise harika diyebileceğim en azından 30-40 oyun sayabilirim.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: