Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsollarıplaystation 2 de en iyi görüntüyü alabilmek için ? ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: playstation 2 de en iyi görüntüyü alabilmek için ? ?  (Okunma Sayısı 19477 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 06, 2015, 01:52:50 ÖÖ »

playstation 2 de en iyi görüntüyü yakalayabilmemiz için tavsiyeleriniz nelerdir hangi kabloyu kullanmalı options dan bir rgb görüntü ayarı nebiliym...

wii de kendi orjinal component kablosunu aldım ps2 den çok çok üstün bir görüntü yakaladım.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2015, 04:29:22 ÖÖ »

Bu aslında biraz göreceli bir kavram bence.

Mesela ben PS2'yi (ve PS1/One'ı) Composite Video (klasik AV) Commodore 1702 monitöre bağlıyorum ve "bence" çok güzel bir görüntü alıyorum.

Öte yandan, konsolun sağladığı çözünürlüğü mevcut yöntemlerle en iyi şekilde göstermek için konsolu TV'ye kaliteli bir RGB-SCART kablo, ki piyasada 4-5 TL'ye satılan PS1/PS2 SCART kabloları 5 para etmez veya kaliteli bir component kablo ile bağlamalısın...

Ama günün sonunda her LCD/Plazma tarzı modern panel TV'ler aldıkları görüntüyü üzerindeki LCD ekranın "native" çözünürlüğüne "upscale" ederler. Bu upscale devresinin algoritmasına da bağlı olarak da görüntü algısı değişir.

NTSC PS2 oyunları genelde TV standardını desteklemek adına 480i çözünürlüğe sahiptir (PAL oyunlar 576i). Daha yüksek çözünürlüğü veya "p" (progressive) oyunlar varmıdır bilmiyorum.

Özetle kaliteli bir RGB-SCART kablo veya Component kablo ile PS2'den alınabilecek en iyi görüntüyü alabilirsin. CRT TV kullanıyorsan pek de birşey farketmeyebilir...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2015, 06:58:29 ÖÖ »

Kisisel deneyimim samsung hdready tvde component, sony crtde rgb diyor. muhtemelen bilirsin ama kullandigin baglanti tipini component yada rgb olarak menuden secmelisin. Composite herhangi bir ayara tabi degil.
Yavuz abimizin de dedigi gibi tvye gore farkeder. Benim tvim wiinin komponenti ile basarisiz bir goruntu vermisken rgbsi ile costu. Bende duzgun goruntu vermeyen kablo da arkadasin lg tvsinde costu. Kullandigin tvnin cozunurlugu ve kaynak arasindaki cozunurluk farki ne kadar azsa o kadar iyi oluyor bence.
Sonuc olarak sanirim komponent ve rgbyi kiyaslayarak en iyi sonuca ulasirsin.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2015, 08:57:07 ÖÖ »

Component kabloda ise oyunun verebildiği çözünürlük çok önemlidir...

Eğer oynadığınız oyun 480p-1080i çözünürlüğü destekliyorsa PS2 de o zaman component kablo farkını hissedersiniz ama her oyunda component kablo kullanılmaz cunki renk kaybı yaşatır...

Aşağıda yazdığım oyunlar component kabloda mükemmel olur...

God of War 1 ve 2  ( 480p )
Fatal Frame 3 ( 480p )
Gran Turismo 4 ( 480p-1080i )

« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 12:23:24 ÖS Gönderen: Texas » Logged
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2015, 09:17:08 ÖÖ »

Kesinlikle component kablo. Ama Ebayden orjinal sony veya monster almanı tavsiye ederim.
nint3ndo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2015, 10:22:38 ÖÖ »

kaliteli bir kablo lakin fiyat yüksek.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-aksesuar-oehlbach-9105-ps2-scart-3mt-kablo-indirimli-198406861/detay
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2015, 10:46:25 ÖÖ »

Esasında hdmi çevirici gibi bir şey olsa, modern giriş noktalarından bağlayabilsek iyi olurdu. Ancak, yıllarca orijinal component kablosu ve Sony marka tülü tv de oynadım. Gayette iyi görüntü almıştım.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2015, 11:09:04 ÖÖ »

PS2'de en net görüntüyü komponent kablo ile alıyorsun ama bu görüntü keskinliği bazen rahatsız edici olabiliyor. Şahsen ben PS2'de komponent kablo kullanmayı bıraktım, RGB skart kullanıyorum. Önemli nokta; PS1 ve PS2 gibi sistemlerin CRT TV'lerde kullanılması gerekliliği. CRT'de kullanacağın en kötü kablo (kompozit), LCD/LED TV'lerde kullanacağın en kaliteli (komponent) kablodan daha iyi sonuç veriyor.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2015, 11:53:01 ÖÖ »

Bu aslında biraz göreceli bir kavram bence.

Mesela ben PS2'yi (ve PS1/One'ı) Composite Video (klasik AV) Commodore 1702 monitöre bağlıyorum ve "bence" çok güzel bir görüntü alıyorum.

Öte yandan, konsolun sağladığı çözünürlüğü mevcut yöntemlerle en iyi şekilde göstermek için konsolu TV'ye kaliteli bir RGB-SCART kablo, ki piyasada 4-5 TL'ye satılan PS1/PS2 SCART kabloları 5 para etmez veya kaliteli bir component kablo ile bağlamalısın...

Ama günün sonunda her LCD/Plazma tarzı modern panel TV'ler aldıkları görüntüyü üzerindeki LCD ekranın "native" çözünürlüğüne "upscale" ederler. Bu upscale devresinin algoritmasına da bağlı olarak da görüntü algısı değişir.

NTSC PS2 oyunları genelde TV standardını desteklemek adına 480i çözünürlüğe sahiptir (PAL oyunlar 576i). Daha yüksek çözünürlüğü veya "p" (progressive) oyunlar varmıdır bilmiyorum.

Özetle kaliteli bir RGB-SCART kablo veya Component kablo ile PS2'den alınabilecek en iyi görüntüyü alabilirsin. CRT TV kullanıyorsan pek de birşey farketmeyebilir...

abi muhtemelen kaliteli bir scart kablo almalıyım diye düşünüyorum oyun odamdaki 106 ekran lg plasma tv wii de component kablo ile muhteşem görüntü alıyorum  şuan ps2 yi scart ucu olmadan rgb bağlayarak kullanıyorum ama silik görüntü alıyorum yani daha iyisi olabileceğine eminim...
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2015, 11:56:18 ÖÖ »

Kisisel deneyimim samsung hdready tvde component, sony crtde rgb diyor. muhtemelen bilirsin ama kullandigin baglanti tipini component yada rgb olarak menuden secmelisin. Composite herhangi bir ayara tabi degil.
Yavuz abimizin de dedigi gibi tvye gore farkeder. Benim tvim wiinin komponenti ile basarisiz bir goruntu vermisken rgbsi ile costu. Bende duzgun goruntu vermeyen kablo da arkadasin lg tvsinde costu. Kullandigin tvnin cozunurlugu ve kaynak arasindaki cozunurluk farki ne kadar azsa o kadar iyi oluyor bence.
Sonuc olarak sanirim komponent ve rgbyi kiyaslayarak en iyi sonuca ulasirsin.

seninde dediğin gibi lg tv de wii component çok başarılı sonuç veriyor
iki kabloyuda deneme şansım olursa kıyaslayacağım
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2015, 12:22:08 ÖS »

Nintendo Wii nin Ps2 den daha iyi görüntü vermesi normaldir arada donanım ve oyun çözünürlük farkları var...

Ps2 için isterseniz 1000 TL lik kablo alın görüntü kalitesi aynı kalır egerki oyun 480p yi desteklerse ozaman is değişir gerisi hikayedir....
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2015, 13:45:54 ÖS »

abi muhtemelen kaliteli bir scart kablo almalıyım diye düşünüyorum oyun odamdaki 106 ekran lg plasma tv wii de component kablo ile muhteşem görüntü alıyorum  şuan ps2 yi scart ucu olmadan rgb bağlayarak kullanıyorum ama silik görüntü alıyorum yani daha iyisi olabileceğine eminim...

PS2'yi LED TV'ye komponentle bağlar ve 2-3 metre uzaktan oynarsan belki hoşuna gidebilir. Wii oyunlarıyla kıyaslama. Wii oyunlarının tümü Widescreen/480p standardında hazırlanmışlar. PS2'de ise oyunların çoğu 480i ve 4:3 ekran oranına göre hazırlanmış, bu nedenle CRT TV'lerdeki sonuçlar daha başarılı. PS2'de 480p/widescreen modunda bulduğum en başarılı oyunlar God Of War 1 ve 2'dir. Onlarda bile komponentte görüntü keskinliği arttığı için 55 ekran tüplü TV'de RGB skart ile aldığın zevki alamıyorsun. Haa, bunun dışında bir de widescreen, progresif tarama, 100Hz vb desteği sunan kaliteli CRT'ler (Sony, Panasonic vb) var ki bunlarda komponent kablo iyi iş çıkarıyor.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2015, 13:48:04 ÖS »

tavsiyeleriniz, açıklamalarınız ve tecrübeleriniz ile doğru sonuca varacağım çok teşekkürler hepinize Kahkaha
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2015, 16:11:38 ÖS »

Oyun tekstürlerini otomatik upscale yapan bir yama çıkacaktı bir ara hatta demo videoları da vardı. Birde vga kablosu bulabilirsen matrix çip doğrudan  640*480'e çıkış verdiriyor. oyunları da PAL60 olarak çalıştırırsan da epey farkediyor.

Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2015, 15:29:40 ÖS »

playstation 2 de en iyi görüntüyü yakalayabilmemiz için tavsiyeleriniz nelerdir hangi kabloyu kullanmalı options dan bir rgb görüntü ayarı nebiliym...

wii de kendi orjinal component kablosunu aldım ps2 den çok çok üstün bir görüntü yakaladım.
Bu biraz benim uzmanlık alanım

Şöyleki, Ps2'den alabileceğin maximum grafik kalitesi RGB kablo+CRT TV'dir. Hiçbir led, plasma vs bu kaliteyi sana vermez

LCD'de kullanacaksan: tabiki arkadaşlarında bahsettiği gibi komponent kablo (tv''nin arkasında bu girişin olduğuna emin ol, her tv'de yok çünkü)

Ama Led tv burada da farkını gösteriyor. Led tv'de komponent ile alacağın kalite lcd+komponent'a göre açıkça farkedilecek derece olacaktır.

Bu arada benim tv'ler LCD: Toshiba, Led: Samsung, tüplü: telefunken, cartel

Tüplüde görüntü kalitesinde marka vs farketmez, RGB taktın mı en iyi kalitede görüntü alırsın. Ayrıca malum bir çok oyun wide screen desteklemiyor o yüzden crt'de kafan rahat olur

Bazı oyunlar wide screen'n yanında progressive scan destekliyor, görüntü, özellikle Led tv'de, çok güzel oluyor.. Ama ilk başta da dediğim gibi istediği kadar güzel olsun RGB+Tüplü TV combosunun üzerine geçemiyor.

Özetle: RGB+CRT>Led+Component>LCD+Component
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2015, 15:32:39 ÖS Gönderen: Wolf-EyE » Logged

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: