Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)  (Okunma Sayısı 31748 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 17, 2007, 02:31:02 ÖÖ »

Yaw bu adam tüccardır hatta soyguncu... Amigacı falanda değildir... Bir A590a 350YTL fiyat biçen birisidir...

Kolay gelsin...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Temmuz 17, 2007, 08:32:37 ÖÖ »

Amigacı falanda değildir...

Bunu herkes biliyor kendi de soyluyor zaten...
Piyasa zamanla eliycektir bu tarz insanlari...
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 17, 2007, 10:20:04 ÖÖ »

Bu tip insanlara sitelerde ilgi gösterilmese iyi muamele edilmese, kendileri bu işi bırakıp gider zaten... Bu yüzden AŞIRI PARA HIRSI ile yanıp tutuşan insanları afişe edelim ki bu güzide Amiga-Commodore kavramının/ortamının dışında kalsınlar. Baktığınızda ben yeni üyeyim ama ilk defa yazma isteği duyduğumdan dün yazdım öncesinde 1ay kadar dışarıdan takip ettim...

Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 17, 2007, 11:14:50 ÖÖ »

Bu tip insanlara sitelerde ilgi gösterilmese iyi muamele edilmese, kendileri bu işi bırakıp gider zaten... Bu yüzden AŞIRI PARA HIRSI ile yanıp tutuşan insanları afişe edelim ki bu güzide Amiga-Commodore kavramının/ortamının dışında kalsınlar.

dostum çok doğru söylüyorsun. ben elimden geldiğince tepkimi dile getiriyorum ama bu adamlar o kadar yüzsüz ki beni satışlarını çekememekle kıskanmakla suçlayanlar bile oldu. sağolsunlar forumdaki diğer arkadaşlar da bu konuda çok duyarlı değil bence. hatta bu adamlar yüzünden mağdur olanlar bile sessiz kalmayı yeğliyor. anlam veremiyorum....
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 17, 2007, 11:36:02 ÖÖ »

Adamın yaptığı ortada işte sağda solda 40-50 ytlye bulduğu şeyleri, 350 YTL ye satmaya kalkıyor. Birde son derece pişkin tavırlarıyla

Mesela başka bir sitede (adını vermiim ) bir ses kartı 220YTL diyor. Creative AUDIGY2 olsa o kadar etmez... Yuh diyorum satacaksan uygun fiyata ver ki başka bir arkadaşın sevinsin...

murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 17, 2007, 13:16:03 ÖS »

a590 ı 50 liraya almıştı geçen hafta... milleti enayi yerine koymaya çalışıyorlar ona bozuluyorum.
FCaymanian
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Temmuz 17, 2007, 16:59:16 ÖS »

Değerli arkadaşlar,

Gerek bu kadar yazılan şeye kayıtsız kalmamak gerekse de gidişatın yavaş yavaş yön değiştirmesinden dolayı, birkaç kelam etme gereği duyuyorum.Umarım hoş karşılarsınız.

Fraud Caymanian (bundan sonra kısaca FC olarak anılacaktır) taşlama, hiciv, retorik, ironi dolu eleştirilerini yaparken temelde; sadece ve sadece malum arkadaşın etik dışı davranış ve tavırlarını, derli toplu bir şekilde ortaya koymayı amaçlamıştı. Böylece artık herkesin bildiği, kapalı kapılar ardında konuştuğu, yeri geldiğinde küfür ettiği, ama fahiş fiyatları haricinde pek de bir numarasını göremedikleri, lakin ufak ufak olaylarla milleti söğüşlemeye(öpmeye-keklemeye) devam eden bu arkadaşın tüm marifetleri gözönünde olacak ve bu forum yaşadığı müddetçe buraya giren birileri bunu okuyup ona göre bir tavır belirleyecek, gerekirse alışveriş etmeyecekti.

FC derki: Retro gibi keyfekeder(sonuçta hayat memat meselesi veya elzem ihtiyaç maddesi değil) bir ilgi alanının, salt fiyatlandırmadan dolayı bu kadar ağır eleştirilmesi doğru değildir. Dikkat ederseniz FC fiyatlandırma ile ilgili olarak ufak bir dokundurma yapmış, ama yazının tamamında daha ziyade etik sorunlar üzerinde durmuştur. Sonuç itibariyle pazardan 5 liraya alıp bize 55'e satabilir. Biz de deriz ki: "Arkadaş fiyatın yüksek, sağol" veya arkasından sitem ederiz "Yuh, insaf be kardeşim". Ama bunların hepsi münferit sitemlerdir. Ortada gerçek bir suç yoktur.

Peki suç nerede var veya nerede başlar derseniz: Suç bu malların edinim şeklinde. Yani yalan beyan, yanıltıcı ve yönlendirici sloganlar, reklamlar gibi...

Ki kendisi de ayan beyan bir şekilde bunları "evet hepsi doğrudur, ya ne yapacaktım? Sizin gibi saf mı olsaydım" tarzı bir yaklaşımla kabul ve tasvip etmiştir. Yanıltıcı sloganı için de "Sanmayın ki bana web sitemden pek çok ürün geliyor. Bir tane bile gelmedi" şeklinde pek bir komik savunmada bulunmuştur. Yani siz suç için her tür ortamı hazırlayacaksınız ama henüz suç gerçekleşmediği için kanatsız melek sayılacaksınız! Beyanınızı doğru kabul etsek bile -ki bu mantalitedeki birinin beyanı da ne kadar kabul görür orası zaten ayrı bir muamma- niyet belli.

Neyse, diyeceğim odur ki: Fiyat olayına bu kadar takılmayın bence. Eğer bu konuya çok takılırsak "haklı iken haksız duruma" düşebiliriz. Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün, bu arkadaş gerçekten sevdiğimiz, muhabbetimiz olan yakın biri olsa idi en fazla ne derdik. Bence "Hoca, senin fiyatlar benim boyumu aşar", "Yap bir güzellik de alalım" gibi birkaç alışveriş kalıbının ötesine geçmezdi. Oysa böyle devam edersek onu "hem suçlu hem güçlü durumundan" yavaş yavaş "hem masum hem mağdur" durumuna geçireceğiz. Sonradan bu yazılanları okuyan birileri de bizleri haksız görecek...

Gelelim bir diğer konuya: Neden sahte isim kullanıyormuş FC? Elbette ki hepinizin rahatlıkla anlamış olduğu gibi FC içimizden biri. Batman, Superman, Zorro da öyle değil mi? Tabi ki FC'nin kahraman olma gibi bir isteği ve arzusu yok. Sadece ve sadece öyle uygun görmüş. Biraz latife yapayım demiş, herşey cuk oturmuş. Suçlu ortada ve suçunu kabul ediyor, ama bu suç değil ayağına yatıyor. Sonuç itibariyle herşey kabul görmüşken FC'nin kendi takma ismi yerine FC takma ismini kullanması duruma halel getirmez kanımca. Kaldı ki pek çoğumuz takma isimlerimiz haricinde tanınmıyoruz.

Tabi unutmadan FC ismi de zaten başlı başına bir olay ama sanırım pek az kişi olayı yakaladı. Durumu çakamayanlar biraz araştırırsa malum kişinin ismini vermemek için ne kadar çabaladığını da görebilirler. Ama taşlamamızı da yapmaktan geri kalmadık. Yani hem nalına hem mıhına...

FC bu mesajını da yine ufak bir şiir ile bitirmek istiyor.

Baktın pabuç pahalı,
Ufaktan uzamalı!
Demir almış giderken,
Tehditler savurmalı!

Nasıl olsa daha çok var,
Hem çok geniştir kulvar.
Onları Öp öp bitmez,
Kimisi tükürsen de gitmez!

Sanma ki kektir bütün üyeler,
Sadece arkadan öter bülbüller.
Duyarsam yine marifetlerini
Döküveririm diğer keleklerini!

Fraud Caymanian
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Temmuz 17, 2007, 17:34:42 ÖS »

Fraud Caymanian nickin çok güzel fraud kelimesini paypal da yaşadığım "sahtekarlık" la ilgili bölümde görmüştüm Caymanian da bu forumdan bir arkadaş ne olduğunu anlattı, para kaçırılan ada ülkelerinden birinin ismiymiş

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Temmuz 17, 2007, 18:21:36 ÖS »

FCaymanian arkadaşım. Şimdi tanıdık olsa ne derdik falan da deme. Ben yukarıda ses kartı olayınıda verdim. 220ytl nedir yahu!!..

Bence doğru çizgideyiz...

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Temmuz 17, 2007, 18:56:44 ÖS »

dostum o ses karti konuyla pek alakali degil, yanlis anlamisin. O kart zaten amiga donanimi degil, pclerde yari-profesyonel muzik yapimi icin (Audiophile 192k). Turkiye'de bulunmuyor tahmin ettigim kadariyla (en azindan ben eskiden amerikadan getirtmek zorunda kalmistim.). Kayit yapmak icin kullanacaksan 220Ytl nin hakkini verir, her turlu creative karttan daha iyi performans verir. Oyun - DVD izlemek filan icin creative cok daha iyi tabi, o ayri.

Retro Hincal Uluc
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Temmuz 17, 2007, 21:01:01 ÖS »

FC: elbette bu forumdan biri oldugunu kestirebiliyoruz. Hatta yazilarindaki uzunluk, stil, derli topluluk, vs de bu forumdaki yazarlardan hangisi olabilecegin konusunda olasiliklari azaltiyor. Soylediklerinin dogrulugu ile ilgili herhangi bir tartismaya da girmiyorum. Mesajlarini da genel olarak zevkle okudum

Fakat yine de bir forumda ayni kisinin birden fazla kimlik (takma isim bile olsa bunlar birer kimlik ayni zamanda) kullanmasini yanlis buluyorum. Mesela ben simdi bunun yanlis oldugu konusundaki fikrimi guclendirmek icin 5 tane daha kimlige burunup bu mesajin ardindan baska mesajlar atsam bu ne kadar etik olur.

ali: evet bence nightlord hakli

veli: FC arkadasimiz yanlis yolda bence de kimligini aciklamali

kirkdokuz: arkadaslar forum yonetimi uyuyor mu FC kimligini aciklasin

elli: FC sux... nightlord rulez...

gibi bi durum...

Evet senin yaptigin bu degil ben de farkindayim. Arkasinda iyi niyet oldugunu da dusunuyorum. Ama bu olay cok kotu amacla da kullanilabilecek bir olay, bu yuzden bunun yapilmasini hos gormek (iyi amacla yapilip iyi sonuc verdiginde bile) forumun tutarliligini zedeliyor diye dusunuyorum.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Temmuz 17, 2007, 22:13:04 ÖS »

Bu olay tam da gittigidiyor çakallıkları üzerine yazmakta olduğum oyunun üzerine patladı, durduk yere güzel bir reklam oldu. Merak etmeyin yakında sizde olmayı çok istediğiniz ticari zekalardan biri olabileceksiniz.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Temmuz 18, 2007, 01:06:06 ÖÖ »

Sinclair oyunu olacak umarim.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Temmuz 18, 2007, 12:18:09 ÖS »

yok, bu sefer windows tabanlı, belki ucundan internete dokunurum diye. Sinclair oyunu seneye kaldı. Şu anda speccy için grafik editörü yazıyoruz. Hep böyle olur zaten, tam vaktin azalır, projeler artar

neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım...

juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Temmuz 18, 2007, 12:30:32 ÖS »

hahah yaw fırat kamanlı: eğer okursan bir şekilde burayı beni msn den vb. bulursan sevinirim. sana şahsi gıcığım var. aslında bu forumda aktif olan birkaç kişinin daha olduğunu da biliyorum ama bana düşmez söylemek.
p.s.: ankara'dayım o yazıyı ben yazmadım ama okuyunca iyi geldi 

ismi lazım değil başka bir -kardeş- sitede bir de harbiden kardeş sitede iki tane tip vardı. bunlar amiga için external 5.1/4" floppy satıyorum diye kırık 1541 satarlardı, insanlara abuk subuk şeyler satıyorum deyip sonra satıştan vazgeçerlerdi. vb. vb.
bir de ticarette dolandırıcı, fırsatçı ve üçkağıtçı olan tipler vardır ki bu senin kabul ettiğin durum senin bunlardan değil farkın olduğu, bunların süzme önden gideni olduğunu gösterir.
dürüst, güzel bir ticaret yapmış olsan kimse arkandan konuşmaz, herkes seninle iyi geçinirdi değil mi? hatayı bence o fake nick ile foruma üye olup yazan adamda veya seni eleştiren bunca insanda değil kendinde araman gerek. burada birşeyler satıyorsak hepimizin amacı para kazanmak ama domuzdan kıl kopartmak değil...
bu kanıya nereden mi vardım?
bu kanıya yakın arkadaşlarıma yaptığın satışlardan ve gönderdiğin cihazların durumundan, bana zamanında çektiğin fiyatlardan vardım. bu kanıya senin yıllardır çizdiğin imajdan vardım. bunların yalan olmadığını sen kendin burada sonunda söyledin. sanırım gene de bunlara cevap hakkın doğacak, kullanmak istersen her zaman beklerim.
saygılar

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: