Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)  (Okunma Sayısı 31830 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
FCaymanian
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 10, 2007, 13:28:31 ÖS »

Görüyorum ki siz bu işi öğrenememişsiniz!

Birincisi ilanı "Asgari fiyat yok" diye açacaksın ki insanlar "acaba uygun fiyata kapar mıyız?" gazı ile veya "hah işte, sonunda 200 ytl hemen al fiyatına 199 ytl asgari sınırı olmayan bir ürün" diye atlasın, vakit ayırsın, takip etsin.

Sonra, aynı ilanı geçmişte de muhtelif defalar bu şekilde açıp iptal etmiş olmalısın.

Hem arka arkaya en aşağı 2-3 ürünün bu durumda olmalı ve hatta sırada bekleyen bir C16 ilanın da bulunmalı.

Ama dur dur, unuttum söylemeyi... Geçtiğimiz haftalarda GG den fırça yediğin için 75-100 ytl çektiğin bulunmaz hint kumaşı Amstrad'lardan birini 25ytl ye hem de 3 taksit vermek zorunda kalmış olmalısın.

Ayrıca sakın unutma! Bir web sitesi yapacaksın ve sloganın "Atmayın bağışlayın" olacak. Bu slogan insanlarda hayırlı bir iş için kullanıyor izlenimi uyandıracak. Hatta devamı şöyle gelecek "Unutmayın, sizin gözden çıkardığınız bu eski bilgisayar, bir başka biiiiiiiiip üyesinin rüyalarını süslüyor olabilir". Sanırsın ki buraya bağışlanan bilgisayarlar bir şekilde ihtiyaç sahiplerine (retro bilgisayarın ihtiyaç sahibi nasıl oluyorsa artık) gidiyor. İmajın "Haydi kızlar okula" ile "Bir fidan da sen dik" kampanyaları arasında olmalı. Biliyorsun hala GG den haberi olmayan bir sürü insan var. Bu makinalara bu paraları veren de bir sürü insan....Pazar geniş yani....

Hem sonra donanımhaber' i falan da takip edeceksin. Misal orada, Malatya'dan birisi "elimde 4000 adet Amiga disketi var" dedi. Hemen mesaj yazıp isteyeceksin. O da sana "yahu ben bunları eskiciye verdim almadı sen ne yapacaksın ayıptır sorması" diyecek. Senin cevabında şöyle olmalı: " Ben bunların meraklısı ve kullanıcıyım". O da, madem kullanıcısın diyerek sana 2500 tane amiga disketini 30ytl ye gönderecek. Bunların yanına da hediye olarak 2 cilt 24 sayı Amiga Dünyası, 1 cilt 10 sayı Commodore dergisi ve 5.25 sürücü iliştirecek. Peki sen ne yapacaksın hemen... Tabi bilemedin di mi? Hemen GG ye 300 disketi koyacaksın satılık olarak. Üstüne 2 cilt Amiga dergisini 100 küsür ytl ye koyup hem de bu forumdan birine satacaksın. Tabi 10 adet ciltli Commodore dergisini de unutmadık, onlar da hepsi gibi GG den satılacak. Tam bu sırada bu malatyalı arkadaş sana mesaj atacak ama onun mesajlarına da yanıt vermeyeceksin. Ama hala biliyoruz ki sen tüm bunları kullanıcı olarak istedin.

Daha da ileri gidip blogda acıklı bir çocukluk hikayesi yayınlaman da lazım. İçeriği şöyle "biliyor musunuz ben ne zorluklar ile commodore sahibi oldum? Çalıştım para biriktirdim. Oysa ki hepiniz serserisiniz... Siz ne anlarsınız emekten. Bu zorluk dolu yılların intikamını yıllar sonra 3 kuruşluk malı 33 kuruşa satarak ve istediğim gibi vaktinizi heba ederek alacağım(bu kısmı içses)"

Daha neler lazım dediğinizi duyar gibiyim. Anlatayım çekirge. Biraz da pişkin ötesi olmak lazım. Örneğin sana insanlar örnekleri ile "arkadaş böyle böyle yapman hoş değil ya da yanlış" dediklerinde hemen zeytinyağ moduna geç. Aslında en sevdiğin diğer iki modu unutma: Sütten çıkmış ak kaşık ve Kanatlarım kaşınıyor. Unutma ki bu modların herhangi birinde sen daima haklısın. Sıradan ve aciz kullanıcıların sitemlerini ve uyarılarını dikkate almak, hatta ve hatta onları muhatap almak zorunda bile değilsin. Sonuçta beğenmiyorsan alma kardeşim. Ama ben senin zamanını istediğim gibi çalarım.

Baktın sıkıştırmaların ardı arkası kesilmeyecek ve hatta birisi de hatalı bir suçlamada bulundu, hemen bitpazarında 1 YTL ye kafana attıkları C64 adaptörlerinden bir tane hediye etmeyi teklif edersin(bak hediye edersin demiyorum, hediye etmeyi teklif edersin, nasıl olsa karşındaki gururlu bir insandır ve bu şekilde o ürüne sahip olmayı istemez) olur biter işte. Böylece diğerlerinin ve bu mesajları sonradan okuyan yeni kullanıcıların gözünde de kahraman olursun. Tabi işi bilenler için sen hala olsan olsan Gazman'sındır.

O blogdaki duygu yüklü çocukluk anıları bana bu şiiri yazmam konusunda ilham oldu...

Çocuktum,ufacıktım,
Hırs yaptım, kastım.

Buldum GG de bir keriz,
Biz onları böyle severiz.

Keriz kaçtı foruma,
Girdi bir ak ortama.

Dedim sen şaşırdın,
Dedi sen kaşındın!

Ne de olsa sistem ilk günkü gibi tıkır tıkır çalışıyor. Bu sevda bitmez.

Fraud Caymanian
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2007, 13:40:10 ÖS »

birde istediğin fiyatda bitmesse iptal edicen, satmaktan vazgeçtim, yok bozuldu, arkadaşalar ebayden, 1$ a adsl modem aldıgımı hatırlıyorum, ve adsl olayının ilk çıktıgı zamanlar 5-6 sene önce adam direk yolladı, insanlar verdikleri sözleri tutuyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2007, 14:42:46 ÖS »

İyi güzel de, eksik sanki. Bu haliyle tutturamayız bence. Şöyle birşey ekleyelim: 25 YTL'den satışa çıkardığımız retro bilgisayarın olmazsa olmaz diğer parçalarını sadece 75 YTL'lik hemen al fiyatı ile satıldığında hediye olarak versek, başka türlü vermesek. Bence böyle daha güzel olur, hem de verdiğimiz hediyelerle alıcıları da mutlu etmiş oluruz gibime geliyor.
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2007, 18:23:47 ÖS »

insanlar verdikleri sözleri tutuyor

"İNSANLAR" verdikleri sözleri tutuyor.
ne de doğru söylemiş özkano....

yaw bi de ben tam topicte anlatıldığı gibi bir gg uzmanı biliyorum sanki...
ama benim tanıdığımın bunlara ek olarak daha fazla özelliği var. Kahkaha
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2007, 18:28:44 ÖS Gönderen: murmuro » Logged
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2007, 10:03:39 ÖÖ »

Sn. FCaymanian, neden siteye daha 2 gün üye olup ilk mesajınızı benim için yazma gereği duydunuz, çok mu rahatsız ettim sizi. Bu kadar bilgiye sahip olduğunuza göre siteyi sürekli takip eden biri olmalısınız. Neden kimliğinizi saklama gereği duyuyorsunuz, böyle gizli saklı saldırmak daha mı güzel oluyor. Erkek gibi çıkın şöyle meydana da boyunuzu görelim.
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2007, 11:36:32 ÖÖ »

Anladığım kadarı ile şu Malatya işine bayağı bir bozulmuşsunuz, ben nasıl kaçırdım bu malzemeleri diye eminin günlerce uyuyamamışsınızdır. Ne var bu kadar ballandıra ballandıra anlatacak kadar, yalan demiyorum, yazdıklarınızın tamamı doğrudur da sizi ilgilendiren kısmı ne onu anlamadım. Satıcı “eskiciye verdim almadı” dedi ben de 30YTL+kargo ücreti ödeyerek aldım, kullanıcam deyip sattığıma mı bozuldunuz. Ne deseydim satıcıya, senden 1 liraya alıp gg’ de 100 liraya satacam mı deseydim. Böyle söylemek için sizin gibi biraz saf olmak lazım galiba. Ticaretten herşey mübahtır, satıcı fiyatı söyledi ben de verdim parasını aldım, var mı bundan daha doğal bir şey. İster satarım ister yakarım, sana mı soracam.
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2007, 13:10:47 ÖS »

FCaymanian ortaya çıkıp ben şuyum diyeceğini zannetmiyorum, site yönetiminden FCaymanian' ın kimliğine açıklamasını rica ediyorum, ellerinde nasıl olsa tüm ip bilgileri mevcut, zor bir iş değil fakat açıklama geleceğini de zannetmiyorum (ne de olsa hepsi aynı grubun üyesi). Al 3-5 tane sahte nickname, çık ortaya istediğiniz söyle, hatta başka nicklerle girip söylediklerini onayla, sonra da çekil kenara, oh ne güzel iş ya. Eğer açıklama gelmezse bu sitenin de amigaturk' den farkının kalmadığı, isteyenin istediği at oynattığı görüşüme ispat olacaktır.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2007, 14:41:36 ÖS »

istediğinizi düşünmekte özgürsünüz... Bu konuda yalnız size değil, kimseye engel olamam. Ama mantıkla ve aklı selimle olaya baktığınız zaman, ileri sürdüğünüz görüşün ne kadar sakat olduğunu göreceğinizi düşünüyorum.

Hatırlarsanız, sizinle ilgili daha öncede iddialarda bulunuldu. O zaman, iddialara gerekli cevapları vermiş bir bölümünü cevaplamıştınız. Hatta iddiaların bir kısmının çok mantıklı olmadığını bende dile getirmiş ve bundan dolayı eleştirilmiş, forumu kendi çıkarlarım için kullandığıma kadar uzanan bir takım iddialara maruz kalmıştım. O zaman ne kendim hakkındaki iddiaları engelledim, ne başka yazılanları. Çünkü insanlar farklı düşünebilir. Bakış açılarından dolayı, yanlış değerlendirmelerde bulunabilirler. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Eğer bir insan haklıysa, söz hakkını kullanma şansı verilmişse, kendini savunabilir, yanlışı düzeltebilir. Bu nedenle, forumdaki mesajlarda küfür, argo, hakaret içeren bir içerik olmadıktan sonra mesajlara müdahale etmeyi doğru bulmuyoruz. Böylece iddia ya da görüş karşısında, kişinin kendini savunma hakkını kullanmasının önünü açıyoruz. Dün kendim için yapmadığım, ve yapmanın aklımın ucundan geçmeyeceği birşeyi, başka bir üyenin istemesi ve hatta bu talebi, kendisi hakkındaki iddiaların doğru olduğunu yine kendisi ifade etmesine rağmen, haklı ve makul görmesi, çok anlamsızdır.

İddiaların hepsinin doğru olduğunu bir önceki mesajda kendiniz ifade ettiğiniz halde, doğru olanın site yönetimi tarafından cezalandırılması ya da yasaklanmasını nasıl talep edersiniz?

Lütfen biraz mantık...Biraz sağduyu..

fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2007, 14:48:06 ÖS »

Yani siz birden fazla nick alıp üstü kapalı olarak onun bunun hakkında doğru ya da yanlış birşeyler söylenmesini site kuralları gereği mümkün olduğunu mu söylüyorsunuz. Ben FCaymanian' ın söyledikleri yalandır mı dedim, sadece bu kişi neden kimliğini gizleme gereği duyuyor bunu merak ediyorum. Yoksa bu sitede yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazan birçok kişi olduğunu biliyorum da bu kişinin hangisi olduğunu merak ediyorum.

istediğinizi düşünmekte özgürsünüz... Bu konuda yalnız size değil, kimseye engel olamam. Ama mantıkla ve aklı selimle olaya baktığınız zaman, ileri sürdüğünüz görüşün ne kadar sakat olduğunu göreceğinizi düşünüyorum.

Hatırlarsanız, sizinle ilgili daha öncede iddialarda bulunuldu. O zaman, iddialara gerekli cevapları vermiş bir bölümünü cevaplamıştınız. Hatta iddiaların bir kısmının çok mantıklı olmadığını bende dile getirmiş ve bundan dolayı eleştirilmiş, forumu kendi çıkarlarım için kullandığıma kadar uzanan bir takım iddialara maruz kalmıştım. O zaman ne kendim hakkındaki iddiaları engelledim, ne başka yazılanları. Çünkü insanlar farklı düşünebilir. Bakış açılarından dolayı, yanlış değerlendirmelerde bulunabilirler. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Eğer bir insan haklıysa, söz hakkını kullanma şansı verilmişse, kendini savunabilir, yanlışı düzeltebilir. Bu nedenle, forumdaki mesajlarda küfür, argo, hakaret içeren bir içerik olmadıktan sonra mesajlara müdahale etmeyi doğru bulmuyoruz. Böylece iddia ya da görüş karşısında, kişinin kendini savunma hakkını kullanmasının önünü açıyoruz. Dün kendim için yapmadığım, ve yapmanın aklımın ucundan geçmeyeceği birşeyi, başka bir üyenin istemesi ve hatta bu talebi, kendisi hakkındaki iddiaların doğru olduğunu yine kendisi ifade etmesine rağmen, haklı ve makul görmesi, çok anlamsızdır.

İddiaların hepsinin doğru olduğunu bir önceki mesajda kendiniz ifade ettiğiniz halde, doğru olanın site yönetimi tarafından cezalandırılması ya da yasaklanmasını nasıl talep edersiniz?

Lütfen biraz mantık...Biraz sağduyu..
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2007, 15:02:37 ÖS »

Sayın LW3D, bu yazıyı FCaymanian sahte nickiyle yazanın delikanlı gibi çıkıp "evet ben yazdım, çünkü oldum olası sana gıcığım" diyebilecek cesareti olmadığını biliyorum da, acaba sizin bu yazıyı yazanın kim olduğunu söyleyebilecek cesaretiniz var mı onu bilmiyorum.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2007, 15:03:19 ÖS »

Bu çok açık değil mi? Foruma üye olurken insanlar eposta adreslerini yazıp, üye ismi belirliyorlar. Kimin kim olduğunu bilmemizi, hangi üyelerin çift nicke sahip olduğunu anlamımızı sağlayacak bir yöntem yok. Bu sadece bu forumun değil, internetteki her forumun, her üyeli sitenin sorunu.

FCaymanian'nın kim olduğunu öğrenmek istemeniz çok normal. Ama bu konuda forum yönetimini suçlayıcı bir tavır sergilemeniz, diğer forumlara benzetmeniz bana yanlış geliyor. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki, adil ve tarafsız olmak, bu tür bilgisayarları seven insanları bir arada tutmak için elimizden geleni, karşılık beklemeden yapıyoruz. Haksız yere eleştirilmek hoş değil..

fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2007, 15:07:07 ÖS »

Yani siz tüm kalbinizle bu yazıyı yazanın kim olduğunu bilmediğinizi mi söylüyorsunuz.

Bu çok açık değil mi? Foruma üye olurken insanlar eposta adreslerini yazıp, üye ismi belirliyorlar. Kimin kim olduğunu bilmemizi, hangi üyelerin çift nicke sahip olduğunu anlamımızı sağlayacak bir yöntem yok. Bu sadece bu forumun değil, internetteki her forumun, her üyeli sitenin sorunu.

FCaymanian'nın kim olduğunu öğrenmek istemeniz çok normal. Ama bu konuda forum yönetimini suçlayıcı bir tavır sergilemeniz, diğer forumlara benzetmeniz bana yanlış geliyor. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki, adil ve tarafsız olmak, bu tür bilgisayarları seven insanları bir arada tutmak için elimizden geleni, karşılık beklemeden yapıyoruz. Haksız yere eleştirilmek hoş değil..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2007, 15:10:31 ÖS »

Anlaşılan çok kızdınız ve ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Bu noktadan sonra sizinle muhatap olamam. İstediğiniz gibi düşünün...

Not: Forumlardan, bilgisayar başından cesaret gösterecek çocuklardan olmadığımıda aklınızın bir yerine yazın... Bunlar mahalle aralarında, 5-10 yaşındaki çocukların edebiyatı. Benim onlarca yıl önce unuttuğum çocukça şeyler..

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2007, 15:24:52 ÖS »

ok hepiniz çocuğuz yani hehehehe biz daha büyümedik...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2007, 15:29:54 ÖS »

Çocukça değil mi, evet gerçekten çocukça.

Anlaşılan çok kızdınız ve ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Bu noktadan sonra sizinle muhatap olamam. İstediğiniz gibi düşünün...

Not: Forumlardan, bilgisayar başından cesaret gösterecek çocuklardan olmadığımıda aklınızın bir yerine yazın... Bunlar mahalle aralarında, 5-10 yaşındaki çocukların edebiyatı. Benim onlarca yıl önce unuttuğum çocukça şeyler..

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: