Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GG de Retro bilgisayar satışı nasıl yapılır? Uzman tavsiyeler (Fraud Caymanian)  (Okunma Sayısı 31739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2007, 16:56:17 ÖS »

Fırat bey, dışarıdan seyrediyordum ve birşeyler yazmak içimden gelmiyordu. Ancak katılım şart oldu. Anlayamadığınız; Yakışıksız olan ticaret anlayışınız, sattıklarınız ya da kime sattığınız değil, Kendine Amiga-Commodore'cu diyen birinin kendi çıkarlarına bu kadar düşkün olması. Öğreteyim, zira alçak gönüllü olmanın bir esprisi kalmamış gördüğüm kadarıyla. Amiga Ruhunun esası paylaşımın kendisidir. Hani en azından biz böyle gördük. Yoka demo maker'la yapılan disket şeklinde mektupları, demoları, arkadaşlarla birlikte amiga ve commodore bilgisayarları başında uykusuz geçen geceleri başka türlü açıklayamazsınız. Kardeşim ben kazandığım paraya bakarım diyorsan o zaman ufak bir ricam olacak ''Amiga'cıyım-Commodore'cuyum'' Yerine Amiga TÜCCARIYIM dersen daha doğru olur. Anlatmak istediğim ve zannediyorum forumdaki arkadaşların bu denli hiddetlenmelerine sebep te bu. Neyse normalde yazma kararım yoktu. diğer forumdan bir yönetici hakkımda pek hoş şeyler söylememişti. böyle hep kendini düşünen, forumdaki diğer arkadaşlar da benim için çalışmalı mentalitesi paylaşımcılık olmaz. Amiga-Commodore'cular çok azaldı. Geçenlerde Cem Gencer ile konuştum. O kadar azaldık ki bir kişiyi bile kaybetmemliyiz diyordu. Hani seni Kaybetmeğelim diyecem ama Zannediyorum HİÇ kazanamadık ki...

(Bu arada bu benim nickim. biliyorsun heryerde de böyle. mesaj sayıma bakarak beni yeni sanma. Hani bu sahte nick ile sana bu başlığı yazan arkadaş çıksın diyorsun ya... İnan ki kim bilmiyorum ama hani sen ''kardeşim ben istediğimden bedavaya alır istediğime, istediğim fiyata satarım'' diyorsun ya ki sonuna kadar haklısın; o arkadaşın da sahte nick ile bunları (ki bunların gerçek olduğunu kabullendiğin için söylüyorum)söylemeye hakkı olur. Bu da onu bağlar.

MICRODOT-ZAMZARA
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2007, 18:38:42 ÖS »

kaplan sende de tam muhasebeci tip i varmış

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2007, 21:09:27 ÖS »

saol özkano saygılarımla...20 yıl oldu meslekte amiga ve c64 le aynı...
üçü bir arada gidiyor....

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2007, 22:52:54 ÖS »

Anladığım kadarı ile şu Malatya işine bayağı bir bozulmuşsunuz, ben nasıl kaçırdım bu malzemeleri diye eminin günlerce uyuyamamışsınızdır. Ne var bu kadar ballandıra ballandıra anlatacak kadar, yalan demiyorum, yazdıklarınızın tamamı doğrudur da sizi ilgilendiren kısmı ne onu anlamadım. Satıcı “eskiciye verdim almadı” dedi ben de 30YTL+kargo ücreti ödeyerek aldım, kullanıcam deyip sattığıma mı bozuldunuz. Ne deseydim satıcıya, senden 1 liraya alıp gg’ de 100 liraya satacam mı deseydim. Böyle söylemek için sizin gibi biraz saf olmak lazım galiba.

fkamanlı'nın şu söylediklerinin üzerine hala bu adama birşeyleri yanlış yaptığını, falanca şekilde yaparsa doğru olacağını anlatmaya çalışıyorsanız veya bu zihniyetteki birinden makul fiyata birşeyler alabilmek için çabalıyorsanız bence siz hatalısınız! Baksanıza adam uçmuş, başka bir boyutta yaşıyor.
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2007, 23:21:25 ÖS »

FCaymanian ortaya çıkıp ben şuyum diyeceğini zannetmiyorum, site yönetiminden FCaymanian' ın kimliğine açıklamasını rica ediyorum, ellerinde nasıl olsa tüm ip bilgileri mevcut, zor bir iş değil fakat açıklama geleceğini de zannetmiyorum (ne de olsa hepsi aynı grubun üyesi). Al 3-5 tane sahte nickname, çık ortaya istediğiniz söyle, hatta başka nicklerle girip söylediklerini onayla, sonra da çekil kenara, oh ne güzel iş ya. Eğer açıklama gelmezse bu sitenin de amigaturk' den farkının kalmadığı, isteyenin istediği at oynattığı görüşüme ispat olacaktır.

anladığım kadarı ile kamanlı denen arkadaş artık yok aramızda bir şekilde gitmiş. onun bu noktada tıkandığı yer dürüstlük ilkesi ticarette herşey mübah olurmu yahu kar marjı denilen bir olay vardır elbette kar edeceksin ama bununda bir insafı merhameti var aslında karışmayacaktım ama okuduklarıma sadece gülmenin yetmediğini anladım bir şeyler yazayım dedim zaten takip edebildiğim kadarı ile gittidegitti sitesinde acayip uçuk alışverişler oluyor aşırı derecede mantık dışı alet piyasadaki sıfır fiyatından fazla rakama gidiyor aklıma acaba bu satışlar fake mi diye takılmıyorda değil eğer öyleyse balık zaten baştan kokmuş demektir bir tekne satışında 12000 dolar fiyatını okudum görmeden bakmadan nasıl verilir bu fiyat bu insanlarmı kek yoksa bizmi bu basit daleveraları yiyecek kadar aptalız anlamış değilim ama bir şekilde insanların gaza getirildiği konusuna inanmış durumdayım gaz pedallarınızı iyi saklayın o gibi sitelerde

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 12, 2007, 02:45:40 ÖÖ »

Alp Yener bu konuda en güzel mesajı yukarıda yazmış bence.
Bu Caymanian kim bilmem ama hem gözlemleri sağlam hem de farklı bir espri anlayışına sahip bir arkadaş,resmen kara mizah yapmış.Tebrik ediyorum kendisini.
Kendi ağzıyla bu işten pek anlamayan bir insanı kandırdığını itiraf edip bu pisliği "ticarette her yol mübah" cümlesiyle sıvamaya çalışan birinin benim gözümde insanlıkta yeri yoktur ki Commodore forumlarında konuşulup eleştirilmeye yeri olsun.
Bu tiplerin kişisel zevklerimizi ticarete dönüştürmesine izin vermememiz lazım bence ki bu da ancak önemsememekle olur.Bırakın istediği gibi davransın,suçlu sizsiniz.Altın kuralı unutmayın :"istediğime istediğim fiyata satarım ya da satışı iptal ederim sana mı sorucam?"
Ne de olsa bu herhangi birimizin her an olabileceği "pişkin alıcılar"a verilecek cevaplardan bir tanesi.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 12, 2007, 09:51:18 ÖÖ »

Ben de birşey eklemek istiyorum. Ticarette değil SAVAŞTA her yol mübahtır.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2007, 10:25:08 ÖÖ »

aslinsda savasta bile her yol mubah degildir Savasin bile kurallari, siviller esirler ve yaralilara nasil davranilacagina dair sinirlamalari vardir.
Yönetici
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2007, 10:44:43 ÖÖ »

eleştirilere muhatap olan üyemiz siteden ayrılmıştır. Cevap hakkını kullanabilirdi ama bu durumda cevap vermesi mümkün değil (tabii ki yeniden üye olabilir). Bu nedenle sanırım bu konunun üzerinde yazılanlardan daha fazla yorum yapmak, birşeyler yazmak doğru olmayacak.

Bunu bir sınırlama olarak değilde, bir hatırlatma olarak kabul etmenizi dileriz.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 13, 2007, 00:47:37 ÖÖ »

Fraud Caymanian'dan yeni açıklamalar bekliyorum doğrusu
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2007, 08:58:59 ÖÖ »

Ahahaha ben bu basligin devamini simdi okuyorum tartismanin en hararetli yerini kacirdigim icin uzgunum ama bu basligi bi sekilde kesinlikle sakliyalim keza senelerdir ben commodore kullanicisiyim ben amiga kullanicisiyim diip piyasadan mal toplayan,eski bilgisayarlarinizi atmayin bize verin diye site yapan bir insan en sonunda kendi 1liraya alip GG'den 100liraya satarim aciklamasini yapmis.BU kendini direkt elevermesidir.Iyiki de aramizdan ayrilmis burda barinmasi dogru olmaz.Bir curuk elma bile bir kasa elmanin tadini degistiri.

Ve sunu solemek isterim ticarette hersey serbest deildir.Bakiniz Hz. Muhammed o donemlerde bile ticaretin adabiyla yapilmasini ogutler.

TİCARİ HAYATIN PRENSİPLERİ

Hz. Muhammed (s.a.s) devrinde ticari hayatın temel prensiplerini kavrayabilmek ve onun ticari hayata hayata getirdiği değerleri iyice anlayabilmek için kendisinin bu konudaki bazı tavsiyelerini sıralamamız uygun olacaktır.

Bir Müslüman’ın pazarlığı üzerine pazarlık yapmak doğru değildir, alış veriş sonuçlanmışsa bunun üzerine bozucu bir teşebbüs doğru değildir.

Müşteri kızıştırarak piyasayı yükseltmek ve pahalılık meydana getirmekten kaçınmak icab eder.

Kaynak:
-Prof. Dr. Hüseyin Algül. Peygamberimizin Şemaili Ahlak ve Adabı, Nil yayınları,İstanbul.

Umarim yeterince aciklayici olmustur...
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 13, 2007, 18:37:57 ÖS »

islami ticaret yaklasimi serbest piyasa ekonomisine dayali kapitalizmin para hirsina pek uymuyor degil mi
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 13, 2007, 21:16:05 ÖS »

islami ticaret yaklasimi serbest piyasa ekonomisine dayali kapitalizmin para hirsina pek uymuyor degil mi
Bence islami ticaret anlayisi diye birsey yoktur Bu bir genel kuraldir ama tarihe gecmis insanlardan biri bunu cok onceden saptamis ve kayda almis , belki Hz Isa da bu konuda bazi seyler solemistir ama okumadigim icin bilemiyorum.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 14, 2007, 01:40:55 ÖÖ »

Para hirsinin fazlasi herseyin tadini kaciriyor yani. Ne yazik ki icinde yasadigimiz donemde para hersey olmus.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 14, 2007, 20:57:03 ÖS »

Para hirsinin fazlasi herseyin tadini kaciriyor yani. Ne yazik ki icinde yasadigimiz donemde para hersey olmus.
Tam olarak hersey deil ama kesinlikle cogu insan icin cok sey olmus durumda , aslinda para kazanma hirsi cok kotu birsey degil ama bu hirsa kurban olup insanin kendinden ve insanligindan odun vermesi yasadigimiz hayati cekilmez hale getirdi.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: