Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeDoberman (DMA Tabanlı Kartuş Projesi)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Doberman (DMA Tabanlı Kartuş Projesi)  (Okunma Sayısı 152005 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Ekim 03, 2015, 19:54:47 ÖS »

Bu proje bugüne kadar C64 için yapılmış en ciddi, güzel kartuşlardan birisi.. Bizi bu kartuştan mahrum etmeyeceğini umuyoruz Üretim konusunda deneyimli arkadaşlar var, muhakkak yardımcı olacaklardır...

Videoyu ve sonuç ürünü büyük bir heycan ve ilgiyle bekliyoruz...
aynen katılıyorum ve ilave olarak şunu ekliyim türkçe olarak paylaştığın bilgiler için ayrıca teşşekür ederim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Ekim 03, 2015, 20:05:25 ÖS »

Videoyu ekledim.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Ekim 03, 2015, 20:53:24 ÖS »

gayet güzel olmuş şimdiden devamını beliyoruz Kahkaha
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Ekim 03, 2015, 21:02:31 ÖS »

Bu arada yazmayı unuttum, video'da yüklenen tüm imajlar kartuşun Flash'ından yükleniyor. Henüz bir loader olmadığı için PC'den hangi slot'un yükleneceğini seçip gönderebiliyorum. Ayrıca DMA yüklemeler 1sn bile sürmüyor, videoda görülen renkli bordür geçişleri ve beklemeler tamamen imajın kendi decruncher depacker yazılımı ile alakalı.

Video'da PC DMA başlatıp, C64'ü durdurmayı, oyun esnasında poke yapılabildiğini göstermek için basitçe ekran rengine müdehale vb mevcut.
Sanki şimdilik hardware kısmı bitti gibi. Gerçi FREEZER özelliği için şu an mevcut olmayan NMI hattına da ihtiyacım olacak. CPLD ve PIC'te yer ayarlayabilirsem final şema ve PCB yi çizmeden önce NMI'yı eklemeyi düşünüyorum...

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Ekim 04, 2015, 14:45:14 ÖS »

Tüm zamanların en iyi kartuşlarından biri olacak inşallah bitince. Saygıyla eğiliyoruz.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Ekim 04, 2015, 16:31:03 ÖS »

Güzel gelişmeler. CUPL dilinde programlayabilmek iyiymiş. Ben de bir adet Altera Max II EPM570 geliştirme board'u sipariş verdim. VHDL'in basit taraflarından giriş yapayım diyorum CPLD'lere. Bunlarda 5v olmaması gibi bir handikap var, sen Atmel'i biraz da bu yüzden tercih ediyorsun sanıyorum. Ancak Atmel'in geliştirme board'larına bakınca ucuz yollu bir şey göremedim. O taraftan böyle çin menşeli ucuz ürün tavsiyen var mıdır?

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Ekim 04, 2015, 21:42:01 ÖS »

Evet aslında Atmel kullanmam, pek sevmiyorum. Ama dedigin gibi 5v desteği diğer markalarda pek yok. Ayrıca birebir bu ürünü daha önce kullanmıştım, kutuda duruyordu. Yeni sipariş edecek olsam projeye daha uygun en azindan 64 bacaklı sipariş eder, adres latchlerini de iceriye alırdım. Gerçi bur sonraki pcb için hala bunu düşünebilirim. Daha temiz bir tasarım olur.

Dev kit olarak, fpga için konuşmuyorum ama cpld için bence ekstra hiçbirşeye ihtiyacın yok. Yani sadece chip bile tek başına yeterli. Gerekiyorsa 44tqfp den dip e çeviren bir adaptör edin yada yap bence yeterli. Lpt üzerinden 4 pin ile jtag ile programlanıyor ve programlandıktan sonra aynen bir logic chip gibi calışıyor. Tak board a dene. Ben cpld için bir dev board kullanmadım açıkçası başlarken.

Kolay gelsin. Eğer yardım lazım olur ise elimden geldiğince destek veririm.

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Ekim 04, 2015, 22:39:27 ÖS »

Bu yaştan sonra galiba FPGA öğrenmek gerekecek. VHDL kafama yattı gibi. Biraz daha araştırayım Xilinx - Altera - Lattice - Actel - Quicklogic - SiliconBlue vs.
Şirket aracılığı ile bunlardan hangisini temin edebilirim, fiyatları vs. nedir?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Ekim 04, 2015, 22:44:38 ÖS »

Fiyat falan çok bilmiyorum da benim sonraki iki projem de fpga var. Gene paylaşırım buradan detayları. 1541 emulatoru ve full c64 yapacağım fpga ile...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #84 : Ekim 04, 2015, 22:51:46 ÖS »

@hades : Actel ve Lattice gibi daha çok volume çalışanları bulamayabilirsin ancak Xilinx ve Altera fpga board'ları Aliexpress ve Ebay'de ucuza bulabilirsin.

İkisi de sanıyorum en alt segment... Bu tip dev board'ların fiyatı 25 dolar ile 100 dolar arası değişiyor.

Altera Cyclone IV
http://www.aliexpress.com/item/CoreEP4CE6-EP4CE6E22C8N-EP4CE6-ALTERA-Cyclone-IV-CPLD-FPGA-Development-Core-Board-with-Full-IO-Expanders/709604488.html?spm=2114.01020208.3.2.vQIRNA&ws_ab_test=201556_3,201527_1_71_72_73_74_75,0_0

XILINX Spartan 3
http://www.aliexpress.com/item/XILINX-XC3S250E-Spartan-3E-FPGA-Development-Evaluation-Board-LCD1602-LCD12864-12-Modules-Open3S250E-Package-B/706325844.html?spm=2114.01020208.3.144.M0Lnis&ws_ab_test=201556_3,201527_1_71_72_73_74_75,0_0

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Ekim 04, 2015, 22:59:04 ÖS »

Şirkette ST'nin microlarını kullanıyoruz ve bildiğim kadarıyla empa elektronikten temin ediyoruz ürünleri. Sitesinde xilinx bağlantısı var.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Ekim 04, 2015, 23:38:53 ÖS »

Benim linkini verdiğim ürünler clone ürünler. Orjinalleri bunlardan kat kat pahalıdır. En az bir 200-300 dolardan başlar tahminen. TR'ye getirmek demek 2 misli 3 misli üstüne koymak demek. Konuyla daha içli dışlı olan arkadaşların daha pratik bilgileri vardır muhtemelen.

twitter | blog
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #87 : Ekim 05, 2015, 18:47:17 ÖS »

Tövbe tövbeeeee. Adamı zıvanadan çıkarıp CPLD/FPGA denemelerine daldıracaksınız. Bir daha hiç toparlanamayacağım. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Ekim 05, 2015, 19:24:56 ÖS »

Farkettiniz mi bilmem ama ben bu projenin sonunu yeni bir scene gibi görüyorum.
Nasıl mı?

Bir kere C64'ün belleğine /DMA kullanılarak erişiliyor ve devredeki Pic tarafından okuma/yazma yapılabiliyor. Benim bir mesajımda "Doberman-64 6510'u disable ederek okuma-yazma yaptığına göre 6510 yerine başka bir CPU C64 donanımını kullanabilir diye düşünüyorum." ifadesi vardı.
Aslında her şey gözümün önündeymiş ama o an farkında değildim.
Başka bir cpu derken zaten Pic bir mcu (cpu + io). Yani C64'e başka bir cpu erişim yapıyordu.
Denemelerde border rengi değişiyordu ama bu değişim pic tarafından doğrudan $d020'ye mi yazılarak yapılıyordu yoksa önce C64'e yüklenen bir rutin tarafından mı yapılıyordu bilmiyorum. Kesin cevabı delimawi verir.
Eğer $d020 pic tarafından değiştiriliyorsa benim açımdan bunun anlamı Pic C64'ün IO bölgesine erişim yapabiliyor demektir.
Daha geniş düşünürsek Pic ile C64'ün klavyesi kontrol edilebilir, Sid kullanılabilir, joystickler okunur vs.
Ve gelelim yeni scene dediğim konuya. Pic üzerinde çalışan bir intro / demo yazılabilir.
Mesela pc kullanarak pic için bir program yazılacak, sd karta aktarılıp doberman-64'e takılacak. Pic çalışmaya başladımı sd karttaki demo pic'in içine aktarılacak (böyle bir özellik var mı bilmiyorum) ve yazılan kod C64'te Vic, Sid , Cia gibi çipleri kontrol edecek.
Mesela C64'ün Ram'ine fli grafik atıp pic tarafında fli viewer çalışacak.
Ne bileyim belkide hız nedeniyle yapılamayan bazı efektler varsa pic bunları rahatça yapabilir.
Kartuşun adı da PIC-64 olabilir. Ama ufak bir sorun var. Hangi Pic kullanılmalı. Yazılacak kodlar Pic portlarını kontrol edeceğinden Pic standart olmalı.
Neyse aklıma gelen uçuk bir fikirdi. Sözü delimawi'ye bırakıyorum.
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2015, 19:38:56 ÖS Gönderen: hades » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Ekim 05, 2015, 20:17:43 ÖS »

@hades : Çoğu zaman aslında bu fikir insanların aklına gelmiş ancak gördüğüm kadarıyla scener'lar bu tip çözümlere hiç rağbet etmemişler. Bir önceki sayfada bir link vermiştim color ram'i ile ilgili sorun sırasında. Elemanın birisi fpga ile 1.2 ghz işlemci embed edeceğim kartuş portundan demiş. Scene tayfası c64'ün kısıtlı imkanları tatlıydı demiş.

http://csdb.dk/forums/?roomid=7&topicid=110532&showallposts=1

Supercpu örneğinde misal fazla bir demo desteği gelmemiş gözüküyor,

http://supercpu.cbm8bit.com/demos.php#devel

Tabii tekrar denemekten zarar gelmez.

twitter | blog
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: