Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde Doberman'a özellikle Reset ile ilgili birkaç yeni komut ekledim.
Örneğin commando gibi, CBM80 metdou ile RESET koruması olan programları resetleyebilmek için, AntiCBM80Reset komutumuz oldu. Reset yapmadan hemen önce DMA ile $8000 adresinde CMB80 işareti varsa bu işareti bozup, reseti o şekilde atıyoruz, ve korumalı programlar bile buna artık dayanamıyor.
Aynı zamanda, normal Reset işlemi 2 sn kadar sürdüğünden, bunu kısaltmak için gene CBM80 yöntemi ile modifiye edilmiş bir Reset rutinini DMA ile gönderip, Reset atabiliyoruz. Buna da FastReset diyorum. Bu konudaki ilhamı sağolsun, Metallic'den aldım.
Freeze işlemi üzerinde çalıştım, oldukça ilerleme kaydedebilmiş olmama rağmen, pratik olarak kullanımda bazı ciddi sıkıntılar mevcut. Özellikle IO bölgesindeki register'ların bir bölümü sadece yazılabiliyor, ama okunamıyor. Örneğin $D012, buraya yazdığınızda Raster Interrupt'ın oluşacağı satırı belirliyorsunuz. Ama bu adres okunduğunda, set edilmiş olan değer değil o anki gerçek raster değerini veriyor gibi. Buna benzer sıkıntılar mevcut. Şimdilik Freeze işlemi rafta. Daha ilerleyen dönemlerde tekrar bakılacak vakit olursa.
Son olarak haftasonu gözümü karartıp loader yazma işine giriştim. Gerçekten çok hamlaşmışım. Uzun sürdü ama en azından artık çalışan bir loaderımız var ve Doberbam artık standalone çalışabiliyor.
Flash versiyonu için motto: "Tek kartuş, 64 unutulmaz oyun..."

Denemek için 20 ye yakın oyun attım, ufak videomuz aşağıda. Şimdi geriye kalan bu oyunların başlarındaki gereksiz intro ve decruncherlardan kurtulmak.