Arkadaşlar, teşekkür ederim.
Bütün projecilere sesleniyorum..
30 sene önce nerelerdeydiniz ?

Açıkçası bende o zamanlarda da aynı heves ve ilgi vardı ama malesef teknik ve maddi imkanlar elvermiyordu. O yıllarda öğrenci harçlığı ile yanan bir C64'ü yaptırmak pek kolay değildi.Ayrıca bugün artık peynir ekmek gibi bulunan bazı işlemciler, logic chipler vb o zamanlar yoktu yada çok kısıtlı idi...

Nefis olmuş, tebrikler. Freeze/defreeze çok hızlı, sanki emulator'da snapshot yapılıyor gibi. Artık oyunları gerçek makinede oynarken freeze yaparak rahatça bitirebiliriz. icomp kutu da gelmiş, üzerine doberman resimli bir etiket iyi gider. icomp kutu protovision'dan mı yoksa daha ucuz bir kaynak bulabildin mi?
Teşekkürler Metallic. Icompları ben vesalia.de den aldım. Bence 6euro+shipping anlamsız pahalı ama başka ucuz bir kaynak da bulamadım. Zaten fazla almadım ben. Bir kaç prototiplik aldım...
https://www.vesalia.de/e_c64cartshell[7220].htm
ghosts'n goblins değil mi o, bu oyunun 2. bölümüne bir kere geçebilmiştik yirmi seneden fazla oldu sanırım, yani oyun konusunda yalnız değilsin, fakat bu özellik sayesinde artık kaldığımız yerden devam edeceğiz, eline sağlık.
Evet, Ghosts'n Goblins. Bu oyunun müziğine ve ambiyansını çok seviyorum. Grafikler de kaliteli sayılır. Aslında bu oyun 6 bölüm ama C64 versiyonunda sadece 4 bölüm var. Yapımcı şirket ara yüklemesiz olması için ısrarcı olmuş, bu sebeple 4 bölümü sığdırılabilmiş. Müzikte de Chopin Prelude No:20 den esinlenilmiş...
Şık olmuş yeni özellik. Bence ekran belleğinde kod çalıştırmadan önce ekranı kapasan daha şık bir görüntü olur.
Selam i_r_on. Teşekkrüler. Açıkçası ben ekran belleğinde kod çalıştırmıyorum. Freeze ve DeFreeze daha aşağı bir yerlerde çalışıyor. Ekrana çıkan o textlerin sebei başka. Defreeze esnasında önce 64KB RAM'i yüklüyorum DMA ile. Sonra da D000 sonrasındaki IO bölgesini. İlk başta RAM yüklenirken eğer orjinal programcı yada kıran artık herkimse 0400 lerde birşeyler bırakmış ise, D000 daki I/O bölgesine yüklenene kadar ekranda o textler görünüyor.
Zaten bu ilk deneme, görselliğe falan vakit ayırmadım hiç. Belki önce IO bölgesini yükleyip sonra RAM'i yüklemeyi deneyebilirim. Ama ekranı kapatma şansım yok. Çünkü ekran kapalı olunca VIC Bad Line yaratmadığı için Doberman DMA yapamıyor. Hani o da belki DMA gerekmeyen zamanlarda kapatılıp, açılabilir ama bu sefer freeze ve defreeze kodları büyüyecek. Olabildiğince kısa olmaları için özen gösterdim. Zira freeze ve defreeze kodu oyunun içinde lazım olan bir bölgeye denk gelirse kötü şeyler olur ...