Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC= 64'ümü 1084S'e nasıl bağlarım?
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C= 64'ümü 1084S'e nasıl bağlarım?  (Okunma Sayısı 29252 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2007, 21:19:12 ÖS »

c64'te board'un icinden disindan hicbir yerinden rgb almak mumkun degildir. video sinyalini ureten VIC-II cipinden gelen cikis Y-C yani luma ve chroma seklindedir. C64'ten en kaliteli goruntu ayri luma chroma baglantilari ile alinir. Bunun icin ya 1084'e iki tane rca jak ile iletebilir ya da s video girisli bir televizyona baglanmak uzere bu luma chroma uclarini iceren s-video kablosu yapabilirsiniz.

1084 icin:
- gnd ve luma out pinlerine bagli bir rca jak
- gnd ve chroma out pinlerine bagli bir rca jak
- ve ses icin gnd ve audio out pinlerine bagli bir rca jak

kullanmaniz gerekiyor
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2007, 14:56:13 ÖS »

Abiler; hepinize teşekkür ediyorum. Sorun çözüldü.

MICRODOT-ZAMZARA
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2007, 15:05:16 ÖS »

Bu kadar farklı fikirden, farklı öneriden sonra çözülmesinin tek sebebi olabilir : hazır kablo almış olmalısın Kahkaha

Yoksa ben bile bildiklerimi unuttum

comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 20, 2007, 15:12:07 ÖS »

Kahkaha Kahkaha Kahkaha Valla abi ne yalan söyleyeyim hani böyle tartışıldığını görünce... Hani malum bide çocukluğumuzdan beri kullandığımız bilgisayar. Daha önce acep böyle yapsam nasıl olur diye deneyerek çok çektiğim için hani biraz korktum. Kahkaha Kahkaha Kahkaha

MICRODOT-ZAMZARA
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 20, 2007, 15:15:11 ÖS »

bu arada bir kez daha hani yazarsam millet iptal olacak.

MICRODOT-ZAMZARA
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Temmuz 20, 2007, 20:10:28 ÖS »

Hayirli olsun hani
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 20, 2007, 20:22:07 ÖS »

Sağolasın night'ım lord'um

MICRODOT-ZAMZARA
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Temmuz 20, 2007, 20:46:01 ÖS »

comozor kimse iptal olmaz korkma herkes bildiğini söyleyecek ki en güzeli ortaya çıkacak uğraşmadan teslim olman kötü tabi ilginç fikirler denerken yanabilir ihtimaldir buda ama bazen kazanımlar daha yüksek olabilir

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2007, 13:02:00 ÖS »

Aslında yapılacak şey basit..composite çıkış ve ground ile 1084S'in video-in'ine, audio out ve ground ilede ses girişine bir kablo çekilecek.

Ama çok daha kaliteli görüntü almak isteyenler ise, nightlord'un bu sayfanın başında verdiği bilgiyi kullanabilirler.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2007, 12:14:12 ÖS »

zamanında 3 tane 8'li din jack alıp bir tane yapmıştım ama lehimleri iyi yapamadığımdan sonra bozuldu din jack kısmı. bu 8'li din jack'lerden bulabileceğim bir yer bilen var mı acaba? (selanik pasajı haricinde, uzun zaman önce zar zor 2 tane bulmuştum orada)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2007, 13:21:54 ÖS »

Büyük Balıklı Han'da (karaköy) giriş katında bir dükkanda bu tür şeyler var. 1541 serial kablosu için bir ara oradan almıştım. 8'liside vardır büyük ihtimal..

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ekim 01, 2007, 19:16:07 ÖS »

bir not. din 8 yerine din 5 de kullanabilirsiniz. gerekli olan pinler onlar.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 01, 2007, 20:22:23 ÖS »

aslında daha iyi görüntü almak için chrominance ve luminance'ı kullanarak bağlamak istiyorum. şimdi baktım da 6 nolu pin din 5'de yok. hem normal cinch plug'lar ile 1084'e hem de bir bağlantı daha çıkarıp s-video jack'i bağlayacağım buna. bulamazsam 5'liye döneceğim mecbur sanırım bazı alman menşeli ses ekipmanlarında kullanılmaktaymış din 5.
dün composite çıkışından direkt bağladım tv'ye ve 1084'e lakin görüntü kalitesi pek tatmin etmedi beni.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 02, 2007, 00:30:09 ÖÖ »

aslinda din5 jaktaki pin 4 yalnizca video degildir. video/chrominance olarak kullanilabilir. yani din 5 kullanip 1. pinden luma, 4. pinden chroma alabilirsiniz. bu pinlere ister rca jak ister s-video baglayabilirsiniz. her iki kablodan da yaptim ve calistigina tanik oldum. sadece bir uyari: c64 cikisi PAL standardina %100 uyumlu degildir. bu yuzden bazi standarda cok hassas ekipmanlar (pc tv kartlari mesela) s-video cikisini gostermeyebilir. kolay gelsin
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ekim 02, 2007, 00:38:24 ÖÖ »

composite ikisini de içerdiğinden mantıklı geldi lakin birleştirilmiş bir şeyi tekrar ayırdığımız için görüntü kalitesinde bir düşme olur gibi geliyor. bakalım din 8 plug'ı bulursam ondan 3 video component'ini ve sesi çıkarırsam deneme şansı da bulurum. tabii lehimleri de adam akıllı yapmam gerekiyor bu durumda. denediğimde sonuçları paylaşırım buradan.

twitter | blog
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: