Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetpotansiyel dolandırıcılık vakası
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: potansiyel dolandırıcılık vakası  (Okunma Sayısı 36456 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 04, 2015, 17:20:23 ÖS »

Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...
Vay be.. Adamin isim soyisim bilgilerini paylasirsaniz olur ya bizlerden birileri de oyuna gelmesin. Aslinda bi sayfada liste olusturmak gerek dolandiricilarin bulunduklari sehirler isimleri vs gibi. Maglum retro olayina da el attilar
Hocam olayın hukuki yönü açısından problem olabilir şu noktada. Sonuçlandıralım hayırlısıyla. Gelişmeleri sizinle paylaşırız.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2015, 07:12:30 ÖÖ »

Gerçekten çok geçmiş olsun hocam. Bu ilanı ben de görmüştüm ama dolandırıcı olduğunu tahmin etmiştim. Sen üzerine alınma ama bu retro dolandırıcılık olaylarının bu aşamaya gelmesinin sebebi biraz da bizleriz aslında. Tanıdığımız, bildiğimiz arkadaşlar haricinde EFT / Havale olayına girmemek, satıcı inatla GET açmıyorsa da vadettiği şey ne kadar kıymetli olursa olsun almamak lazım derim. Zaten GET ilanı istediğinizde yok kart kullanmıyorum, yok dijital olarak para aldığım görünsün istemiyorum gibi tonla şey sayıyorlar. "Site komisyonu ve ilan ücretini de ekle fiyata" dediğim halde reddedildiğim çok zaman oldu. ne kadarı dolandırıcıydı bilmiyorum ama başıma böyle bir olay da gelmedi çok şükür ki.

tekrar çok geçmiş olsun.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 05, 2015, 07:19:27 ÖÖ »

Ben Türkiye içinden çok iyi tanımadığım birinden veya dükkan harici yerlerden alım yapmıyorum. Alacaksam da 50-100 fazla verip yurtdışından alıyorum. 

retro olarak zaten aradığım hemen herşey bu sitede mevcut. O yüzden macera aramaya gerek yok
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Kasım 05, 2015, 07:21:58 ÖÖ »

Geçmiş olsun...

Sanırım öyle bir profesyonel dolandırıcıymış ki insanın dilini bile dolandırmış, potansiyel sözcüğü üç sayfadır başlıkta poRtansiyel olarak dolana durmuş.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Kasım 05, 2015, 07:41:52 ÖÖ »

Hocam başlığı acil açarken hatalı yazmışım. Daha sonra farkettim. Bu arada adminler dışında benim düzeltme şansım varsa düzeltirim.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Kasım 05, 2015, 07:44:23 ÖÖ »

Hocam başlığı acil açarken hatalı yazmışım. Daha sonra farkettim. Bu arada adminler dışında benim düzeltme şansım varsa düzeltirim.

Başlığı düzelttim
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Kasım 05, 2015, 07:57:06 ÖÖ »

Başlığı düzelttim

Teşekkürler
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Kasım 05, 2015, 13:00:00 ÖS »

Benim bir arkadaşda internetteki satış ılanından bir urun almak için satıcıyla görüştüğünde satıcı illada parayı havale etmesini tutturmuştu. Arkadaş ilan Nevşehir gözükmesine ragmen satıcıya oraya gelip elden alabileceğini belirtince satıcının irtibatı kesilmişti.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Kasım 05, 2015, 13:04:52 ÖS »

Bugün sabah savcılığa dilekçe verdim. Bir de başka bir kanaldan şikayet etmeyi deneyeceğiz.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Kasım 05, 2015, 17:43:08 ÖS »

Umarım süreç hızlı işler ve bir an önce sonuçlanır

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2015, 17:55:18 ÖS »

Benim bir arkadaşda internetteki satış ılanından bir urun almak için satıcıyla görüştüğünde satıcı illada parayı havale etmesini tutturmuştu. Arkadaş ilan Nevşehir gözükmesine ragmen satıcıya oraya gelip elden alabileceğini belirtince satıcının irtibatı kesilmişti.

Son aşamada foyası ortaya çıkacağı için irtibatı nasılda kesiyorlar ahaha soysuz insan bunlar, acınası...

ghan64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Kasım 06, 2015, 14:49:37 ÖS »

Selamlar
bizi dolandıran kişinin siteyi takip ettiğini düşünüyorum. Para gönderdiğimiz kişinin adı Erkan Yılmaz. adını değiştiriyor olabilir ama IBAN bu isme kayıtlı. Şu anda kendisi hakkında bir kaç işlem yapılıyor. bu işlemlerden sonra daha çok bilgi verebileceğim.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Kasım 06, 2015, 15:12:34 ÖS »

Bugün sabah savcılığa dilekçe verdim. Bir de başka bir kanaldan şikayet etmeyi deneyeceğiz.
Polat abime mi havale ediyorsunuz? Masum

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 06, 2015, 17:24:12 ÖS »

Polat abime mi havale ediyorsunuz? Masum

Biz Dexter'ı düşünmüştük;)
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Kasım 06, 2015, 19:12:12 ÖS »

Bana da geçen sene bir tanesi denk geldi.Sahibinden.com da Get ile ödemeyi yaptıktan sonra, ertesi sabah saat 6.00 da telefonum çalmaya başladı. Neymiş efendim parayı hemen alması gerekiyormuş, onayı hemen verebilirmiymişim. Sesini de öyle bir acındırıyor ki namussuz,hasta olduğunu söylüyor, yani özürlü taklidi yapıyor bildiğin.

Acıdım topu topu 30TL diyerek onayladım. get işlemi bitti sonra da başladı yine bir telefon sapıklığı her 10 dakikada bir arıyor ve hesabına paranın geçmediğini acil çekmesi gerektiğini söylüyor. Kendisine hesabına gün içinde geçeceğini defalarca söylememe rağmen inatla telefonla aradı en az 50 kere abartmıyorum. O günün akşamı get işlemi tamamlandı ve bu eleman hala paranın yatmadığını iddia ediyor sürekli arıyor. Bu sırada ne bir kargo var ne de birşey. 

Artık dayanamadım ve tamam ver banka hesabına göndereceğim arama yeter ki lanet olsun dedim. Tabiki de göndermedim. Belli ki yıldırma politikası izliyor ve çok deneyimli. Bu kez de ne dese beğenirsin, banka hesabım yok adıma ptt ye havale yap. Yahu yok ta, Get'i nasıl açtın be adam. Tamam dedim o zaman git kargoya ver önce inanayım. 10 dk. sonra kargo takip no geldi telefonu mesaj olarak. Bu ne hız dedim.  Tabi ki verdiği takip no ya kayıtlı herhangi bir gönderi yok. Artık fecii kıllandım. Belli ki bu get ile satış ayağına hem getten parayı alıyor bir de üstüne havale yaptırıyor.

Bu elemanı biraz araştırayım dedim. Adı ve soyadını aratınca daha bulunan ilk sonuçlarda 10 larca kişiyi dolandırdığını gördüm. Herkese benzer numarayı çekmiş. Olmayan anakartlar, donanımlar satmış,gösterdiğinden başka ürün yollamış, çoğu kişinin ağzı yanmış bu elemandan. Spastik özürlü numarası çekiyor, forumlarda da kendini savunmak için şizofrenim ben affedin filan demiş. Donanımhaberde de numaratör takılmış gibi banlandıkça Donanımmaster2012, 2013, 2014 gibi nicklerle dolaşıyor.

Bu sırada bana mesaj atmış sen ne iş yaparsın gibi. ne alakaysa saçmalamış ses çıkartmadık ya. tabi şoka uğrattım elemanı. Polisim ben, kim olduğunu biliyorum, nerede oturduğuna kadar, Bir daha bu numarayı arama, eğer gönderdim dediğin paket de hayali çıkarsa yaktım seni gibi. Bir daha mesaj filan da atmadı. 1 hafta sonra da yarım yamalak bir paket içinde geldi ürün o da çalışmıyor zaten.

İşin garibi sahibinden.com da sattığı tek ürün de amiga 500 için multi ice idi. Durumu sahibinden.com'a güzelce bildirdim. Dh de bunun gazabına uğramış bir kaç kişi le tanıştım. Sen yine ucuz atlatmışssın dediler. Gerçek adını hatırladığım an sizinle paylaşacağım.

Buyrun arkadaşlar: AdeptusMajor, (G.A.A. Adının baş harfleri). Bir köşeye yazın belki birgün size de denk gelir.
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2015, 00:47:12 ÖÖ Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: