Küçük bir 486 seti satınaldım. Test edilmemiş ürünler olduğundan ne kadarı çalışıyor emin değilim, ama denemesi eğlenceli olacak o kesin.
Octek Hippo VL+ DCA MotherboardAnakartta akan bir pil vardı, hemen çıkarttım. Pil çokça yüzeysel korozyona neden olmuştu, büyük kısmını sirke ve sabun ile ovarak çıkarttım; sıfır gibi durmuyor ama çalışmasına neden olacak bir korozyon var gibi de değil.
Ama bir sorun daya vardı. Anakart tahminen pek iyi depolanmamış, chipset komponentlerini kontrol edince (ne zaman SMD bir çip görsem hep bakarım, 3dfx kart kontrolü alışkanlığı) güney köprüsü olduğunu sandığım bir çipin birkaç bacağının ezildiğini ve birbirine temas halinde olduğunu gördüm. Bu bacakları ince bir maket bıçağı ile dikkatlice ayırarak elimden geldiğince, anakarttan ayrılmasına ve kopmasına neden olmadan düzleştirdim. Şu an çalışmalarına bir engel yok gibi duruyor.

Anakart bu işlemci ile geldi:
Intel 486 DX2-66 Overdriveüstünde 8MB da 30-pin RAM var ama EDRAM olup olmadığını bilemiyorum, üstlerindeki etikette sadece ZMD MM 108-60 yazıyor, EDRAM'e dair bir tabir vs yok o yüzden tahminen normal sim ve DCA özelliğini kullanamayacağım.
Ayrıca bu işlemciyi aldım çünkü UMC işlemcileri seviyorum.
UMC U5S-SUPER33Satıcı yanında bunu hediye olarak gönderdi sağolsun:
AMD Am486 DX2-66Bir diğer hediye de Wearness BusinessStation 386/486 PC için kullanım kılavuzu oldu, bu da bir süre tuvalet ve uyku öncesi okumam olacaktır büyük ihtimalle