Roland SC-55
Freedom kardeşim. Ben cihazın içini açtım temizlemek için. İçinde CR2032 pil var ve akmıştı ama anakarta temas etmemiş. Temizleyip değiştirdim. Açmadıysan sen de aç mutlaka

Not: Bir şey çalmayı bilmediğimden hızlıca Monkey Island girişine bakıp çaldım

kötü ama idare edin

@Oğuzhan Hocam,
Teşekkür ederim.
İlk işim içine bakmak oldu ve sanırım elden geçmiş bir cihaz. Çünkü içi aynı sıfır gibi duruyor. T ozunu dahi almama gerek kalmadı. Sadece dış kozmetik kasa doğal olarak yılların vermiş olduğu çizik ve yıpranmışlık var. O kadar olacak tabiki.
Ben ST yi midi klavyeye ve Steinberg Pro24 Programına bağladım ve 2-3 kanala ayrı ayrı track kayıt yapıtım. Tabiki anlamsız kayıtlar.

Deneme maksatlı. Farklı üç cihazı farklı 3 kanala kaydettim. Gayet güzel çalışıyor.
PC nin de hoparlör çıkışını arkadaki Audio girişine bağladım. Oyun müziklerini onun üzerinden çalıyorum. Ancak PC nin kulaklık çıkışını Müziksetinin audio suna girdiğimde elde ettiğim ses ile arasında pek ses farkı hissetmedim. Belki de benim ses kulağım bu işe yatkın değil veya gerçekten fark yok. Bir başka düşüncem de acaba bu şekilde değilde farklı bir şekilde sc-55 e bağlantı yapmalıyım diye düşünüyorum.
Uğraşıyorum bakalım ne olacaksa.

Kolay gelsin.