Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAliexpress kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aliexpress kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak  (Okunma Sayısı 34622 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 04, 2015, 07:45:35 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar;

Aliexpress'ten alıveriş yapmak istiyorum, farklı farklı yerlerde sorularıma yanıt aramak yerine, buradan Aliexpress'i kullanmış bir arkadaşımız beni ve bizi aydınlatabilir diye düşündüm.

1. Paypal ile alışveriş yapılıyor mu?
2. Ücretsiz kargo "China Post Ordinary Small Packet Plus" seçeneği ile alınca kapımıza kadar geliyor mu, bu yöntem güvenli mi ve gerçekten kargo ücretsiz mi?
3. Kargo gümrükte kalırsa, misal 10$'lık bir ürünü almak için ne yapmalı?

Teşekkürler.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2015, 08:01:53 ÖÖ »

Aliexpress'ten alışveriş yaparken ilk önce yapman gereken; satıcının toplam satış miktarı ve feedback yüzdesine bakman. Ben %96'nın altına bakmıyorum.

- Satıcı kabul ederse Paypal kullanabilirsin. Fakat kredi kartı ile de çok kolay oluyor.

- Eğer ilanda freeshipping yazıyorsa gerçekten de kargo ücretsiz olarak geliyor. Tavsiyem registered olarak alman. Yani takip numarası ile olunca hiç kaybolmadı. Fakat bazıları takip numarasız gönderiyor. Bu durumda ptt'nin insafına kalıyorsun. Benim bir çok kargom kayboldu. O zamanda süre sonunda ürüne onay vermeyip, satıcıya durumu bildiriyorsun. Genelde paranı iade ediyorlar

- Bugüne kadar 100$'ın altında ürün aldığım için henüz gümrüğe misafir olmadım
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2015, 08:11:14 ÖÖ »

joker_@

- "Satın alan 100.0% kişi bu üründen memnun kaldı!"  sanırım yeteridir
- "registered" dediğin yani üye mi olacağım?
- Ev adresine PTT'mi getiriyor?

Kredi kartım yok, artık Paypal anlaşmalı şirketler ararım.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2015, 08:26:37 ÖÖ »

joker_@

- "Satın alan 100.0% kişi bu üründen memnun kaldı!"  sanırım yeteridir

Evet yeterli fakat kaç kişi satın alıp 100.0% memnun kalmış Yani 1000+ kişimi? yoksa 5 kişi felan mı?

Alıntı
- "registered" dediğin yani üye mi olacağım?

Hayır. Kayıtlı posta demek

Yani ürün fiyatının altında;
"Free ShippingtoTurkey via Seller's Shipping Method" yazıyorsa muhtemelen takip numarası olmadan geliyor. Bu durumda da ptt'nin insafına kalıyorsun.

Eğer ürün fiyatının altında;
"Free ShippingtoTurkey via China Post Registered Air Mail" yazıyorsa, bu durumda satıcı gönderiden sonra takip numarasını yazıyor. Bu numara ile ptt'nin sayfasından ürünü takip edebiliyorsun Fakat bazı satıcılar bunu yazsalar bile ürünü takip no'suz gönderiyor. Bu durumda da kargo gelmeyince Aliexpress'e durumu anlatıp para iadesi alıyorsun.

Alıntı
- Ev adresine PTT'mi getiriyor?

evet. Ürünü alırken belirttiği kargo adresine ptt getiriyor

Alıntı
Kredi kartım yok, artık Paypal anlaşmalı şirketler ararım.

Satıcıya mesaj atarsan sana paypal için hesap numarası felan verecektir. Fakat bu durumda parayı peşin ödemiş olacağından; herhangi bir problem yaşama durumunda, Aliexpress olaya müdahil olmayacaktır
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2015, 08:28:52 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2015, 08:43:26 ÖÖ »

Ben hiçbir şeye bakmıyorum zira gerek yok. Çünkü sitede kargo teslim garantisi var. Eğer ürün eline ulaşmazsa, yani sen ödeme onayı vermezsen Aliexpress paranı geri ödüyor. Bu yüzden ben %80-100 gibi konularla zaman kaybetmeden en uygun gördüğüm yerden siparişi veriyorum, bu güne kadar da %99 oranında siparişlerim geldi, gelmeyenler için de parasını geri aldım.
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2015, 08:52:25 ÖÖ »

Free Shippingto yazmıyor; 68 sipariş diyor, bu durumda güvenli değil, paypal yöntemi ödeme yöntemleri arasında göremedim, direk irtibat kurarak ödeme dediğin gibi kayıt dışı sıkıntı.

Ürün linki:
http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-1PCS-TEC1-12706-12V-6A-TEC-Thermoelectric-Cooler-Peltier-TEC1-12706-If-you-want/32501141060.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_0,searchweb201560_1

Link paylaştım ama, ben pek Aliekspress'e ısınamadım, bilgiler alışveriş yapacak arkadaşların işine yarar umarım.

_joker, sabah sabah kafa ütüledim, verdiğin bilgiler için Teşekkürler. 

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2015, 09:47:44 ÖÖ »

Ücretsiz kargo "China Post Ordinary Small Packet Plus"  secenegını kullanma  kayıtlı posta olsun China Post Registered Air Mail bu sekılde yoksa otekı "China Post Ordinary Small Packet Plus aldınmmı allem kullem olayları olur bekle babam bekle

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2015, 12:00:13 ÖS »

@NoStres Dostum, gönderdiğin linki inceledim. Ürün 1,72$ yani strese girecek bir ücret değil. Ürünü 19 kişi almış ve bu üründen %100 memnun kalmış. (ne güzel). İlgili şirketten 96,8 olumlu yorum alınmış. Olumsuz yorumların çoğu ürünün geç gelmesinden kaynaklı.

Bu tür siteler;
Aliexpress (ki tek dezavantajı kredi kartı olup, paypal olmaması bence)
Dealextreme (paypal da var)
Ebay (her türlü ödeme var)

Kafana takma her türlü ürün gelir 20-30 günde. Gelmezse de paranı alırsın merak etme. 50$ üzerine çıkma. 1-10$'luk ürün için adamlar kafalarına takmıyor. Her zaman ürünü alsan bile paranı geri istersen, sırf kötü yorum yapma diye parayı geri iade ediyorlar...

Ben 2009'dan bu yana aktif olarak böyle ıvır zıvır şeyleri dışardan alıyorum. Şimdiye kadar 2 kere sorun yaşadım. Birinde ürün kırık geldi (dx). Satıcıya bildirdim 10$'lık ürününden bir tane daha yolladı. Başkasında ürünü göndermeyi unuttu (ebay) ne iş dedim. Her paramı iade etti, hem de ürün + hediye ürün yolladı

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2015, 12:11:25 ÖS »

Geçtiğimiz haftalarda çocuğun ısrarı üzerine verdiğim sipariş (FNAF ayıcığı) yola çıktıktan sonra yaklaşık 15 günde elime geçti (PTT 'tracking' no ile takip mümkün). Siparişi doğrudan kredi kartı ile yapmıştım. Her aşamada iptal seçeneği sundu.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2015, 12:32:00 ÖS »

Ben sınıfım için fosforlu bilekliklerden almıştım (kırılınca parlayanlardan). Gümrüğe takılma sebebi şu:İçindekini ilaç zannetmişler. Benden doktor reçetesi fakslamamı istediler.Ben de dilekçe ile başvuru yapıp ilaç olmadığını anlattım. Sonra gönderdiler. Kısacası gümrüğe takılmayacak bir ürün alıyorsanız sorun yaşamazsınız.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2015, 15:03:14 ÖS »

Baştan tracking number veriyor musunuz diye sor, vermiyorsa o kişiden ürün alma. Veriyorum diyipte vermeyenler oluyor o zaman onlara kök söktürüyorum sokağa atacak param yok. Dolandırmaya çalışanlar oluyor o halde 2. yollayacaksın diyorum nedense 2. yolladığı geliyor 1. takip no vermesine rağmen artık ne anladıysanız bu işten. Piyasa çakal dolu...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2015, 15:35:48 ÖS »

Aliexpress'de paypal desteği yok ama aynı mantıkla çalışan Alipay var. Ben genelde kredi kartı (sanal kart) kullanmayı tercih ediyorum. Bir kereliğine bir kampanya vesilesiyle kullanılmıştım. Sorunsuz çalışıyor.

HBA
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2015, 17:57:09 ÖS »

Takipsiz alınmaz oldu son zamanlarda, 3-4 aydır takipsiz aldığım neredeyse hiçbir ürün elime geçmedi, eskiden geç olsa da geliyordu, PTT işi iyice boşladı, tavsiyem Registered Air Mail dışında alım yapmayın.

Commodore C128D
Commodore 64C
Amiga 500+
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2015, 19:56:31 ÖS »

Bencede, registered air mail bir ürünüm 5 günde geldi. Free olan ise 75 günde geldi 3 kez süre uzatımı yaptım. İkisini de aynı gün sipariş etmiştim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2015, 20:59:03 ÖS »

Hızlı gelmesinin registered olması ile alakası yok. Bu zamana kadar aliexten 639 adet sipariş vermişim. 10 günde de geldi, 60 günde de geldi. Bunların neredeyse yarısı registered olmayan ürünler(Ankaraya 7 günde registered olmayan ürün şu ana kadar en erken gelen üründür).Registered olup kaybolan ürünüm yok mu var tabiki. Paramı her türlü geri aldım yada satıcı aynı ürünü tekrar kargoladı(Çoğu zaman iadeden çok ürünü tekrar göndermeyi tercih ediyorlar). Bu demek değil ki dolandırıcı yok, her yerde olduğu gibi orada da var. O yüzden feedbacklere kesin olarak bakmanı öneririm. Olumsuz bile olsa niye olduğunu kesin öğren.&nbsp; Adam gerçekten ürünü göndermiyor yalandan takip numarası girip kargolamış gibi gösteriyor. Ya tutarsa misali. Tabi registered olmasının yararı çok ama ben sıkıntı etmiyorum açıkcası. İşin kötü yanı 3-5 dolarlık ürün için o kadar beklemek oluyor. Sonra ürün gelmeyince tekrar bekle falan bunlar can sıkıcı sorunlar.

« Son Düzenleme: Aralık 04, 2015, 21:07:15 ÖS Gönderen: Axeseytan » Logged
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: