Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPC icin ekran karti tavsiyesi ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC icin ekran karti tavsiyesi ?  (Okunma Sayısı 16968 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samurai
Ziyaretçi
« : Aralık 08, 2015, 00:16:27 ÖÖ »

Herkese merhaba

Basliktada yazdim PC icin ekran karti tavsiyesi Nvidia yada AMD ne tavsiyesiniz olur ?

Ben fazla oyun oynayan biri degilim ama bir PC toplamak istiyorum beni soyle 4 5 sene goturecek bir erkan karti varmidir ?

Islemcim Core i5 yeni 14nm lerden olucak Ram 4x2 8 gb dusunuyorum tabiki tavsiyesiniz olursa uyarim

Butce olarak taksitle alicagim icin problem olmaz

Konuyu açan kişi U dönüşü yapti Kahkaha Kahkaha
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2015, 02:17:59 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2015, 02:00:20 ÖÖ »

Merhaba. "Bütçe problem olmaz." dediğiniz için işlemciyi de yükseltmek suretiyle Nvidia GTX 980 Ti ve hatta GTX TITAN X tavsiye ediyorum.

Ama "o kadar da demedik" diyecek olursanız; işlemcinizin i5 6600K olacağını varsayarak, ayrıca anakartı da bu işlemciye uygun şekilde overclock destekli seçeceğinizi ve ilerleyen dönemde ihtiyaç hissetmeniz halinde overclock seçeneğini gündeme alarak sistemin performans ömrünü biraz daha uzatmayı planladığınızı hayal ederek; Nvidia GTX 980 diyorum.

"Biraz daha düşelim" derseniz Nvidia tarafında GTX 970, AMD tarafında R9 390X veya 290X sizi son derece memnun edecek kartlar. Veya performanstan birazcık daha feragat ederek AMD R9 380X öneririm. Son yazdığım kartı kendim geçen haftalarda aldım, kullanıyorum. Performans skalasında kaba bir derecelendirmeyle Nvidia tarafındaki GTX 960 ile 970'in arasına denk geliyor. Şahsi beklentilerimi karşıladığını ve memnun olduğumu söyleyebilirim.

"Yalnız 4-5 sene götürecek ekran kartı" konusu tamamen beklentilerinize göre değişir. Hele 4-5 seneye kalmadan, oyun dünyasının gündemine "4K" ve "VR" meselelerinin oturacağını düşünürsek çarpanlı değişir. Yukarıda saydığım ekran kartlarının fiyatlarıyla doğru orantılı olarak, beklentilerinizi karşılama "ihtimalleri" vardır. Ama hiçbirinin "5 sene boyunca hangi oyun çıkarsa çıksın ultra ayarlarda sabit 40-60 fps'yi garanti ediyorum" gibi bir iddiası olamaz.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2015, 02:09:24 ÖÖ Gönderen: barone » Logged
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2015, 02:11:53 ÖÖ »

Barone

Çok teşekkür ediyorum önerdiğiniz tavsiyeler ve değerli bilgiler için.....

Bu GTX 970 aslında iyimis ama bununda 4 gb vram kullanmadığını öğrendim yani 3.5 gb vram kullanıyormuş ama kart 4 gb ile satılıyor bu dogrumudur ?

Sapphire R9 380X NITRO 4GB GDDR5 tavsiye edermisiniz ?
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2015, 02:18:00 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2015, 03:01:24 ÖÖ »

Evet. Kartı 4K çözünürlükte üst sınırlarında kullanan kullanıcıların böyle bir problemleri var. Şu ana kadar piyasaya çıkmış oyunların içinde 1080p çözünürlükte 2 GB'ı aşmakla kalmayıp bir de üstüne 4 GB'a yakın ram kullanan olmadığı için 1080p kullanıcıları bu konuyu dert etmiyor. Bu işin "bilenleri" de gerek yurtdışında gerek yurtiçinde 1080p hatta 1440p oynuyorsanız dert edeceğiniz bir şey yok, diyor.

Ama şu da var. Yarın 1080p'de de 4GB rami sonuna kadar tüketmek isteyecek oyun çıkma ihtimali yok mu? Bu konuda işin "bileni" değil de benim gibi sadece okuyup araştıranı iseniz kafanız karışıyor. Onca "bilen" arasında bu ihtimali konuşanına rastlamış değilim. Demek ki pek muhtemel görmüyorlar diye düşünüyorum.

Burda önemli olan nokta aslında şu. Sen bana 4 GB diye mal satıyorsun ama aslında 3.5 GB olduğu ayyuka çıkınca doğrudan değilse bile dolaylı olarak, basın yayın propagandasıyla "Yahu zaten ne yapacaksın 4GB'ı? 3.5 neyine yetmiyor?" diyorsun. Bu kart özelinde Nvidianın durumu aynen bu. Ama tekrar söyleyeyim. Piyasada çok tercih ve tavsiye edilen bir kart. Belki en popüler olanlardan biri. Benchmark testlerinde de çok iyi sonuçlar veriyor. Ben sadece olayın ilkesel boyutunda Nvidia'nın bunu yapmaması gerektiğine inanıyorum. Böyle bir problem varsa kartı 3.5GB etiketiyle satsaydı keşke.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2015, 10:15:12 ÖÖ »

1mb
1024x768 çözünürlüğü destekler
süper vga

Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu BulacaktÑr

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2015, 10:59:10 ÖÖ »

1mb
1024x768 çözünürlüğü destekler
süper vga

bu gözleri bozabiliir

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2015, 11:01:00 ÖÖ »

Ekran kartı konusu her zaman sıkıntılı bir süreç olmuştur benim için. Satın almadan önce envai çeşit benchmark oku, testleri karşılaştır, forumlardaki kullanıcıların setup'larını incele vs vs vs. Çok çok uzun süredir AMD ekran kartlarını kullanıyorum. Arada Nvidia da kullandığım oluyor, test ve diğer makinalarda yapılan iş ile alakalı.

Şu an kullandığım 4GB Custom R9 290x (Su soğutma) ve 980 Ti mevcut.
Ati'nin fan kullanan kartları yüksek çözünürlükte full detay oynamaya kalktığınızda her zaman çok ısınıp (2K çözünürlükte) odayı havaalanına çeviriyor maalesef ve gerçekten rahatsız edici bir ses çıkıyor ortaya. Su soğutma ile değiştirdiğimde bu sorun ortadan kalktı, ama güç tüketimi tabii tavan

Diğer kart olarak da elimde Gigabyte'ın 6GB'lik GV-N98TG1 Gaming'i mevcut. Güç tüketimi olarak çok çok iyi ve sıkıntısız 2K çözünürlükte oynayabiliyorum full detay. Fakat yine ses problemi mevcut ve amd'ye nazaran kullanmış olduğu veriyolu 512 bit yerine 384 bit. (Gözle görülür fark oluyor mu? Çok değil, ancak adobe programlarında bu size ekstra zaman olarak geri dönebiliyor).

Denemek istediğim, ancak henüz elime geçmemiş olan R9 Fury X var. Yukarıdaki iki karta nazaran daha düşük bir seviye ancak, sizin beklentilerinizi de karşılayabilecek bir seviye kart olduğunu düşünüyorum.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2015, 13:36:08 ÖS »

Bir çok sistem dağıttım ve yeniden topladım, işlemci ve ekran kartı olsun orta seviye ve üst düzey hepsini denedim, arada tabiki farklılıklar oldu ama bu üst düzey işlemci ve ekran kartlarının gereksiz masraf olduğunu anladım.

Kullandığım ekran kartı ve işlemciler.
Nvidia

Gtx 295, Gtx 460, Gtx 470, Gtx 560Tİ, GTx 680, Gtx 780

AMD
HD4970, HD5870, HD6970

ve daha bir çok ekran kartı işlemci.

Bu kullandığım ekran kartlarıyla hemen hemen piyasadaki iyi sistem isteyen bütün oyunları oynadım denedim. Cod serisi, BF serisi, FC serisi, Crysis serisi falan filan.

Şimdi kullandığım ekran kartı ise HD7870 ve yine tüm oyunları ultra ayarlarda oynayabiliyorum, tek zorlayan oyun Mortal Kombat X oyunu oldu. Şu an onu da orta seviye ayarlarla oynayabiliyorum. Bu arada son çıkan Cod ve BF oyunlarını daha oynamadım. Son çıkan BF oyunu polisiye tarzı olduğu için hiç ilgimi çekmedi. Buradan anlaşılıyor ki, Gtx 780 de alsan bu oyunları oynarsın Gtx 470 de alsan oynarsın.

Gtx 470 150-200 liraya alınabilir ama Gtx 780 nin fiyatı neredeyse 5-6 katı fazla. Üstelik bu kartların güç tüketimi daha da fazla.

Şimdi ben demiyorum ki Hd7870 ayarında bir kart al, bu saatten sonra Hd7870 zaten alınmaz ama bir Gtx 680 alırsan seni 2-3 sene  rahat götüreceğine inanıyorum, zaten o zamanda kart fiyatları iyice dibe inmiş olur. Şimdi kalkıp Gtx 980 alsan veya Titan alsan boşa masraf yapmış olacaksın ama benim param var bunlar sorun değil diyorsan da neden alınmasın.

İntel işlemci almışsın onun yanına Nvidia kart gider tavsiyem bir 680 veya 780 alman.
8GB ram gayet yeterli, daha fazlası yine masraf olur. Ben 4GB kullanıyorum yetiyor.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2015, 14:09:46 ÖS »

Herkese verilen cevaplardan çok değerli bilgi ve tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum....

AMD tarafında fiyatlar daha uygun geldi belki sürücü konusunda sıkıntıları vardır onlarda çok da önemli değil zaten çok oyun oynamıyorum bir araba yarış simülasyonu oynarım bazende Tomb raider tarzı oynarım....

Şuanda kafamdaki kart
Sapphire R9 380X NITRO 4GB GDDR5 yine beni 3 sene götürür herhalde bana yeterli.......

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2015, 14:26:24 ÖS »

Şuraya bir gözat istersen. Ben fiyat/performans'da kırılma noktasını hiçbir zaman aşmak istemiyorum teknolojide, o zamanın optimal ürününü tercih ediyorum. ProGamer değilim, iş o noktaya varınca toplamda 5000TL'nin üstüne çıkmak gerekiyor ki bu yatırıma değecek bir oyuncu değilim...

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-3.html
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2015, 14:31:45 ÖS »

Şuraya bir gözat istersen. Ben fiyat/performans'da kırılma noktasını hiçbir zaman aşmak istemiyorum teknolojide, o zamanın optimal ürününü tercih ediyorum. ProGamer değilim, iş o noktaya varınca toplamda 5000TL'nin üstüne çıkmak gerekiyor ki bu yatırıma değecek bir oyuncu değilim...

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-3.html

Çok teşekkür ediyorum abi.....

Bende dediğin gibi hardcore bir oyuncu değilim aslında amacım beni şöyle en kötü 3 sene götürsün bilemedin 4 sene götürsün topladigim sistem....

barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2015, 15:36:47 ÖS »

Şuanda kafamdaki kart Sapphire R9 380X NITRO 4GB GDDR5 yine beni 3 sene götürür herhalde bana yeterli.......
Tam olarak benim kullandığım kart. Daha önce başka bir platformdaki bir arkadaşın isteği üzerine GTA 5 ve Witcher 3'teki performansını videoya kaydetmiştim. Belki size de faydası olur. Videoların açıklama kısmında sistemin diğer özellikleri de mevcut.

Witcher 3
GTA V

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2015, 16:18:50 ÖS »

Radeon R7 370 4GB işini görmez mi? Ben alsam daha fazlasına çıkamazdım herhalde.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-370-nitro-dual-x-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2015, 20:20:06 ÖS »

Hepinize cok tesekkur ediyorum abi tavsiyesileriniz ve yardimlariniz icin

Zaten suanda AMD tarafinda karar kildim fiyatlar daha uygun
Suanda AMD tarafinda fiyat ve performans karsilastirmasi yapiyorum
Yilbasi kampanyalarini takip edip belki  yine fiyattan kazaniriz

Buyuk ihtimal R9 serisini alabilirim ama R7 sersiside hep aklimda yakin zamanda isi bitiricem

Herkese tekrardan cok tesekkur ediyorum
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2015, 01:17:36 ÖÖ »

"Bütçe sorun değil"den farklı bir noktaya geldik ama sistem kurarken gayet normal şeyler bunlar. Eğer bütçede daha fazla azaltım olacaksa ikinci elde R9 280X fiyatlarına da bakmanızı öneririm. R9 380'den daha performanslı, R9 380X'ten birazcık geride kalan bir karttır kendisi. Veya bu tavsiyemi genele yayacak olursam; fiyattan kısmak istiyorsanız ikinci el piyasasını da değerlendirin derim. Sıfırdan farksız kondisyonda cihazlar bulabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: