Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPC icin ekran karti tavsiyesi ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC icin ekran karti tavsiyesi ?  (Okunma Sayısı 16965 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2015, 01:42:52 ÖÖ »

"Bütçe sorun değil"den farklı bir noktaya geldik ama sistem kurarken gayet normal şeyler bunlar. Eğer bütçede daha fazla azaltım olacaksa ikinci elde R9 280X fiyatlarına da bakmanızı öneririm. R9 380'den daha performanslı, R9 380X'ten birazcık geride kalan bir karttır kendisi. Veya bu tavsiyemi genele yayacak olursam; fiyattan kısmak istiyorsanız ikinci el piyasasını da değerlendirin derim. Sıfırdan farksız kondisyonda cihazlar bulabilirsiniz.

Haklisiniz bütçe sorun değil dedim ama GTX 970 in fiyatını öğrendim tam 1480 tl dediler ben bukadar fiyatların yüksek olduğunu tahmin etmedim aslında benim kafamdaki net rakamlar 900 u geçmez dedim ama gerçekten pahalı ekran kartları...

Sizede yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum abi....
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2015, 01:56:57 ÖÖ »

Haklisiniz bütçe sorun değil dedim ama GTX 970 in fiyatını öğrendim tam 1480 tl dediler ben bukadar fiyatların yüksek olduğunu tahmin etmedim aslında benim kafamdaki net rakamlar 900 u geçmez dedim ama gerçekten pahalı ekran kartları...

Dediğim gibi, son derece normal. Zira insan "ekran kartının da en kralını alırım, kaç para olacak ki?" diye yola çıktıktan sonra piyasadaki ekran kartlarını ve fiyatlarını görünce "höst" demekten kendini alamıyor.

Sistemi kurduktan sonra tüm sistem bileşenlerini ve maliyetini paylaşırsanız kendi adıma mutlu olurum. Kolay gelsin.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2015, 02:10:14 ÖÖ »

Dediğim gibi, son derece normal. Zira insan "ekran kartının da en kralını alırım, kaç para olacak ki?" diye yola çıktıktan sonra piyasadaki ekran kartlarını ve fiyatlarını görünce "höst" demekten kendini alamıyor.

Sistemi kurduktan sonra tüm sistem bileşenlerini ve maliyetini paylaşırsanız kendi adıma mutlu olurum. Kolay gelsin.

Ben sizler gibi çok deneyimli değilim abi ilk kez PC toplayacağım o yüzden dedim iyi birşey toplarım herhalde fiyatları inanki bilmiyordum bu seviyelerde olduğunu ama yine kötü bir ekran kartı yada başka bir bileşen almak istemiyorum ama fiyatlar bana bir U dönüşü yaptırdı

En kralını alma derdim yoktu zaten istesemde alamam abi zaten ilk açıklamada dediğim gibi beni 3 4 sene götürsün dedim amacım buydu...

En kısa zamanda topladığımda tüm bilgileri parçaların isimlerini buraya yazarım sende incelersin abi..

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2015, 12:12:48 ÖS »

Nakitiniz varsa garantili 2. el ekran kartı almanız daha mantıklı gibi, mağaza fiyatları almış başını gidiyor ama ikinci el neredeyse yarı fiyatına bulabiliyor. Ben geçen yıl full kutulu garantili çok az kullanılmış GTX 680 kartımı 600 e zor attım ama mağaza fiyatına bakılırsa hala bin liranın üzerinde.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2015, 08:03:55 ÖÖ »

Nakitiniz varsa garantili 2. el ekran kartı almanız daha mantıklı gibi, mağaza fiyatları almış başını gidiyor ama ikinci el neredeyse yarı fiyatına bulabiliyor. Ben geçen yıl full kutulu garantili çok az kullanılmış GTX 680 kartımı 600 e zor attım ama mağaza fiyatına bakılırsa hala bin liranın üzerinde.

Çok haklisiniz mağaza fiyatları gerçekten uçmuş sizin bildiğiniz garantili 2.el satan yerler varmı acaba gideyim bakiyim ?
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2015, 10:23:40 ÖÖ »

Kasa işini hallettim 2.el CoolerMaster 500W 80+ Psu lu
Fiyat olarak 70 tl verdim (resim aşağıda )

Ekran kartı için ise supriz bir tercih oldu GTX 960 için 2.el şuan pazarlık halindeyim anlaşırsam alicam

Gtx 960 bilmiyorum ama nasıldır

Resimde ters çıktı

* P_20151210_101713.jpg (157.62 KB, 1280x720 - Görüntüleme: 1823 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2015, 10:39:24 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2015, 12:40:16 ÖS »

Fiyat performans ürünü olarak AMD R9 380X'in videosu vardı donanimhaber'de. Onu izlerseniz fikir sahibi olabilirsiniz.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2015, 12:50:31 ÖS »

Fiyat performans ürünü olarak AMD R9 380X'in videosu vardı donanimhaber'de. Onu izlerseniz fikir sahibi olabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum

AMD R9 380X hakkında çok iyi şeyler duydum ve okudum ama şuan için aklımda hiç olmayan GTX 960 için bugün takas yoluyla bir teklif yaptım bakalım haber bekliyorum..
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 10, 2015, 13:10:04 ÖS »

960 da iyi bir kart. Maliyeti uygun olacaksa elbette tercih edilebilir.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2015, 13:25:06 ÖS »

960 da iyi bir kart. Maliyeti uygun olacaksa elbette tercih edilebilir.

Alicağım kişi benim çevremden abi kendisi PS3 konsolu istiyordu bende onu teklif ettim düşünüp haber vericeğini söyledi...Birazda pazarlık yaptık bekliyoruz....

Kart Asus ROG serisi ama 2 gb lik modelinden anlaşırsak alicam abi....
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Aralık 10, 2015, 14:03:53 ÖS »

Ayrıca şöyle kısaca bir özet geçersem....

Ben senelerin konsol oyuncusu olarak bu PC toplama işine niye girdim nasıl girdim ve ne yapmaya çalışıyorum hala anlamış degilim Kahkaha

Ama bu PC bileşenlerindeki uçuk fiyatlar gerçekten insanı çileden çıkartıyor ancak öyle yada böyle bir PC toplayacağım

2.el piyasası da sıfırdan farksız 2.el bir SSD disk sordum adam benden utanmasa ev tapusunu isteyecek Kahkaha

Ekran kartını da artık aksilik olmassa halletmiş sayıyorum birtek HDD ve DVD yazıcı kalıyor...

Ufak tefek klavye mouse ve fan ve gibi şeyleride artık bit pazarlarından hallederiz Kahkaha Kahkaha Kahkaha
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2015, 15:19:50 ÖS »

Ben kendi sistemime DVD veya herhangi bir optik sürücü dahil etmedim. İlerleyen dönemde de pek eksiklik hissedeceğimi sanmıyorum. Artık PC'de optik olayının sonu geldi geliyor. Alacaksanız da çok yüksek fiyatlara çıkmayın derim. Ama siz steam vb. mağazalardan değil de medya olarak oyun alıp saklamayı seviyorsanız veya DVDlerde tuttuğunuz kayda değer bir arşiviniz varsa iş değişir elbette.

Bu arada PC oyun fiyatlarındaki ucuzluğun yanı sıra hepimizin bildiği yöntemlerin de varlığını hesaba katarsak, üstüne bir de PC'nin sadece oyun oynatmakla sınırlı bir alet olmadığını düşünürsek, çok da mantıksız bir yatırım yapmıyorsunuz. Hele şimdi ilk yatırım olduğu için iyice yüksek geliyor gözünüze. Muhtemeldir ki PS5 (veya adı her ne olacaksa) çıktığında upgrade masrafınız hem totalde konsol fiyatından düşük olacak hem de parça parça satın alıp zamana yayabileceksiniz.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2015, 15:36:02 ÖS »

Ben kendi sistemime DVD veya herhangi bir optik sürücü dahil etmedim. İlerleyen dönemde de pek eksiklik hissedeceğimi sanmıyorum. Artık PC'de optik olayının sonu geldi geliyor. Alacaksanız da çok yüksek fiyatlara çıkmayın derim. Ama siz steam vb. mağazalardan değil de medya olarak oyun alıp saklamayı seviyorsanız veya DVDlerde tuttuğunuz kayda değer bir arşiviniz varsa iş değişir elbette.

Bu arada PC oyun fiyatlarındaki ucuzluğun yanı sıra hepimizin bildiği yöntemlerin de varlığını hesaba katarsak, üstüne bir de PC'nin sadece oyun oynatmakla sınırlı bir alet olmadığını düşünürsek, çok da mantıksız bir yatırım yapmıyorsunuz. Hele şimdi ilk yatırım olduğu için iyice yüksek geliyor gözünüze. Muhtemeldir ki PS5 (veya adı her ne olacaksa) çıktığında upgrade masrafınız hem totalde konsol fiyatından düşük olacak hem de parça parça satın alıp zamana yayabileceksiniz.

Öncelikle size tekrardan yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum abi....

Kesinlikle haklisiniz benim ilk olduğu için gözümde çok büyüdü ama boş bir yatırım olmadığının farkındayım abi..

Artık zaten son rütuşlar kaldı ekran kartından haber bekliyorum arkadaştan gerçi kendiside hala düşünemedi neyi düşünüyorsa onuda anlamadım kendisine sanki Rusyayla savaş çıkart dedik Alt tarafı bir ekran kartı vericek karşılığında Ps3 alacak bakalım bekliyoruz....
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 10, 2015, 15:42:56 ÖS »

dvd rw lar bit pazarında dolu, 5 liraya satılıyor, tabi sata olanı bulmak biraz daha zor genelde hepsi ide çıkıyor, ben bir tane buldum sata olandan 5 liraya aldım, sorunsuz çıktı çalışıyor.

Gerçi sistemimde mağadan aldığım DVD rw vardı ama sırf CD yazma hızı yüksek diye bit pazarından eskilerinden aldım.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Aralık 11, 2015, 23:43:45 ÖS »

Konuyu guncelleyip gerekli bilgileri verip kapatiyorum belki merak edenler olabilir

Oncelikle yardimlariniz  tavsiyeleriniz ve verdiginiz degerli bilgiler icin cok tesekkur ediyorum

PC bilesen fiyatlarinin benim tahmin ettigimden cok cok yuksek olmasi  isin gitgide gozumde cok buyumesi kotu performansli bir PC toplamak istemedigimden ertelemis bulunuyorum.

Islemci ve Ram ( Amazon uzerinden iptal ettirdim )
Ekran Karti ( Arkadasimiz vazgecti vermekten takas olmadi )
2.El Aldigim kasayida uzerine ince bir minder koyarak koltuk olarak kullanicam  Kahkaha

Kredi karti limit asimi sikintisida diger etkenlerden ( Nasil asdiysak artik )

Rahmetli Kemal Sunalin efsane repligi benim bu konuya cok uygun  Videosunu koyamadim

Simdi ben buraya neden ciktim nicin ciktim nasil ciktim........................  Kahkaha

« Son Düzenleme: Aralık 12, 2015, 01:15:24 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: