Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGereksiz alışverişler ve kendini fazlaca kaptırmak...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gereksiz alışverişler ve kendini fazlaca kaptırmak...  (Okunma Sayısı 9463 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 10, 2015, 22:07:29 ÖS »

Arkadaşlar geçen gün bir oyuncakçıya gittim ve resimdeki kartları gördüm. Gördüğüm şey pokemondu ve ne çizgi filmine ne de oyunlarına bir düşkünlüğüm olmamasına rağmen aldım.

İşin (bence) ilginç tarafı pokemonla hiç alakam olmadığı halde öyle bir algı oluşmuş ki pikachu yu görünce hiç düşünmedim bile.

İlk defa mı işine yaramayacak bir şey aldın? derseniz. Hayır.

Tabi ki daha önce işe yaramayan bir çok şey aldım, ama belki bir işime yarar dediğim ve yanıldığım şeylerdi bunlar. Bu ise bile bile lades.

Acaba fazla mı kaptırıyorum kendimi, bir ara daha mı versem? diye düşünmeye başladım.

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2015, 22:14:47 ÖS »

Ay sonu star wars'un yeni filmi vizyona giriyor malumunuz. Bim mağazaları ayın 18inde kupa, çanta, şapka, t-shirt, defter gibi ıvır zıvıra darth vader ve stormtrooper logosu basıp satışa çıkartacakmış. Sözlük ortamlarında millet şimdiden bütün bim mağazalarını dolaşıp talan etmeyi konuşuyor. Alma içgüdüsünü tetikliyorlar çok akıllıca.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2015, 22:18:54 ÖS »

Hocam sizin aldiklariniz yine çok güzel ben bundan 1 ay önce
bir abimizden kutulu Ps2 ve Sega master sistem oyunlarını almak için elindeki bütün mandalları ve don lastiklerini almistim Kahkaha Kahkaha

Topkapı surların orada....
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2015, 22:20:12 ÖS »

Ay sonu star wars'un yeni filmi vizyona giriyor malumunuz. Bim mağazaları ayın 18inde kupa, çanta, şapka, t-shirt, defter gibi ıvır zıvıra darth vader ve stormtrooper logosu basıp satışa çıkartacakmış. Sözlük ortamlarında millet şimdiden bütün bim mağazalarını dolaşıp talan etmeyi konuşuyor. Alma içgüdüsünü tetikliyorlar çok akıllıca.

Star Wars deyince; Aynı oyuncakçıdan bir de ışın kılıcı da aldım oğlana ama o bunun kadar gereksiz gelmemişti bana. Arada oynuyoruz

https://eksisozluk.com/entry/56848255

Bizim alt binanın girişinde bim var ve burada SW ürünleri pek gitmez sanırım. Gelirse ben de alabilirim.
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2015, 22:25:42 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2015, 22:21:04 ÖS »

bir abimizden kutulu Ps2 ve Sega master sistem oyunlarını almak için elindeki bütün mandalları ve don lastiklerini almistim Kahkaha Kahkaha

O daha iyiymiş
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2015, 22:56:26 ÖS »

O daha iyiymiş

Ayrıca herkese tavsiye ederim abi ben son 1 aydır mandal ve don lastiği koleksiyonumu bayağ büyüttüm hepsini renk renk ayırdım yakında onlara raf yapicam ve çok masrafsız bir koleksiyon

Retro konsollar gibi pahalı değil hemde heryerde bulunuyor renk renk metre metre

Şakası biryana tek elektronik ve retro üzerine değil gıda alışverişlerinde kıyafet alışverişlerinde hayatımızda hep gereksiz paralar harciyoruz
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2015, 05:08:41 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2015, 09:01:32 ÖÖ »

3 şeye çok harcıyorum parayı bunlara pek acımıyorum ama dozunu fazla kaçırıyorum 3'nede. Kahkaha

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2015, 09:22:34 ÖÖ »

3 şeye çok harcıyorum parayı bunlara pek acımıyorum ama dozunu fazla kaçırıyorum 3'nede. Kahkaha

3 şey? kadın, kumar, içki?
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2015, 10:45:15 ÖÖ »

İşte bunlar hep kapitalizm Kahkaha

Günümüzde dijital oyun alanında da Steam var. İyi bir şey ama, "Aha indirim var, alayım sonra oynarım" deyipte listesinde bir ton oyunu olan insanlar biliyorum. Neyseki onlardan değilim. Kahkaha

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2015, 11:34:52 ÖÖ »

Uzaklarda arama, ben hep senin yanındayım. Kahkaha

Ben de 870 oyun var şu an ama çoğu bundle'lardan geldi.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2015, 11:55:29 ÖÖ »

Gereksiz alış veriş deyince ilk arabama aldığım afilli jantlar ve v desenli lastikleri hatırladım.

Bir de bende Wii olmadığı halde ucuz diye gaza gelip aldığım Wiimote şarj cihazını.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2015, 12:14:15 ÖS »

Bir de bende Wii olmadığı halde ucuz diye gaza gelip aldığım Wiimote şarj cihazını.
O konuda seni ben gaza getirmiştim yanlış hatırlamıyorsam, bir de PS3 tabanca almıştın sanırım. Kahkaha

Bu arada o şarj cihazı süper çıktı valla, kablosuzmuş. Proje için falan kullanılabilir rahatlıkla, Wii olmasa da olur yani.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2015, 12:38:20 ÖS »

Kitap alıp da okumayıp sadece rafa koyma işine Tsundoku diyor Japonlar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tsundoku

Bence retro camiasında da bu mevzu hayli yaygın. Herkes düğmesine bile basmayacağı cihazları, asla oynamayacağı oyunları topluyor.

İşin al-satını yapmıyorsanız, otub*ku toplamak sadece kişinin kendisinde tatminsizlik yaratıyor. Geçtiğimiz sene aynı böyle olmaya başladığımı farkedince power tuşuna basmadığım tüm konsolları çıkarmıştım elden. Şu an kafam-cebim-raflarım çok iyi durumda (:

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2015, 13:19:50 ÖS »

İşin al-satını yapmıyorsanız, otub*ku toplamak sadece kişinin kendisinde tatminsizlik yaratıyor.

"otub*ku" yu japonca algıladım Kahkaha
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2015, 13:23:46 ÖS Gönderen: FatihHazretleri » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2015, 13:26:47 ÖS »

O konuda seni ben gaza getirmiştim yanlış hatırlamıyorsam, bir de PS3 tabanca almıştın sanırım. Kahkaha

Bu arada o şarj cihazı süper çıktı valla, kablosuzmuş. Proje için falan kullanılabilir rahatlıkla, Wii olmasa da olur yani.

Simon, en son beni gaza getirdiğin için morhipo muydu neydi, oradan bir dolu oyun ıvır zıvırı almıştım. Daha sonradan bir kısmını iade ettim, bazıları da çöp oldu ortalıkta

Bu arada Windows'ta gamepad işi (Simon'un verdiği gazla aldığım) iyice sakata binmiş durumda, hatta birileri websearch ile bulursa okusun diye bu vesileyle Microsoft'u lanetliyorum. Zaten halihazırda sorunsuz çalışmakta olan 'DirectInput'un üzerine onunla uyumsuz bir 'Xinput' arabirimi geliştirilmiş durumda ve aldığınız Xinput uyumsuz hiçbir gamepad'i kullanamıyorsunuz. Piyasada Xinput uyumlu bulunabilecek gamepad'ler ise Logitech'in F310/F710 modelleri ile Xbox360 gamepad'i (başka seçenekler var mı bilmiyorum). Yani gamepad lisansından para kazanabilmek için böyle bir çakallığa girmiş Microsoft.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: