Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 171875 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Haziran 18, 2016, 17:01:33 ÖS »

Bu arada az önce fark ettim çözünürlük ile oynadıkça tv deki çizgilerin kalınlığı inceliği adeti ve atlamaları değişiyor   
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Haziran 18, 2016, 17:15:05 ÖS »

çözünürlüğü 320x240 a almanda fayda var
640x480 üzerinde olmasın tv sapıtabilir
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Haziran 18, 2016, 17:18:44 ÖS »

240x240tan tut 640x480 her kombinasyonu denedim tvde masaüstünde renkli çizgiler sürekli dönüyor, bir şey değil dikkatli bakınca hipnotize ediyor adamı
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #108 : Haziran 18, 2016, 17:23:46 ÖS »

tv ye scarttan başka herhangi bir cihaz bağlayıp test ettin mi
recever falan bağla varsa olmazsa bir bak bakalım sorunsuz çalışıyormu
en azından recever ın menü görüntülerini falan görmüş olursun
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Haziran 18, 2016, 17:45:43 ÖS »

Görüldüğü üzere;

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Haziran 18, 2016, 18:07:04 ÖS »

internetten baktım arcadevga için sisteme takıp driver ı kurmak yeterli gibi görünüyor başka özel bir şey yapmaya gerek yok sanırım
umsa da özel bir ayarda yok galiba
sony tv kullananların yorumlarını almak lazım
bu arada tv de kanal +/- ile 0 a yada av ye bir basıp denermisin
tv av moda mı geçmiyor acaba
benim Siemens de vardı bu durum ekranda çizgiler kayıyordu elle av moda geçince görüntü geliyordu
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Haziran 18, 2016, 18:15:13 ÖS »

evreno çok başını şişirdim bugün hakkını helal et, yok hocam daha önce gezindim öyle 1-2 tur değişiklik olmuyor. Gidipte piyasada en olmayacak TV yi aldık heralde, tüm kabinide bu TVye göre inşaa ettim 
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Haziran 18, 2016, 18:20:35 ÖS »

yok estafurullah ne demek helal olsun
olmayacak bir şey yok bence sıkıntı nerde onu tam bir anlasak
şimdi gönderdiğin resimlerde tv nin yanında 1 olan da var 2 olan da var
kanal numarası mı bu yoksa çift scart var ayrı ayrı mı denedin
kanal numarası ise av a girmiyor demektir
recever ı taktığında aldığın resim de 1 yazıyor mesela
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #113 : Haziran 18, 2016, 18:40:04 ÖS »

bence işe sıfırdan başlamak doğru olacaktır
şimdi bu arcadevga sistemin boot edilişinde de görüntü veriyor olması gerekiyor hiç Windows a bulaşmadan önce bir test yap istersen

https://www.ultimarc.com/avgainst.html kurulum notlarını okudum şöyle bir not var

Before installation, check if your PC has a UEFI BIOS. If you are not sure, check in the BIOS setup screens and look for a "Secure Boot Configuration" menu. In this menu, disable "Secure Boot" and enable "Legacy Support". It has also been reported that some motherboards have a setting "PCIe Link" which needs to be set to "Gen1".

öncelikle açılışta bios a gir hiç Windows u açma
bios da uefi açık ise onu kapat ve legacy support u aç
birde pcie link gibi bir ayar var ise bios da onu gen1 yapılması lazım demiş
bios da ilgili ayarları yaptıktan sonra yeniden başlat ve tekrar bios a gir
Windows açılmadan görüntü alma için bios ekranında tv ayarlarını kurcala istersen
av a geçme falan gibi
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #114 : Haziran 18, 2016, 18:48:29 ÖS »

bu arada umsa üzerinde bir jumper var sync polarizasyonunu ayarlayan
onu diğer konuma alarak da bir denermisin
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Haziran 18, 2016, 19:49:25 ÖS »

hastam vardı yazamadım, bir yandanda çalışıyorum  iftara misafir geldi şu an, akşam misafirler gider gitmez hemen başına çökecem. Bu arada evet 2 scart girşi var ama hangisine ne takarsan tak anında ilgili av açılıyor zaten, evreno hayırlı iftarlar. gece deneyecem boot ekranını fakat bende boot ekranındada sürekli çizgiler kayıyor.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #116 : Haziran 18, 2016, 19:53:22 ÖS »

Ok test sonucu nu yazarsın
2 scart ın ikisi de rgb desteklemiyor olabilir
Scart 1 i kullan garanti olsun
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #117 : Haziran 18, 2016, 21:36:09 ÖS »

CRT Emudriver ile 70 ekran Sony Trinitron'da UMSA kullanıyorum. VGA'dan 15khz modu sağlıyor. 640x480 modunda kullanıyorum sıkıntı yaşamıyorum. Sistem 64bit Windows 7. HDMI'dan bağlarsam LCD'den görüntü alabiliyorum ayrıca.

TV'nin service menüsüne girip ayar çekmedim ama yapmam lazım bazı oyunlarda kırpma oldu üsten ve alttan.

İki scartta rgb mi bilemem ama tv multi region japan cihazlarda renkli görüntü veriyor. Modeli isterseniz yazarım fikir vermesi açısından.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #118 : Haziran 19, 2016, 10:23:06 ÖÖ »

hastam vardı yazamadım, bir yandanda çalışıyorum  iftara misafir geldi şu an, akşam misafirler gider gitmez hemen başına çökecem. Bu arada evet 2 scart girşi var ama hangisine ne takarsan tak anında ilgili av açılıyor zaten, evreno hayırlı iftarlar. gece deneyecem boot ekranını fakat bende boot ekranındada sürekli çizgiler kayıyor.
ssd nın xpde çalışıp çalışmadığını bılmıyorum ama arcadevga yı kuracaksan sıkıntısız dertsız xp64 bit kurmanı tavsıye ederım ,bendede var arcadevga yanında jpac de var hiç sorun çıkarmadı normal ekran kartı gibi tanıtıp geçiyosun ultımarc dan arcadevga nın driverını bulabılırsın xp nin....
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2016, 10:25:00 ÖÖ Gönderen: Heroman » Logged
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Haziran 19, 2016, 12:10:23 ÖS »

Allah'ım bir jumper nelere kadirmiş meğer 

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim özellikle de "evreno" sana. Meğersem olay bir jumperı jumplatmakmış. Hemen tabi farklı çözünürlüklerde deneme yapmaya başladım, bazı çözünürlükte görüntü çok keskin net kiminde bulanık. Ha birde 640x480'de böyle birşey oluyor;

MAME de oyunları pencerede açmaya başladı herseferinde Alt+Enter yapmak gerekiyor. Bir de kafama takılan ufak bişey şimdi ben ArcadeVGA ile UMSA dan birini boşunamı aldım?
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: