Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHügo daki küfür bilmecesi 1993
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hügo daki küfür bilmecesi 1993  (Okunma Sayısı 55233 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2016, 23:22:16 ÖS »

çok sayıda insan nelson mandela'nın 1980 yılında hapishanede öldüğüne, bu haberi ve cenazeyi televizyonlardan izlediklerine ya da gazetelerden okuduklarına inanmalarına verilen isim.

yani işin özü çok sayıda insanın olduğuna inandıkları küresel ya da ulusal bir durumun aslında olmadığını öğrenmeleri (ya da inananların perspektifine göre) değiştirildiğini düşünmeleri olarak açıklanabilecek etki ve durumlardan söz ediyoruz.

Yani diğer bir yönü ile; toplum olarak ne kadar kolay oyuna getirilebilir olduğumuzun kanıtıdır bu olay.
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 22, 2016, 01:33:22 ÖÖ »

Küfür olayı doğru.Uzun zaman önce bu olayın videosu internette mevcuttu.Tolga Abi'nin bu açıklamalarını daha önce okuyunca videoyu internette aradım fakat hiçbir yerde bulamadım.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 22, 2016, 09:57:29 ÖÖ »

YouTube'da küfürlü bir videosu vardı tabi fake değilse ama şimdi baktım o video yok. Eski bir çekimdi zaten gerçek olabilme olasılığı var görüntü gidip geliyordu...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 22, 2016, 10:54:27 ÖÖ »

O zamanlar daha efendiymişiz galiba. Şimdi olsa o küfür videosunu ölümsüzleştirirdik, küfürü seven milletiz vesselam. Küfürü seviyoruz ama o kadar da sıradanlaştıramadık hernasılsa. Amerikalıların konuşmaları da hep küfürlü ama kadınlı-erkekli gayet doğal bir şekilde kullanıyorlar gündelik yaşamda...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 22, 2016, 11:00:48 ÖÖ »

Ben olayın olduğu canlı yayın anına tanığım ve çok net hatırlıyorum.

O gün programda Tolga Gariboğlu yoktu (bu arada çok çok severim Tolga Gariboğlu'nu). Çünkü program çok tuttuğu için günün birkaç saatinde yayınlanıyordu. Tolga hepsine çıkmıyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam bir bayan sunucu sunuyordu programı.

Oyuna katılan çocuk, çevirmeli telefonla değil, olması gerektiği gibi tonlu DTMF telefonla katılmıştı. Ama bir nedenden oyun bir türlü çocuğun bastığı tuşları algılamıyordu.

Çocuğun bastığı tuşların ton seslerini canlı yayından duyabiliyordum. Fakat Hugo asla gerekeni yapmıyordu, tuzaklara takılıyordu.

Sunucu da devamlı, zamanında basamadın, olsun üzülme, bir canın daha var falan diyordu.

Çocuk da "bastım ya" filan diyordu.

Son canı kalınca çocuk bayağı sinirlenmişti, "basıyorum almıyo" diyordu.

Sunucu hala "zamanında basamadın, olsun üzülme" falan diyordu.

Sonunda bütün canları bitti. Çocuğun sesi sinirli ve üzgündü, "basıyorum basıyorum almıyo" diyor isyan ediyordu. Aslında bir oyun hakkı daha istiyordu.

Sunucu "Üzülme, sen böyle yaparsan Hügo çok üzülür" dedi.

Çocuk : "Hügo'nun a.q." dedi.

Sunucu : "Aaa lütfen böyle söyleme Tolga abi sana çok kızar" gibi bir şey söyledi.

Çocuk haliyle "Tolga abinin de..." diye bastı gamatayı. Kahkaha

Ben bu olayı gayet iyi hatırlıyorum.

Tolga Gariboğlu o gün programda yoktu. O yüzden olmadı diyor olabilir mi?

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 22, 2016, 11:16:42 ÖÖ »

Tabi tüm bunları kulaktan duymuş olup, kafamda canlandırmış, 22yıl sonrasında da gerçekten yaşadığımı zanneden bir şizofren de olabilirim. Kahkaha

Ahahaha! Bak şu an kendimden şüphe halindeyim! Kahkaha

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 22, 2016, 11:46:29 ÖÖ »

@Alpyre

Ülkemizi derinden etkileyen bu sorunsala oldukça aydınlatıcı bir katkın oldu, kutluyorum

Şu çocuk bir yerlerden çıksa ve topumuza küfür etse de millet olarak rahatlasak

NOT: Durum Alpyre'ın anlattığı gibiyse çocuk bence çok haklı
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 22, 2016, 11:53:39 ÖÖ »

YouTube'da küfürlü bir videosu vardı tabi fake değilse ama şimdi baktım o video yok. Eski bir çekimdi zaten gerçek olabilme olasılığı var görüntü gidip geliyordu...

O videoyu bende hatirliyorum ama fake idi.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 22, 2016, 12:07:31 ÖS »

ilginç olan herkes şu küfürlü hügo olayını farklı anlatır. hatta edilen küfürleri bile değiştirenler ve valla billa gördüm öyleydi diyen çok insan var.

ama ben hügoyla ilgili bir anımı anlatayım, bağcılar'da otururken fatih diye fırlatma bir arkadaşım vardı. bu epey aramış o 900'lü numarayı düşmemiş, annesine de aratıyordu hep. biz sokakta oynarken annesi düşürmüş aşağı bağırmıştı koş fatih telefon düştü hügo bekliyor diye. fatih de *** hügosunu maç yapıyoruz demişti gözümde efsane olmuştu.

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 22, 2016, 13:23:51 ÖS »

Olay gerçektir arkadaşlar ben o yayını canlı izleyenlerdenim.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 22, 2016, 13:48:57 ÖS »

Bu olay gerçek olmasa binlerce kişi gerçek olduğunu söylemez. Binde birinin söylediği doğru olsa olayın gerçek olduğu anlaşılır.

Tolga Graipoğlu'nun bunu reddetmesine, inkar etmesine de anlam veremiyorum.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 22, 2016, 13:54:46 ÖS »

Bu olay gerçek olmasa binlerce kişi gerçek olduğunu söylemez. Binde birinin söylediği doğru olsa olayın gerçek olduğu anlaşılır.

Tolga Graipoğlu'nun bunu reddetmesine, inkar etmesine de anlam veremiyorum.

Konuyla ilgili Tolga Garipoğlu'nun ortağı Alphan Manas 'bu olay yaşanmıştır' şeklinde açıklama yapmış zaten. Ama Alpyre'ın dediği gibi sunucu ablaya mı yoksa Tolga abi'ye mi küfür edilmiştir bir muamma oluştu

Milyonlarca kişi yanılmış olamaz
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2016, 19:03:25 ÖS »

Sunucu kadından Alpyre'den başka bahseden yok.
Bu bütün olayı daha da ilginçleştiriyo.

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 22, 2016, 22:25:34 ÖS »

Ben sunucuyu bayan değil de bizzat Tolga Garipoğlu diye hatırlıyorum. Sunucular kimse kim de çocuğun sonuçta aq diye yardırması bizi koparmıştı

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 22, 2016, 22:35:07 ÖS »

link de küfürlü olduğu için atmıyorum; ekşide konuya ilişkin 11 sayfalık entry var. özeti: herkesin izlediği küfürlü hügo programı farklı (:

bence bu mevzuyu efsane yapan da bu Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: