Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NTSC Wii U  (Okunma Sayısı 17053 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 09, 2016, 14:56:41 ÖS »

Oldukça ucuza geldiğinden kendime NTSC bir Wii. U aldım. Aslında alırken farketmedim ama kutuyu açtığımda güç kaynağının Amerikan fiişli ve 110 volt olduğunu gördüm, sanırım cihaz da NTSC dir.
Şimdi gelelim sorulara,,
Bu cihazı standart bir 110-220 volt dönüştürücüyle kullanabilir miyim?
Bu cihazın oynayacağı oyunların mutlaka NTSC mi olması gerekiyor? Yoksa Pal oyun da oynatır mı?
Elimdeki Wii oyunlarını bu cihazla oynayabilir miyim?

Cihazı bir an. Önce çalıştırmak için sabırsızlanıyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2016, 15:32:44 ÖS »

Evet standart bir 110-220 volt dönüştürücü ile kullanabilirsiniz. Tavsiyem Ataba marka almayın, ben aldım kısa bir süre içinde bozuldu.

Cihaz orijinal kullanılacaksa tabiki bölge koruması var ama sofmod gibi işlemler yapıldığında bölge koruması da kalkıyor mu bilmiyorum. Oyunlarınız region free ise çalışır PAL ise çalışmaz.

Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2016, 17:26:50 ÖS »

Bende de wii u Ntsc bolge var. Direk prize takip kullanabilirsiniz ceviriciye ihtiyac yok. Oyunlarin ntsc olmasi sart suan icin free region diye bir olay yok malesef softmod yaparsaniz yalnizca wii oyunlari icin region problemi kalkar.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2016, 17:40:29 ÖS »

Bende de wii u Ntsc bolge var. Direk prize takip kullanabilirsiniz ceviriciye ihtiyac yok. Oyunlarin ntsc olmasi sart suan icin free region diye bir olay yok malesef softmod yaparsaniz yalnizca wii oyunlari icin region problemi kalkar.

Cihazın NTSC-U olmasıyla adaptörün 220v olması farklı şeyler, eğer adaptör Türkiye uyumlu ve PAL olsaydı fark etmezdi. Arkadaş adaptör girişinin 110v olduğunu ve Amerikan fişli olduğunu söylüyor, 110v adaptörü 220v prize takmak ne kadar mantıklı.

Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2016, 19:50:46 ÖS »

Cihazın NTSC-U olmasıyla adaptörün 220v olması farklı şeyler, eğer adaptör Türkiye uyumlu ve PAL olsaydı fark etmezdi. Arkadaş adaptör girişinin 110v olduğunu ve Amerikan fişli olduğunu söylüyor, 110v adaptörü 220v prize takmak ne kadar mantıklı.

Ntsc Wii-U olup da 220v adaptörle satılanını görmedim ben. Benim adaptörümde (WUP-002 USA) 120v AC ancak normal prizde kullanıyorum ki çevirici ile kullanan var mı bilmiyorum bikaç arkadaşımda benim gibi kullanıyor söylediklerine göre içerisinde kendi ayarlayıcısı mevcutmuş
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2016, 22:04:22 ÖS »

Ntsc Wii-U olup da 220v adaptörle satılanını görmedim ben. Benim adaptörümde (WUP-002 USA) 120v AC ancak normal prizde kullanıyorum ki çevirici ile kullanan var mı bilmiyorum bikaç arkadaşımda benim gibi kullanıyor söylediklerine göre içerisinde kendi ayarlayıcısı mevcutmuş

Pardon ya ben Wii den bahsediyor sanmıştım WiiU muş. Onların adaptörü hakkında bilgim yok ama adaptörde input 110v-240v yazıyorsa direkt takabilir prize.
Yalnız ucunun Amerikan fiş ucu olduğunu yazmış, bizim prizlere takılabilmesi için yine bir TR uyumlu uç alması gerekiyor.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2016, 23:24:31 ÖS »

selam bende 2 tane wii var, bizim çocuk bulamadığım oyunlarla satılan wii yi aldırınca 2 tane oldu, hdd de pal ve ntsc oyunlar var gözle görünür bir fark yok ancak oyun kodları farklı ve bendeki cihazlar kırılabilen versiyon. şimdi bende wii u istiyor diye düşünüyorum. onun oyunlarında grafikler daha iyi, sorması ayıp ntsc wii u ne kadara geldi?

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2016, 23:34:06 ÖS »

bu arada bendeki cihazın adaptörü 100-245v ve amerikan piriz.

this is amiga speaking.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2016, 23:53:45 ÖS »

Önemli olan adaptörün kaç volt girişi kabul ettiği. Çıkışı her zaman 12V bölge bağımsız.

Oyunlarda bölge olayına gelince usb loading ile yahut kopya disk oynatan programlarda sıkıntı olmuyor. Wiiware / VC'lerde falan da çok özel case'ler haricinde sıkıntı olduğunu görmedim.

Korean wii'leri saymaz isek wii'de bölge hardware üstüne gömülü olmuyor. Brick etmeden dikkat edilirse sistem konfigürasyonu ve menü yazılımı uygun bir şekilde değiştirildiğinde hatta bölgeler arası geçiş yapmak mümkün. Ben senelerdir PAL'e döndürülmüş NTSC wii kullanıyorum. Yine aynı şekilde NTSC-J bir wii'yi de PAL'e çevirip bir yakınıma hediye etmiştim hala kullanıyorlar.

Korean wii'ler ise ayrı bir konu. Onların Cpu'larının üstünde fabrikada programlanmış OTP'lerinde farklı common key'leri mevcut ve tamamen Kore düşünülerek üretilmiş cihazlar.

ps: Wii ile haşır neşir değilseniz ve boot2'ye bootmii yüklenebilen bir wii'ye sahip değilseniz bahsettiğim bölge değiştirme işine bulaşmayın.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2016, 08:08:27 ÖÖ »

Anladığım kadarı ile cihazı herhangi bir 110-220 volt dönüştürücü ile kullanabileceğim
Sadece Pal Wii oyunlarını bu cihazda oynayıp oynayamayacağımı tam olarak anlayamadım.
Neyse dönüştürücüyü Alıp deniyeceğim sonuçları yazarım.
Cevaplar için teşekkür ederim
Bu arada cihazı skylanders bundle pack olarak iki oyunla birlikte ( skylanders ve Nintendo land) Sıfır olarak 600 liraya aldım
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2016, 10:19:52 ÖÖ »

Softmod yapmadan başka bölge oyunu oynayamazsın. Pal orjinal oyun alma boşuna.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2016, 10:24:35 ÖÖ »

@i_r_on

Wii üzerine Wii-U almanın bir anlamı var mı? Kendi 'exclusive' oyunlarının 'upgraded' versiyonları dışında Wii-U'nun artısı var mı? Orijinal Wii bile sensörleri falan saymazsak 'Gamecube Plus' olarak nitelendirilebilecek bir sistemdi. 'Eğlendiricilik' konusunda Wii'nin üstüne güzel birşeyler konabildi mi?
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2016, 12:01:30 ÖS »

wii kendi sınıfında güzel bir cihaz bence. örnek sadece game cube nin tek bir oyunu için 1 ay boyunca uygun bir joystick aramıştım.

this is amiga speaking.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2016, 13:41:37 ÖS »

@i_r_on

Wii üzerine Wii-U almanın bir anlamı var mı? Kendi 'exclusive' oyunlarının 'upgraded' versiyonları dışında Wii-U'nun artısı var mı? Orijinal Wii bile sensörleri falan saymazsak 'Gamecube Plus' olarak nitelendirilebilecek bir sistemdi. 'Eğlendiricilik' konusunda Wii'nin üstüne güzel birşeyler konabildi mi?

Dediğin gibi Wii U klasik Nintendo exlusive'leri sayesinde biraz ayakta duruyor. Çok ilgilenmedim ama gördüğüm kadarıyla ikinci ekran olayı öyle çok fazla ses getirmedi.

twitter | blog
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2016, 14:06:06 ÖS »

Softmod yapmadan başka bölge oyunu oynayamazsın. Pal orjinal oyun alma boşuna.

Anladım, teşekkür ederim, peki bu cihazın nasıl softmod yapılacağı hakkında türkçe bir kaynak var mıdır?
Yoksa ilk Türkçe kaynağı benim mi oluşturmam gerekecek
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: