Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64 Adaptörü, çıkan kıvılcımlar, inen şarterler...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 Adaptörü, çıkan kıvılcımlar, inen şarterler...  (Okunma Sayısı 37504 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 01, 2016, 22:41:47 ÖS »

Fakat monitörün güç kablosunu takmayı unutmuş. Onu da takarken, kablo tam yuvaya girerken evin şalteri gene gitti.

Bu cümleden anladığım ya kablo arızalı yada monitör rahmetli olmuş.

Yok abi, aynı monitöre geçen gün A500'ü bağladım. A520 ile.

@ilkerficicilar, bi bulursam onu da deneyeceğim.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2016, 20:34:06 ÖS »

Tekrar merhaba herkese,

@amigateknik sağolsun, adaptördeki sorunu giderip gönderdi. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Az önce eve gelir gelmez, hemen taktım adaptörü. Harika, atan, atan kaçan bir şey yok. Fakat....

İşte fakatı var. Görüntü gelmiyor!!! Monitörü açıyorum siyah bir ekran var. Kompozit kabloda mı sıkıntı var bilemiyorum. Olmazsa birde RF kablosuyla deneyeceğim.

Ama ben acayip sıkıldım. Sıkılmaktan ziyade, öfkeli ve üzüntülüyüm. Bir miktar nostalji yapıp, afedersiniz b.k gibi olan keyfimi yerine getireyim dedim o da olmadı...

Buradan yardımcı olan, olmak isteyen tüm dostlara, büyüklere özellikle de @amigateknik'e bir kez daha teşekkürler.

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2016, 21:52:28 ÖS »

@Agony

Merhaba;

Eğer sökme takma işinden anlıyorsanız.Sanırım bende bir tane çalışan c64 ana kart olacaktı.İsterseniz hafta sonu bir bakim.Halen çalışır durumdaysa anakartı gönderirim size.(Hediye olarak)Ama söküp takması sizden.

Edit : Yapamam derseniz makinayı bana da gönderebilirsiniz.

Saygılar.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2016, 22:01:32 ÖS Gönderen: gameretro » Logged
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 23, 2016, 22:41:30 ÖS »

@Agony

Merhaba;

Eğer sökme takma işinden anlıyorsanız.Sanırım bende bir tane çalışan c64 ana kart olacaktı.İsterseniz hafta sonu bir bakim.Halen çalışır durumdaysa anakartı gönderirim size.(Hediye olarak)Ama söküp takması sizden.

Edit : Yapamam derseniz makinayı bana da gönderebilirsiniz.

Saygılar.

Çok memnun olurum. Çok sağolun. Sökme takma işlemini yaparım.

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 23, 2016, 22:52:32 ÖS »

Tamamdır.Hafta sonu İlgilenip Size Bilgi veririm

Saygılar.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 23, 2016, 23:32:29 ÖS »

Tamamdır.Hafta sonu İlgilenip Size Bilgi veririm

Saygılar.

Bu iyiliğin altında kalmamalıyım. Benim size yardımcı olabileceğim bir şey varsa söyleyin lütfen.
« Son Düzenleme: Mart 26, 2016, 17:12:36 ÖS Gönderen: Agony » Logged

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 26, 2016, 16:35:40 ÖS »

@agony

Merhaba;

Ana kart denemesini yaptım.Çıplak olarak bağladım. görüntü geliyor bir sorun yok gibi.Ancak bu ana kart kullanım için ayırdığım makinalardan.Kutulu olanlarda değil.Geçen yıl hepsinin tüm denemelerini yapmıştım yinede garanti veremiyorum.Umarım işinize yarar.

Adres ve telefon bilgilerinizi gönderirseniz.Pazartesi kargolamaya çalışırım.Olmaz ise en geç salı günü mutlaka göndermiş olurum.Duruma göre size mesaj gönderirim.

Saygı ve Sevgilerimle.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 26, 2016, 17:11:50 ÖS »

@gameretro,

Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Zahmette verdim. Benimde yapabileceğim bir şey olursa lütfen söyleyin.

Adresi özelden yolladım.

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2016, 12:46:13 ÖS »

Kargonuzu gonderdim.Pm attim.Bilginize.

Saygılar.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 29, 2016, 12:49:55 ÖS »

Cevapladım. Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Yarını dört gözle bekliyorum Ve daha önce dediğim gibi, benimde yapabileceğim bir şey varsa söyleyin lütfen.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 03, 2016, 20:21:07 ÖS »

@gameretro, tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Fırsat bulup, bugün anakartı değiştirdim. İhtiyar çalıştı nihayet. Hatta, SD2IEC'yi bile deneme şansım oldu.

Fakat başka sorunlarla karşılaştım bu kez "Ulen amma sorunlu adamsın" demeyin, huysuz ihtiyarla uğraşıyorum, elimde değil.

Ekte gördüğünüz gibi görüntü bozuk çıkıyor. Fakat aynı kablo ile daha büyük ekranlı bir tvye takınca sadece çözünürlükten kaynaklı bulanıklık var, o da harflerde.

Birde ses çıkmıyor. Neyse efenim, bu kadar uğraştınız ilgi alaka gösterip yardımcı oldunuz. Başta, @amigateknik ve @gameretro olmak üzere, ilgilenip yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.

*  (488.09 KB, 1296x968 - Görüntüleme: 1798 kez.)

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 03, 2016, 22:40:47 ÖS »

@agony

Ben Teşekkür ederim.

RF olarak denememiştim anakartı video çıkışından 1084'e bağladığımda görüntüde  sorunlu değildi.Video çıkışından denemeni tavsiye edebilirim.Eğer video çıkışından deneme yapıyorsan bu kez kablo ile ilgili bir sorun olması muhtemel.

Saygılarımla.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Haziran 03, 2016, 21:48:36 ÖS »

Bu akşam çakan kıvılcımlara ben de şahit oldum.

Akşam eve gelirken apartmanda elektrikçi tamir yapıyordu. Bazı kablolar yanmış, değiştirecekmiş.

Eve girdim, sadece ışıklar çalışıyor kesintisiz güç kaynakları tatlı tatlı bipliyordu kiiii bir anda çalışmayan hopörlörler çalışmaya ve çoklu prizler kıvılcımlarla aydınlanmaya başladı. Ben de olimpiyat rekorunu kırmak üzere şalterlere koştum...

Sonuç: Rekoru kıramadım... Elektrikçi gittikten sonra zarar ziyan tespitine göre bir LCD monitör ve bir yazıcı sizlere ömür.

Sonuç 2: Hassas elektroniklerden bir bu yananlar KGK'lara bağlı değildi. 1541-II'nin adaptörü de aslında doğrudan prize takılıydı ve yanmamayı başarmış. Sadece ılıktı. Commodore'lar, 1802 monitör ve 1541 ise KGK'lara bağlıydı.

Kıssadan hisse: Asla yeterince KGK olmuyor. Daha lazım.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Haziran 03, 2016, 22:06:40 ÖS »

Akşam eve gelirken apartmanda elektrikçi tamir yapıyordu. Bazı kablolar yanmış, değiştirecekmiş.

Eve girdim, sadece ışıklar çalışıyor kesintisiz güç kaynakları tatlı tatlı bipliyordu kiiii bir anda çalışmayan hopörlörler çalışmaya ve çoklu prizler kıvılcımlarla aydınlanmaya başladı. Ben de olimpiyat rekorunu kırmak üzere şalterlere koştum...

Sonuç: Rekoru kıramadım... Elektrikçi gittikten sonra zarar ziyan tespitine göre bir LCD monitör ve bir yazıcı sizlere ömür.

Sonuç 2: Hassas elektroniklerden bir bu yananlar KGK'lara bağlı değildi. 1541-II'nin adaptörü de aslında doğrudan prize takılıydı ve yanmamayı başarmış. Sadece ılıktı. Commodore'lar, 1802 monitör ve 1541 ise KGK'lara bağlıydı.

Elektrikçi hatası sanırım, burada da bizim akıllı bir elektrikçi bir prizde toprağa faz vermiş. O priz dehşet saçıyordu Kahkaha

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 03, 2016, 22:14:47 ÖS »

Üstad geçmiş olsun. Neyseki ihtiyarlara bir şey olmamış.

Profesyonel büyük güç kaynaklarından almak lazım. O da evde olmuyor işte. İş yerinde yıllardır var bizde. Acı bir hadiseden sonra şimdi ilaç gibi doğrusu.

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: