Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımFPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: FPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON  (Okunma Sayısı 175056 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #180 : Mart 05, 2016, 17:25:52 ÖS »

birde aklıma gelmişken  demin unutmuşum yazmayı hdmi64 ün üzerine ekran güğme vs ekleyip ayar yaptırmak yerine maliyet yönünden çok daha ucuza çıkıması açısından usb den bilgisayar bağlayıp yazılım aracılığı ile ince ayarlarını yaptırabilirsin bence hem daha ucuza çıkar hemde çok daha gelişmiş ayarlar konulabilir.
disq
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #181 : Mart 05, 2016, 18:43:56 ÖS »

Bu konuda genel bir sorum var, neden FPGA kullanmayi tercih ettiniz? stm32 serisinden bir islemci bu sinyali dijitize edip uretmeye yetmez miydi? Prototiplemesi, programlamasi mi daha kolay oluyor? Meraktan soruyorum.

Cok uzun zamandir c64'um yok ama genel bir cozum haline gelirse calisma odamda dursun bir gun lazim olur diye bir tane lehimsiz alabilirim. Tabi boyle bir kullanim icin daha cok tip cikis (vga/dvi/displayport) olabilse cok daha versatil olacaktir, sanirim siz hdmi uzerine yogunlasacaksiniz. Yine de (BGA kullanmadiginiz surece) bir tane "lehimsiz" alabilirim. Kurdanla sivi lehim uygulama, kaptonla maskeleyip kalanini havyayla duzeltme vb. iptidai yontemlerle 0603 boya kadar dizgi yapabiliyorum, sadece QFN biraz sorun oluyor ilk denemede calismasi icin sweatshop derecesinde el aliskanligi (ayni urunden arka arkaya birkac tane dizmek) gerekiyor Yine ayni sekilde, evde test edecek bir ortam yaratabilirsem belki bir 10 adet dizip ilgili arkadaslara ulastirabilirim.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #182 : Mart 06, 2016, 19:49:13 ÖS »

en son nasıl bir cihaz çıkacak merak ediyorum. mevcut hali iyiydi aslında. yeni eklentiler daha fazla emek ve zaman. en sonunda umarım sıkılıp projeyi bırakmazsın.

this is amiga speaking.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #183 : Mart 08, 2016, 15:51:47 ÖS »

Sağolsun Gökhan bir NTSC NES gönderdi. NTSC uyumuna şöylece bir baktım. PAL kadar iyi sonuçlar vermedi. Ama HDMI'a uygun bir 480p format yakaldım ve görüntü alabildim. Tabiki NTSC composite üzerinden geldiği için de C64'e göre kalite bir nebze daha kötü. İki yatay satır arasında görebildiğim kadarıyla ufak bir timing farkı var ve dikey olması gereken çizgiler hafif tırtıklı görünüyor. Gerçek CRT de nasıl göründüğüne de bakmak lazım. Buna FPGA ile bir düzeltme yapılabilir sanki.

Neyse bu fotolar Yavuz Abi için gelsin, NTSC için de birşeyler yapılabilir gibi duruyor...

TV'nin de göründüğü foto istemişti bir arkadaş, onun için çektim ama detaylar kayboldu bu şekilde olunca.

Biraz detay çekmeye çalıştım ama foto makinesini hala getiremedim, telefonla bu kadar oluyor. İlk iki foto NES'i doğrudan TV'ye bağlayınca aldıklarım.

Karşılaştırmak için bu ikiside HDMI64 üzerinden HDMI ile aldığım görüntüler.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #184 : Mart 08, 2016, 15:54:43 ÖS »

Usta sen bir tanesin ya. Daha ne olsun cam gibi görüntü. ellerine sağlık. Umarım bu proje iflop gibi olmaz. malum iflop sonrası gotek catwasel vs aldık ama iflop piyasada yok.

this is amiga speaking.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #185 : Mart 08, 2016, 15:55:20 ÖS »

iflop ne acaba? o.O

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #186 : Mart 08, 2016, 16:09:12 ÖS »

iflop usb portundan bir microchip ile floppy diske amiga imajı yazıp okuyabilmek için projeydi, KryoFlux gibi ama KryoFlux sadece dos destekliyordu.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #187 : Mart 08, 2016, 16:10:58 ÖS »

Siz bir el atsanız aslında çok güzel projeler çıkar.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #188 : Mart 08, 2016, 21:54:36 ÖS »

Direkt bağlamaktan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum...Ama canlı görmediğimiz için ne kadar iyi olduğunu kestirmek çok kolay değil...Ellerine sağlık...

Kolay karşılaştırma için ikisi bir arada...

* hdmi64.jpg (87.19 KB, 653x341 - Görüntüleme: 4180 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 08, 2016, 22:06:01 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #189 : Mart 08, 2016, 23:05:05 ÖS »

PAL Blending var mı bunda? NTSC'de PAL blending ayıp oluyor

Alttaki tuğla (taş her neyse) soldaki beyaz bayağ belirginken, sağdakinde farklı renkler karışmış durumda...Bu CRT hissini arttırıyor kanımca ve güzel görünüyor...PAL Blending byle bir etki mi sağlıyor? Yoksa fotoğraf çekerken mi bu şekilde oluştu?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #190 : Mart 09, 2016, 12:40:05 ÖS »

Yok o etki benim özellikle vermeye çalıştığım birşey değil. Hatta ben de dünden beri bu neden oluyor diye bakınıyorum. Dikey çizgiler tam olarak alt alta gelmiyor, her satırda bir miktar kayıyor. Dün bahsetmiştim dikey çizgilerin tırtıklı görünmesi de aynı sebepten. Bu kayma ile beraber renk senkronizasyonu da anladığım kadarıyla biraz kayıyor ve video decoder renk senkronizasyonunu kaçırıyor sanırım.

Normalde composite girince, TV içindeki upsacler o renk geçişlerini filtreliyor anladığım kadarıyla ama tırtıklı görünüm TV de de aynı şekilde görünüyor. Kahverengi kayaların siyahla birleştiği sağ taraflarına bakın. Orjinal oyunda olmayan trtıklar bunlar.

Orjinali aşağıdaki gibi dümdüz.

Şimdi bu NES'in çıkışını kesinlikle CRT de görmek incelemek lazım. Ben nette biraz bakındım, aşağıdaki imajı buldum. Ama emin olamıyorum, bu nedir, ne değildir. Kaliteli bir CRT monitörü olan bir arkadaş NTSC NES'in birkaç ekran görüntüsünü paylaşırsa çok sevinirim. (EMin olamıyorum nedir, ne değildir dedim zira scanlinelar yok bu fotoda, o zaman gerçek CRT olamaz gibi geliyor. Sanırım bir capture kartı ile alınmış.)

Beni rahatsız eden dikey tırtıklar ve renk kaçışları aynan bu imajda da var.

Acaba gerçekten NES'in çıkışı bu şekilde bir soruna mı sahip. Yani aslında olması gerektiği gibi mi render ediyoruz biz NES'i?

Bu sabah son bir şans, tekrar TVP video decoder'ini devreye aldım. Biliyorsunuz C64'te renk işin içine girince cıvıtmıştı. NES'de sorun çıkarmadı. Yakın çekim fotosu aşağıda. Aynı rahatsız edici tırtıklar bu decoderda da oluşuyor.

« Son Düzenleme: Mart 09, 2016, 12:41:58 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #191 : Mart 09, 2016, 13:55:37 ÖS »

Bozuk bir NES var bende...Yukardan aşağı çizgiler olan...Akşam denemeye çalışayım...Ama NES'in video çıkışı ya da çipi çok iyi olmayabilir. NES'le ilgili deneyimlerimde hep bir kayıklık var...Youtube'da biraz video baktım...Hep yukardan aşağı çizgiler, bozukluklar var gibi.. Aşağıdaki videoda composite çıkışı, svideo'ya göre oldukça kötü gibi..

EasyCap ile yakalamış videoları..

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #192 : Mart 09, 2016, 14:04:44 ÖS »

NES'te S-Video var mı ki? Ben şemaya baktım, PPU dan direk tek pin çıkıyor gibi duruyor?

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #193 : Mart 09, 2016, 14:10:17 ÖS »

Normalde yok ama bir kit ile o özellik kazandırılabiliyormuş sanırım.

http://retrogamesandhardware.com/nes-s-video-mod/

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #194 : Mart 09, 2016, 14:12:37 ÖS »

Normalde Svideo çıkış yok...Direkt alınmıyor sanırım...

RGB için bir çok mod var... Yukardaki sanırım aşağıdakiyle modlamış.
http://etim.net.au/nesrgb/

Bir de Fransız NES'lerde RGB çıkış var..
http://blog.hardcoregaming101.net/2009/12/french-nes-with-rgb-output.html

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: