Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımFPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: FPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON  (Okunma Sayısı 174745 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #225 : Nisan 04, 2016, 09:07:09 ÖÖ »

Abi laf sana değil bana. Bu arkadaşın C64'üne Z80 takmak için can attığını sanmıyorum.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #226 : Nisan 04, 2016, 09:15:38 ÖÖ »

Abi laf sana değil bana. Bu arkadaşın C64'üne Z80 takmak için can attığını sanmıyorum.
Sabah sabah güldürdün beni, Allah'da seni güldürsün hep.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #227 : Nisan 04, 2016, 09:18:36 ÖÖ »

Delimawi, Bu camiada kimsenin sana laf söylemeye hakkı yok. Doberman'ı, MegaOne'ı bitirdin. Sadece ufak tefek yazılım işleri kaldı. HDMI64 ise işin en zor kısmını bitirdin. Ben çalışır halini gördüm projenin daha ne olsun.

Kızdığım konu sanki her başlayan projenin bitmesi veya herkesin işine yaraması şartmış gibi yorum yapılması. Birde boş hayallere kapılmaktan bahsediyor, zamanı boşa harcamayalım falan filan. Ya sabır.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2016, 09:22:19 ÖÖ Gönderen: hades » Logged
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #228 : Nisan 04, 2016, 09:53:23 ÖÖ »

Kimseye laf atmıyorum Laf atmış gibi oldum.
(Bitsede olur, bitmesede olur.) böyle bir proje için biraz zoruma gitti. Kusura bakma.
Ama kusura bakılmış bile. Özür dilerim.
Keşke bende sizler kadar bu işlerden anlasaydım ve katkıda bulunsaydım.
Sizler çok değerlisiniz.
Çoğumuz birbirimizi şahsi olarak tanımıyoruz, beni bu sitede adana dan 2 kişi tanıyor, emin olun bende fedakarlık yapabilecek kişilerdenim.
Projeleriniz sanat eseri bunu kimse inkar edemez. Zaten hobilerle boş zamanlarda uğraşılır.
Hades sen zaten haklıysın tabiki boş zamanlarda uğraşıyorsun. Böyle bir proje için bitmesede olur denmesi her nekadar işime yaramasada benim bile zoruma gitti kendimi fazla kaptırmışım.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2016, 09:57:44 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #229 : Nisan 04, 2016, 10:16:09 ÖÖ »

@malik : Yazılanlar sadece sana değil... Forum ortamında yazılanlar, o topluluğun her bireyine mesajdır. Proje geliştiren arkadaşlarımız bizler için çok değerli. O nedenle onlar hakkında en küçük bir serzenişi bile kabullenemiyoruz... Eski bir dostum, benden commodore 64 istedi... Verdim... Ardından kolayca nasıl yükleme yaparız diye sorduğunda, hangi projemizi referans versem şaşırdım... Final III+ mı? Kiss Kart mı? IRQ Hack mi? MegaMan ya da Doberman'mı? Bu ne büyük zenginlik... Ne büyük bir mutluluk bizler için... Bu nedenle lütfen yanlış anlama... Ama yanlış anlaşılacak cümleler kurmaktan da elimizden geldiğince kaçınalım... Bu developer milleti çok hassastır Kızarlarsa tersleri pis olur

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #230 : Nisan 04, 2016, 10:24:19 ÖÖ »

Bu siteyi onun için seviyorum, zengin bilgilerle dolu herkes çok değerli.
Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #231 : Nisan 04, 2016, 10:24:57 ÖÖ »

Bir proje daha bitti. Hayırlı olsun eline sağlık

Sıra geldi HDMI to HDMI Scanline projesine.

Gerçi bu Fenerbahçe, scanline de olsa izlenecek gibi değil.  
Ama kapılmışsız bir kere napalım Kahkaha

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #232 : Nisan 04, 2016, 10:45:46 ÖÖ »

Öhhö öhhö, "hobilerle boş zamanlarda uğraşılır" sözüne itirazım var

Doğrusu, merak edilen ufacık bir kod parçasıyla uğraşırken işler aksıyor... Hatta uykular da aksıyor. İnsan gece uykudan uyanıp klavye başına geçiyor, rüyada aklına gelen yöntemle "o son 1 byte"ı yerine çakmak için

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #233 : Nisan 04, 2016, 11:48:20 ÖÖ »

Evet işliyor. PAL/NTSC, CVBS ve SVIDEO... Ama SVIDEO (C64) tabiki daha kaliteli sonuç veriyor.

bu projenin yansımaları tüm retrocuları ihya edecek na buraya da yazıyorum

Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #234 : Nisan 04, 2016, 12:10:23 ÖS »

Ortaya başarılı bir ürünün çıkmasının yanı sıra burada önemli olan başka bir husus daha var kendi kanımca; ürünün ortaya çıkış süreci.

Geriye dönük 16 sayfada, konu hakkında başlangıç noktasından gelinen noktaya kadar (bitmese de) referans bilgilere sahip bu her ciddi projede böyle değil mi? paylaşılan tecrübelerde işin artısı değil mi?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #235 : Nisan 04, 2016, 13:58:37 ÖS »

Bence de proje sadece son üründen ibaret değildir, sonuca götüren süreç de bir o kadar önemlidir. Burada ticari olmayan bir yaklaşım olduğu için tüm bilgiler paylaşılmış ki birçok retro projenin kapalı şekilde geliştirildiğini biliyoruz.

LW3D'nin 'Developer milleti hassastır' tespiti sanırım geçtiğimiz yıllarda demotivasyon sonucu rafa kaldırılan bu tarz projelere bir gönderme içeriyor.

Diğer yandan, böylesine işe yarar bir ürüne bir an önce ulaşabilmek için bazen sabırsızlık gösterebiliyoruz ki bunun bir olumsuz eleştiri olarak algılanması hepimizi üzer.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #236 : Haziran 03, 2016, 02:37:05 ÖÖ »

Friendly bump.

Projede bir gelişme var mı merak ettim. Yakında odamda bir kaç düzenleme yapacağım ve C64'ümü sürekli olarak bir TV'ye bağlama planım var. Planın şu anda tek takıldığı nokta bu donanımın eksikliği.

Gerekirse sponsor olayım, üretelim şundan talep oranında.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #237 : Haziran 03, 2016, 09:03:57 ÖÖ »

Merhaba skate. Aslìnda proje rafa kalkmış değil. C64 kısmı tamam gibi. Ben bu arada kendime bir neo geo bartop kabin yapmaya başladım. Bu projede de crt değil nispeten eski 4:3 lcd panel kullanacağım. Bu panelde doğal olarak hdmi giriş yok. Zaten neo geo da rgb çıkış var. Neyse lafı fazla uzatmayalım kısaca sadece c64 değil pcb basilmisken olabildigince farkli giril cikis formatlari icin hazir olsun diye biraz beklettim projeyi.

Bir de grafiker bir arkadasim canli olarak geldi test etti hdmi64 u. Sari ile beyaz renk arasinda 1084 de oldugundan daha az fark oldugunu soyledi. Yani sari 1084 te oldugu kadar patlamiyor lcd de. Bunu nasil cozeriz bilemiyorum. Crt fosforu sariyi ciddi parlak gosteriyor sanirim. 1084 ekran ariyorum mukayese ve test icin ama uygun fiyata hala bulamadim.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #238 : Haziran 03, 2016, 09:55:21 ÖÖ »

Merhaba skate. Aslìnda proje rafa kalkmış değil. C64 kısmı tamam gibi. Ben bu arada kendime bir neo geo bartop kabin yapmaya başladım. Bu projede de crt değil nispeten eski 4:3 lcd panel kullanacağım. Bu panelde doğal olarak hdmi giriş yok. Zaten neo geo da rgb çıkış var. Neyse lafı fazla uzatmayalım kısaca sadece c64 değil pcb basilmisken olabildigince farkli giril cikis formatlari icin hazir olsun diye biraz beklettim projeyi.

Bir de grafiker bir arkadasim canli olarak geldi test etti hdmi64 u. Sari ile beyaz renk arasinda 1084 de oldugundan daha az fark oldugunu soyledi. Yani sari 1084 te oldugu kadar patlamiyor lcd de. Bunu nasil cozeriz bilemiyorum. Crt fosforu sariyi ciddi parlak gosteriyor sanirim. 1084 ekran ariyorum mukayese ve test icin ama uygun fiyata hala bulamadim.
Selam İlker hocam proje bitene kadar 1084'ümü ödünç verebilirim isterseniz
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #239 : Haziran 03, 2016, 11:04:26 ÖÖ »

Tutmaz ki, apple'ın renkleri çok doğrudur mesela onun bile farklı modelleri arasında renk farkı oluyor.

Use the brute force, Luke
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: