Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıSnes Super Multitap 2 (Bomberman) Sorun [ÇÖZÜLDÜ]
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Snes Super Multitap 2 (Bomberman) Sorun [ÇÖZÜLDÜ]  (Okunma Sayısı 4703 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 29, 2016, 16:54:17 ÖS »

Ebay'den almış olduğum Super Multitap 2'yi (Aşağıdaki resmini bulabilirsiniz), bir türlü çalıştırmayı beceremedim. Elimdeki Multitap destekleyen oyunların hiçbirinde (Bomberman 2, NBA Jam TE ve Top Gear 3000) çalışmıyor. Yani çalışıyor ama sadece 2 kişiyi görüyor, gerisini görmüyor.

Sistemim Super Nintendo (PAL). Aldığım ürün Super Famicom (Japon) için, ancak internette gördüğüm kadarı ile birbirlerine uyumlu olması gerekiyor. Acaba multitap mi bozuk yoksa bir uyumsuzluk mu söz konusu?

Bu işlerden anlayan bir arkadaş bu konuda yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ürünün Resmi:

« Son Düzenleme: Mart 04, 2016, 09:34:31 ÖÖ Gönderen: Bumin » Logged

SNES-HEP SNES-YALNIZ SNES
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2016, 17:09:12 ÖS »

Pal snes ntsc gamepad uyumsuzluğu için konsola yama yaptınız mı?
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2016, 17:34:00 ÖS »

Pal snes ntsc gamepad uyumsuzluğu için konsola yama yaptınız mı?

Hocam onu yapmak için açtım cihazı, benim controller board'un internetteki ile (aşağıdaki resim) alakası yoktu. Bir kaç forumda benim board'uma sahip arkadaşlar sorunsuz NTSC gamepadlerini çalıştırdıklarını yazmışlar ama tam emin değilim.

Bir de multitap'e takılı 2 gamepad'in çalışıp, diğer ikisinin çalışmaması bana sorunun NTSC-PAL uyumsuzluğu ile ilgili olmadığını hissettiriyor ama dediğim gibi tam emin değilim.

« Son Düzenleme: Şubat 29, 2016, 17:39:26 ÖS Gönderen: Bumin » Logged

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 29, 2016, 17:43:18 ÖS »

Multitapin belli portları mı çalışmıyor? Gamepad - multitap port eşleşmesini değiştirdiğinde hep aynı gamepadler mi çalışmıyor? Gamepadler orjinal mi klon mu (aliexpress) ?

Gamepadlerden biri sıkıntılı olup veriyolunu sürekli meşgul ediyor olabilir.
« Son Düzenleme: Şubat 29, 2016, 17:49:25 ÖS Gönderen: leviathank » Logged
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 29, 2016, 17:45:54 ÖS »

Multitapin belli portları mı çalışmıyor? Aynı gamepadler mi çalışmıyor? Gamepadler orjinal mi klon mu (aliexpress) ?

Gamepad'lerden ikisi klon, ikisi orijinal. Diğer sorularınızı akşam evde denedikten sonra cevaplayacağım.

Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2016, 09:32:16 ÖÖ »

Multitapin belli portları mı çalışmıyor? Gamepad - multitap port eşleşmesini değiştirdiğinde hep aynı gamepadler mi çalışmıyor? Gamepadler orjinal mi klon mu (aliexpress) ?

Hocam öncelikle teşekkür ederim, dediklerinizin hepsini yaptım, sayenizde olayı çözdüm. Bu konu ile ilgili oluşan tecrübelerimi paylaşmak isterim:

- SFC 'ye ait multitap SNES 'te çalışıyor. Evet! gözlerim ile gördüm
- Klon gamepadleri SNES görüyor ama multitap görmüyor.

Dolayısı ile SNES'in 1. portuna klon gamepadi, multitap'in 2 portuna da orijinal gamepadleri takarak 3 kişilik oyun oynayabildim. Şimdi bana 1 adet daha orijinal gamepad lazım.

Yardımlarınız tekrar teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2016, 09:33:49 ÖÖ Gönderen: Bumin » Logged

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2016, 11:54:39 ÖÖ »

Denemişsindir ama yine de sorayım. Multitape 1 orjinal 1 klon veya 2 klon taktığında klonlar çalışmadı değil mi?

Yardım konusunda da pek bir şey yapmadım:) Sadece kendim olsam neyi denerdim onları paylaştım. Hayırlı olsun.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: