Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEvdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)  (Okunma Sayısı 36880 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 22, 2016, 10:15:18 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. Daha önce (2014) büyük bir satış yapıp evdeki malzemeleri eritip bizim ufaklığa yer açmış ve evin bir çok masrafını da karşılamıştım. Satış ön çalışma süreci 2 aylık bir zaman almış ve biraz sancılı ama sonuç olarak güzel bir şekilde kapanmıştı. Pek yakında aynı çalışmayı tekrar yapacağım.

Bu başlığı açmamın nedeni; forumuzda bulunan bir çok arkadaşımın sorununa çözüm bulmak! Denenmiş tekniklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Neden mi bunu yapıyorum? Çünkü aramızda bazı arkadaşlarımız var ki; çocuğunun odasını bile kolilerden yapamayıp, artık elindeki malzemeleri salona yığmış, yakında ya evden kendi, ya da malzemeler atılacak... Hatta bu arkadaşlarımızdan bir kaçı, her hafta deli gibi dışarlarda yağmur, çamur demeden retro malzeme arayıp, güzel paralar harcayıp cihazları alıp, sonra da bunları bir köşeye atıp, elinde ne olup olmadığının bile farkında değil... Millet bir tane cihaz bulunca gözleri yaşararak bunu evinde çerçeveletirken, bu arkadaşlarda aynı cihazdan en az on tane bulunuyor...

Sadece alıyor ve yığıyor... Cihaza bakmıyor, satmıyor... Sadece istifliyor. Yani hastalık diz boyunu aşmış. Neyse ben deyenimlerimi sizinle paylaşayım, ister uygulayıp rahata kavuşun ister hasta hasta takılmaya devam edin...Ama bak buraya yazıyorum. O cihazları hanım çöpe atınca sakın ola ağlamayın, sinirlenmeyin. Bunu siz istediniz ve hanım da uyguladı...

Kısa başlıklar halinde yazacağım. İsteyen için detaya girerim.

İşlem sırası şu şekilde:
1-Eldeki malzemeler excel ya da SpeedCalc vb. üzerinden listelenir. Elinizde ne olduğunu öncelikle görün diye...
Bu listede düzgün bir kategori, ürün durumu ile ilgili bilgiler yazılır ve bunlar kolilere koyulur. Hangi ürün hangi kolide mutlaka yazılır! (Amiga xxxx 20.kolide :p)
Örnek olarak şu başlıklar önerilir:
NO|   ADI/MARKA   |MODEL|      TÜR|   ÜLKE/FİRMA|   DURUMU|   NOT|   KOLİ|
Liste tamam olunca;
2-Ürünlerin daha önce test edilmemiş olanları test edilir. Durumları netleştirilir ve 1.aşamadaki liste düzenlenir.
3-Farklı farklı kolilerde olup da set çıkabilecek ürünler yan yana getirilir ve yeni koli listelemesi yapılır. (Eksik bir şey var ve bulunabiliyorsa piyasadan bulunur)
Ör: Sega kolları, cihaz ve kasetler bir araya toplanır ve set oluşturulur.
4-Ürünler en iyi şekilde temizlenir ve fotoğraf için hazır hale getirilir. Temizlikte; köpük, bebe alt temizlemede kullanılan alkolsüz mendil (ucuz) kullanılabilir.
5-Benim için en sancılı süreç olan fotoğraf olayıdır. Fotoğraflar düzgün bir ışıkta (mümkünse gün ışığı) ve düzgün bir arka plan (beyaz mukavva) da fotoğraflanır. Mümkünse fotolarda en ince detaylara kadar her şey çekilir. Fotoğraflar tamamlanınca aynı kolilere cihazlar düzgünce koyulur.
6-Bu fotoğraflar adam gibi bir siteye upload edilir. (Ör: Hizliresim vb.)
7-Word üzerinde her satılacak ürün için detaylar girilir. Mümkünse ürünün tarihçesi ve videosu paylaşılır.
8-Gg üzerinden listeleme ücreti ödenerek çalışmalara başlanır ve belli bir format ile ilanlar seri bir şekilde yazılmaya başlanır.
Listeleme hizmeti ürünün hemen yayınlanmamasını, istediğiniz zaman yayınlanmasını sağlar ve kopyalama vb. özelikler vardır.
9-Alt yapı tamamsa, ilgili forum, site, sosyal medya vb. mecralarda bu ürünlere ihtiyaç duyacak kişilere reklam çalışmaları yapılır. İnsanlara bir tarih verilerek bu tarihte açık arttırma ile şu şu ürünlerin satışa çıkacağı konusunda detay verilir. "Azzz sonra" diyerek konu ile ilgili kişilerin motive olması sağlanır.
Örnek fotolar:
http://i.hizliresim.com/a3zj3g.jpg
http://i.hizliresim.com/YkgMkE.jpg
http://i.hizliresim.com/D27E2m.jpg
http://i.hizliresim.com/8ZYkZW.jpg
http://i.hizliresim.com/VarANn.jpg
http://i.hizliresim.com/nMOkp0.jpg
10-Belirlenen tarihte ürünler listelenir. Aynı tarz ürünler aynı anda listelenmez. İlk üründeki talebe göre strateji belirlenir.
11-Tüm soru soranlara düzgün ve sabırla cevap verilir.
Yalan dolandan uzak durulur!
12-Cihazlar için öncelikle patlaklı poşet metrelerce alınır. Koliler hazırlanır. Düzgün koli bandı da yine düzinelerce alınır ve kolileme işlemine başlanır.

Kısaca adımları yazdım. Bu adımların hepsinin çok fazla alt maddeleri var ama yazdığım kadar maddeyi de uygulasanız, bir şeyler olacağını görürsünüz.

Tüm bu işlemleri yaparken, evli arkadaşlarımız çok zorlanacaktır. Bunun için satış sonrası mutlaka hatunu mutlu edecek bir hediye almayı unutmayınız!

"Ben bu maddelerle uğraşamam, tembelim" diyorsanız da verin bana kolilerinizi ben sizin adınıza satayım ve masraflar çıktıktan sonra, %50sini alayım

Kendinize dikkat edin, çöp evlerde yaşamayın ve bazı hastalıklarınızdan kurtulun. Saygılar.

Not: Başlığı "nasıl kurtulurum" diye açmıştım. Baktım ki konu benlik sanıldı... O yüzden "nasıl kurtulursunuz" olarak değiştirdim.
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2016, 08:47:45 ÖÖ Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2016, 10:18:16 ÖÖ »

bakalım bu kez neler çıkacak merakla bekliyorum

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2016, 10:50:33 ÖÖ »

Retro bulsamda çöp evde yaşasam. Bendeki oyuncaklar 1 bilemedin 2 kutuya sığar. Gene dağınık geliyor. Ama beterin beteri varmış demek Kahkaha
Güzel paylaşım. %50 komisyonda çokmuş Kahkaha

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2016, 11:04:50 ÖÖ »

bakalım bu kez neler çıkacak merakla bekliyorum
Önümde yapmam gereken organizasyonlar var. O yüzden daha beklemek gerekiyor. Sabır...

Retro bulsamda çöp evde yaşasam. Bendeki oyuncaklar 1 bilemedin 2 kutuya sığar. Gene dağınık geliyor. Ama beterin beteri varmış demek Kahkaha
Güzel paylaşım. %50 komisyonda çokmuş Kahkaha
Davulun sesi uzaktan hoş gelir... %50 mantıklı. Cihazların çöpe gitmesinden, hatunun adamı boşamasından iyidir. İtinayla, ürünleriniz satılır :p

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2016, 11:10:48 ÖÖ »

Guzel bir organizasyonla hepsinden kurtulup evinizde yer acmissiniz bir daha niye bulaştiniz hocam iyi para kazandiniz galiba Kahkaha
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2016, 11:18:49 ÖÖ »

Guzel bir organizasyonla hepsinden kurtulup evinizde yer acmissiniz bir daha niye bulaştiniz hocam iyi para kazandiniz galiba Kahkaha
Aslında çocuk doğunca yaklaşık 5 koliyi şirkete saklamıştım... Sonra bunlar gözüme batmaya başladı. Arada kendime ayırdığım satmak istemediğim cihazlar da artık gözümden düştü... Bir de arada dayanamayıp aldıklarım da eklenince ortalık karıştı. İyi para kazandım mı ben de bilemiyorum. O kadar harcanmış zamana değecek bir şey değil ama hiç yoktan iyidir.

Benim durumum çok kötü değil. İsmini veremeyeceğim arkadaşların durumu işler acısı. Adam elektronik, mekanik, retro, ya da değil ne bulursa alıyor. Sadece almak için alıyor... Ben neyse ki o dönemleri çabuk atlattım

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2016, 11:22:09 ÖÖ »

Bırak şimdi listeyi falan İlker Malları görelim  Karizmatik
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2016, 11:24:30 ÖÖ »

Bırak şimdi listeyi falan İlker Malları görelim  Karizmatik
Yahu ilgili konu benimle ilgili değil, sorunlu arkadaşlarla ilgili
Benim mallar, liste vs. hazırlık aşamasında. Önce Ayak Takımı organizasyonları, sonra koliler. Acele yok... (Sen de liste yap da takas yapalım kardeşim)

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2016, 11:25:58 ÖÖ »

Aslında çocuk doğunca yaklaşık 5 koliyi şirkete saklamıştım... Sonra bunlar gözüme batmaya başladı. Arada kendime ayırdığım satmak istemediğim cihazlar da artık gözümden düştü... Bir de arada dayanamayıp aldıklarım da eklenince ortalık karıştı. İyi para kazandım mı ben de bilemiyorum. O kadar harcanmış zamana değecek bir şey değil ama hiç yoktan iyidir.

Benim durumum çok kötü değil. İsmini veremeyeceğim arkadaşların durumu işler acısı. Adam elektronik, mekanik, retro, ya da değil ne bulursa alıyor. Sadece almak için alıyor... Ben neyse ki o dönemleri çabuk atlattım

Haklisiniz hocam bazen almak icin aliniyor

Takipteyim bakalim neler cikacak simdiden kolay gelsin
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2016, 11:27:31 ÖÖ »

...Adam elektronik, mekanik, retro, ya da değil ne bulursa alıyor. Sadece almak için alıyor... Ben neyse ki o dönemleri çabuk atlattım

O durum babamda da var. VHS videolar, betamaxlar, pikaplar, 8mmlikler, analog cihazlar, daktilolar... Esasında güzel bir hastalık, abartınca suyu çıkıyor gerçi.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2016, 11:27:42 ÖÖ »

ibeser' in söyledikleri çok doğru kulanmak ve müze açmış para kazanan birinin dışında kulanmadan elinde 1 adetten çok tutmak istiflemek çokta sağlıklı bir davranış şekli değil bencede  bende retroya merakım var ama asla istifçi değilim bende istifçi arkadaşlarımıza nacizane şunu tavsiye edicem evinizde kulanmadığınız cihazları tutmayın ya bunları uygun bir yerde üst üste yığmadan
ibeser'in dediği gibi listeleyip depolayın ( asla eviniz olmasın ) yada hepsini satın paraya çevirin bir gün lazım olur diye depolamak bence doğru değil o lazım olucak gün kolay kolay gelmez lazım olsada 1 depo dolusu maldan ufacık bişey lazım olur lazım olan şeyi lazım olduğunda parası ile alsanız daha karlı çıkarsınız 1 depo dolusu mal tutmaktan her halikarde daha iyidir  .
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2016, 11:30:13 ÖÖ »

Hocam maddeleri okuyunca ISO 9001 /2008 Kalite Yönetim Sistemi hemen gözümde canlandı

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2016, 11:34:03 ÖÖ »

@Agony
Bizler teknolojiyi iyi kullandığımız için sadece sokakda değil, tüm dünya da mal peşinde koşabiliyoruz. Bu nedenle çok çabuk suyu çıkıyor

@ibo1973
Hastalıkla, koleksiyon yapma arasında ince bir çizgi var. Bu forumdaki arkadaşlarımızın bazılar bu çizgileri aşıp hasta olabiliyorlar. Bir abimiz sırf kolileri için bir ev tutmuştu... 3 oda 1 salon koli dolu(!)

@jckob
Haklısın ama çok detaya girmedim. Detaya girsem çok pis girerim ama size de yazık...

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2016, 11:47:00 ÖÖ »

Retrolarda nokta atişi yapmak onemli herseyi alip hem maddi olarak hem zaman olarak hemde yer kaybi olarak kendimizi zora sokmamamiz gerekli .........

Bir oyun alinacaksa bir tane oynamak icin koleksiyon yapiliyorsa kutulu alip acilmamasi gerekli....

Ben her retro bir sey aldigimda 20 tl fazla vermis gibi dusunup kumbaraya atip para biriktiriyorum hem istedigimi aliyorum hemde para birikimi yapiyorum.......

Zaman tasarruf zamani dikkat etmek gerekli parayi iyi harcamak gerekli.......
« Son Düzenleme: Mart 22, 2016, 11:50:24 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2016, 11:49:06 ÖÖ »

...Ben her retro bir sey aldigimda 20 tl fazla vermis gibi dusunup kumbaraya atip para biriktiriyorum hem istedigimi aliyorum hemde para birikimi yapiyorum.......

Ben de arcade makinayı kumbara olarak kullanıyorum. 1 TL, 1 TL ata ata birikenleri bebenin hesabına koyuyorum

Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: