Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEvdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)  (Okunma Sayısı 36869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2016, 11:50:20 ÖÖ »

Ne zaman elden çıkarmanız gerektiğini tespit etmek için bir yöntem: Geçtiğimiz x süre içinde bir kere bile olsun kullanmamışsam/çalıştırmamışsam/ keyif almamışsam yeni sahibine gitme vakti gelmiştir. x süre 6 ay olabilir, 1 yıl bile olabilir. Yönteme istisnalar da olabilir.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2016, 12:02:59 ÖS »

...Ben her retro bir sey aldigimda 20 tl fazla vermis gibi dusunup kumbaraya atip para biriktiriyorum hem istedigimi aliyorum hemde para birikimi yapiyorum.......

Ben de arcade makinayı kumbara olarak kullanıyorum. 1 TL, 1 TL ata ata birikenleri bebenin hesabına koyuyorum

Takdir ediyorum hocam sizi damlaya damlaya gol olur demis buyuklerimiz ......

Artik paranin cok dikkatli harcanmasi gereken donemlere girdik herseyi almak herkes ister ama frene basmak cok onemli..........

Ben cok zengin bir insan degilim ama sevdigim seylerden kismamaya calisiyorum iste o yuzden her retro bir sey aldigimda 20 tl fazla vermis gibi dusunup bu parayi havuzda toplayip hem birikim yapip hem de yine retro seyler aliyorum
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2016, 12:05:32 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Daha önce (2014) büyük bir satış yapıp evdeki malzemeleri eritip bizim ufaklığa yer açmış ve evin bir çok masrafını da karşılamıştım. Satış ön çalışma süreci 2 aylık bir zaman almış ve biraz sancılı ama sonuç olarak güzel bir şekilde kapanmıştı. Pek yakında aynı çalışmayı tekrar yapacağım.
rtulursunuz" olarak değiştirdim.
Arkadaş, hani retroyu bırakıyordun da elindeki koleksiyonu satıyordun  Kahkaha 2 yılda yine birikti değil mi, bırakamazsınnn

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2016, 12:22:41 ÖS »

@arkas
Yöntem güzelmiş

@commander64
Bıraktım sayılır. Azalttım, günde 1 pakete düştüm... :p
PS3 aldıktan sonra bir çok cihaz gözümden düştü. Zaten evdeki tüm boş alanları da bebenin oyuncakları ve eşyaları kapladı. Çalışamıyorum... Ama konuyu saptırmayalım gençler, bu başlık benimle ilgili değil, sorunlu arkadaşlara yol göstermek için

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2016, 12:26:05 ÖS »

Ne zaman elden çıkarmanız gerektiğini tespit etmek için bir yöntem: Geçtiğimiz x süre içinde bir kere bile olsun kullanmamışsam/çalıştırmamışsam/ keyif almamışsam yeni sahibine gitme vakti gelmiştir. x süre 6 ay olabilir, 1 yıl bile olabilir. Yönteme istisnalar da olabilir.

o perspektife sahip olunca sadeleşebildim ben de. retro olarak sadece famicomla mutluyum, oynamadığım, elimde bu da olsun diye aldığım herşeyi elimden çıkardım kafam çok rahat Kahkaha

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2016, 12:45:08 ÖS »

Boyle islerde resim ve paketleme gercekten zordur cok zaman alir heralde.....

Paketleme konusunda Italyanlar sinifta kalir adam bir kutu gondermis acmama hic gerek kalmadi otomatik kutuydu heralde kendiligin den acildi Kahkaha  Gerci hediye Juventus formasi koymus affettim Kahkaha
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2016, 13:29:40 ÖS »

Boyle islerde resim ve paketleme gercekten zordur cok zaman alir heralde.....

Paketleme konusunda Italyanlar sinifta kalir adam bir kutu gondermis acmama hic gerek kalmadi otomatik kutuydu heralde kendiligin den acildi Kahkaha  Gerci hediye Juventus formasi koymus affettim Kahkaha

Ahahaha. Yalnız Juventus forması cidden iyiymiş.

Kargolama olayı cidden sıkıntı. Konuyla alakasız ama, yaptığım işten bir örnek vereyim.

Bir aracın stopu ve tampon demirini aynı kutuya direk koyarsan ne olur? Kutu da bu iki parçadan oldukça büyükse. Yani taşıma sırasında, kargocu dayı "la Himmet yahala la" diye savururken, içerde merdaneli çamaşır makinesinin darbesine maruz kalmış çamaşır gibi olurlar... Bi ton tutanak, telefon görüşmesi, gerilen sinirlerde cabası.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2016, 14:07:15 ÖS »

@Agony

Hocam benim Juventus taraftari oldugumu bildigi icin supriz yapmis
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 22, 2016, 17:54:32 ÖS »

Ben şu 1 no'lu maddeye takıldım:

Alıntı
"1-Eldeki malzemeler excel üzerinde listelenir. Elinizde ne olduğunu öncelikle görün diye..."

Ne Excel'i yahuu diyesim geldi içimden, miss gibi SpeedCalc varken

http://cbm.ficicilar.name.tr/dosya/speedcalc-2016.prg

http://cbm.ficicilar.name.tr/dosya/SpeedCalc.epub

* speedcalc-scr.jpg (51.01 KB, 400x300 - Görüntüleme: 1440 kez.)

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2016, 17:56:07 ÖS »

Ne Excel'i yahuu diyesim geldi içimden, miss gibi SpeedCalc varken
Beğen düğmesi olsa basacaktım valla. Doğru söze ne denir.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2016, 17:59:22 ÖS »

@ilkerficicilar
Haklısın 1.maddeyi güncelledim.

@Simon (Özay Turay)
Tuşu ümitle bekliyoruz..
« Son Düzenleme: Mart 22, 2016, 18:04:04 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2016, 18:06:12 ÖS »

@ilkerler müthiş... Bu ilker isminde bir şey mi var diye düşünmeye başladım...Yazıda güzeldi, SpeedCalc atıfı da, diğer ilker ismindeki forum üyelerinin yaptıkları da...

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 22, 2016, 18:08:25 ÖS »

@ilkerler müthiş... Bu ilker isminde bir şey mi var diye düşünmeye başladım...Yazıda güzeldi, SpeedCalc atıfı da, diğer ilker ismindeki forum üyelerinin yaptıkları da...
Kendi adıma teşekkürler. Forumumuuza bir katkım olduysa ne mutlu.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mart 22, 2016, 18:15:52 ÖS »

Yazı oldukça güzel, bilgilendirici... Benzer şeyleri ben de çok denedim... Sıkıntılı noktalardan birisi bence fiyatlama...Belli ve az sayıda ürün olduğunda çok sıkıntı çıkarmayabilir. Ama farklı, alışılmadık ve yurtdışından alınmış, gümrük memurlarıyla uğraşılmış ürünleri fiyatlamak çok kolay değil...Satmakda zor Kolayca fiyatlamayla ilgili bir tüyo varsa, bir arkadaşımıza yakın zamanda faydalı olabilir...

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mart 22, 2016, 18:33:25 ÖS »

Yazı oldukça güzel, bilgilendirici... Benzer şeyleri ben de çok denedim... Sıkıntılı noktalardan birisi bence fiyatlama...Belli ve az sayıda ürün olduğunda çok sıkıntı çıkarmayabilir. Ama farklı, alışılmadık ve yurtdışından alınmış, gümrük memurlarıyla uğraşılmış ürünleri fiyatlamak çok kolay değil...Satmakda zor Kolayca fiyatlamayla ilgili bir tüyo varsa, bir arkadaşımıza yakın zamanda faydalı olabilir...

Evet bir teknik soru geldi. Benim felsefem bu durumda her zaman açık arttırma. Eğer belli bir fiyatın altına gitmesini istemiyorsanız, açılış fiyatını yüksek tutarsınız ve hemen al fiyatını da ona göre ayarlarsınız. Ama hemen al fiyatı yüksek olursa daha fazla listeleme fiyatı ödersiniz. Düşük tutarsanız de hemen alınır... vs. vs. kısır döngü. Hemen al fiyatını belli bir seviyede tutmak lazım... ne iyi ne kötü... Zaten ilk teklif gelince, hemen al fiyatı kapanır ve izlersiniz ne olacak diye. Baktınız ki, ürün düşük fiyata gidecek, ya da son dakika üzülecekseniz, kurallar gereği 12 saat kalana kadar ürünü satıştan çekersiniz. Ama o zaman o ürüne teklif veren kişiler için siz artık çakal satıcı olarak gözükürsünüz ve ürünlerinizin teklif alma şansı düşer. Taktik, iyi reklam, çok ürünün aynı anda listelenmesi. Herkes de olan durum, bari kargoya para vereceğim, daha çok ürün gelsin de kargo ucuza gelsin. Bu psikolojiyi Aliexpress üzerinden ücretsiz kargolu ürün alırken bile ben halen yaşıyorum

Ek düzenleme: Şimdi gg kurallarına baktım. Artık sabit tutmuşlar listeleme ücretini. Açık arttırma için 0,99 TL (yuuuh) Bu nedenle yazdığım açıklamanın üzerine çizdim. O bölümü dikkate almayınız. 2 sene içinde gg kendini geliştirmiş. Hemen al fiyatına göre listeme ücretinin artması durumuna çok sövmüştüm. Demek ki birileri duymuş sesimi... Ayrıca listeleme servisinin beleş olması da güzel olmuş. Ama 0,99'a yine de yuuh diyorum. Düşünsenize 100 ürün için 100 TL vereceksin. Bunların hepsi satılırsa, bir de buna %10 komisyon vereceksin... (Ürünü antika vb. bir kategoride yayınlarsanız 0,20 gibi bir ücret verirsiniz ama bu seferde kategoriyi takip eden diğer kullanıcıları kaçırabilirsiniz. Ama bu seferde komisyon oranı %13'e çıkar. Yani kafayı sıyırırsınız)
Ama ben dükkan açar bu işi ucuza getiririm diyen arkadaşlar olursa o zaman işin içine devlet vergi vb. konular girer ki, bu konuda daha önce detaylı bilgi vermiştim...)
« Son Düzenleme: Mart 22, 2016, 18:49:37 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: