Kısıtlı imkânlarla çalışmalara başladım.

Kapalı ortamda fotoğraf olayı düşündüğümden sancılı başladı... Ne yapayım, ne alayım diye çok düşündüm... Araştırdım ve klasik olarak mukavva kağıdında yine karar kıldım. 1 TL'den aldım. Ayrıca 3.5 TL'ye çift taraflı bant ve 3 TL'ye de bir kutu lastik aldım. Zaten evde bol bol temizlik bezi var. Onları da bir köşeye koydum... Ürünler tozlu olunca o beyaz mukavva zamanla siyah oluyor. O yüzden fotoğraf öncesi temizleme işlemlerini de arada yapıyorum. Bu arada çalışma masasını boşalttım ve bir ortam ayarladım.
Kağıtları ilk denememde düzgün kesip yapıştıramadığım için kesişme noktaları açık kaldı... Tekrar kağıtları aldım. Bu sefer bir de Ayak Takımı stikerları bastırıp (A4=1,5 TL) onları kesip yapıştırdım. Sonradan baktım ki altta logo hoş durmuyor. Üzerine tekrar bir mukavva daha koyarak konuyu şimdilik kapattım... Fligran için fotoğrafları düzenlerken dijital olarak bu işi yapmaya karar verdim. Işığı nereye nasıl koyayım diye düşünürken yukarının mantıklı olduğuna karar kıldım ama elimde geçici olarak tek led ışık vardı. 2.sini maalesef zamanında alamadım.... Arka bölüm gölgede kaldı... Bir ayna ile hafif de olsa gelen ışığı ürün üzerine yansıttım ve fotoğraf makinasının da flaşı ile nihayet orta karar bir foto elde ettim. Beyaz ışık ayarları ile bir çok deneme yaptım. Işığımın gücü ile orantılı olarak gündüz ayarını seçtim ki en doğru renk bunda çıkıyordu... Dün bunlar için yarım gün kaybettim. Ama çok istediğim şey, her hava şartında aynı kalitede fotoğraf çekebilmekti ki nihayet onu halletmiş oldum. Şimdi kolilerle uğraşıyorum ama sancılı süreç azalsa da sancı bitmiyor. Oda karmakarışık. Bizim ufaklık "bu ne.. bu nii" diye ortalıkta geziniyor... Hatun çaktırmadan odayı süzüyor...
Ürünleri fotoğraflarken test ettiğim sorunsuz ürünlerden başlayıp, en sona test edilecekleri bırakma kararı da aldım... Bu arada Gg üzerinde açık arttırma planlıyorum ama ürün başına 1 TL açık arttırma ve %10'luk komisyon oranı halen kafamda soru işaretleri çıkarıyor...
Planım yıl sonuna doğru operasyonu bitirmek ama başlamak bitirmenin yarısı hesabı başladık bakalım...