Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTürkiye'de Amiga Fiyatları ve Nostalji
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de Amiga Fiyatları ve Nostalji  (Okunma Sayısı 11868 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« : Mart 25, 2016, 11:12:38 ÖÖ »

Geçen kitaplığı kurcalarken. A500 kullanma kitabı arasında benim için son derece değerli bir kaç şey buldum. A500 ve 1084S'in garanti belgesi ve faturası...

1992 yılına ait bu belgelerde dikkatimi çeken bir şey var. Garanti 6 ay. O dönemler garanti süreleri neden bu kadar düşüktü acaba? 1084S'in fiyatını günümüz fiyatıyla kıyaslarsak fiyatı da iyimiş Kahkaha

Böyle kutulu, faturalı ve garanti belgeli başka cihazı olanlar var mı acaba?

Not: 1084S'in garanti etiketi hala duruyordu üzerinde. Kahkaha Birde, Mesut Bilgisayar sanıyorum hala faaliyet gösteriyor.

* 1.jpg (161.79 KB, 1024x765 - Görüntüleme: 1551 kez.)

* 2.jpg (125.43 KB, 1024x765 - Görüntüleme: 1512 kez.)

* 3.jpg (121.39 KB, 1024x765 - Görüntüleme: 1391 kez.)

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2016, 11:43:11 ÖÖ »

Aslında o ve daha önceki yıllarda üretilen cihazlar günümüzün kullan-at mantığında üretilen cihazlarına karşın çok daha fazla dayanıklı olmasına rağmen yasal düzenlemeler nedeniyle garanti süreleri hep düşüktü, en çok 1 yıl garanti olurdu hatta o da beyaz eşyalarda.
(1978 yılında alınıp onlarca defa taşınma durumuna maruz kalan ve ilk 10 yılını elektrik şebekesinin kararsız olduğu ve sürekli kesintilerin olduğu bir bölgede geçiren ve halen bugün tam performans çalışmaya devam eden AEG buzdolabı,1992 yılında alınan ve bugüne kadar hiç arıza yaşamadan halen kullandığımız arçelik çamaşır ve bulaşık makineleri v.s v.s.)

Mesut bilgisayar o yıllardan günümüze kalabilen sanırım Ankara'daki tek bilgisayarcı. Okan bilgisayar da özellikle disket çekiminin yaygın olduğu yıllarda en popüler bilgisayarcılardan biriydi.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2016, 11:50:52 ÖÖ »

Hey Amiga........
« Son Düzenleme: Mart 25, 2016, 12:05:16 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2016, 11:52:17 ÖÖ »

Bir şehir efsanesine göre o günlerde bir türk üretici beyaz eşya üretimi yapıyor. Bir avrupalı üreticiyle ile de iş ortaklığı yapacak (yalan olmasın sanırım italyanlar) Neyse avrupadan heyet geliyor, fabrikalar falan geziliyor. Adamlar bizimkileri böyle ürünmü üretilir, nasıl mantıktasınınz siz diye üstü kapalı kalaylıyorlar. Türk yetkililer noluyar, eyvah yandık falan diye düşünürken adamlar; Böyle sağlam ürün ürtetirseniz kullanıcıya bir tane satarsınız o da ömür boyu kullanır. dikkat edin diyiveriyor. Artık ne derece doğrudur bilinmez

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2016, 12:03:06 ÖS »

@Agony

1992 yılının Ekim ayında 1 dolar yaklaşık 7300 TL imiş. A1084 bedeli olan 896.000 TL yaklaşık olarak 120 dolar ediyor. Bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz, fatura bedeli daha mı düşük kesilmiş yoksa gerçekden de dolar olarak bu rakamlarda mı?

http://paracevirici.com/doviz-arsiv/merkez-bankasi/gecmis-tarihli-doviz/1992/amerikan-dolari
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2016, 12:05:54 ÖS »

1985 yılında adlığımız Commodore64'e ait garanti belgesini hala saklıyorum. Belgede görüleceği üzere garanti sadece 3 ay

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2016, 12:14:22 ÖS »

@LW3D

Şaka maka C64 en sağlam 8-bit cihazlardan biri, o zamanlar garanti süresinde alt limit olmadığı için 3 ay vermişler. Gerçi Teleteknik'in sattığından kat kat fazla Doğubank vb orijinli paralel ithalat C64 vardı piyasada ve onlardaki garanti 'bir sorun olursa getirirsin, biz yıllardır burada esnafız' şeklinde idi.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2016, 12:17:01 ÖS »

Benim de garanti ve fatura duruyordu en son.

Eski ürünlerin dayanıklılığı gerçekten harika bu arada. Plastiği dahil...

Şu benim C64 o kadar hırpalanmaya maruz kalmasına rağmen daha çatlamadı bile, oysa karşıdan marketten aldıklarımı koydukları poşet nerdeyse daha karşıya geçip eve gelmeden doğaya karışıyor

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2016, 12:28:55 ÖS »

Şu benim C64 o kadar hırpalanmaya maruz kalmasına rağmen daha çatlamadı bile, oysa karşıdan marketten aldıklarımı koydukları poşet nerdeyse daha karşıya geçip eve gelmeden doğaya karışıyor

Belki sizin markette laylon poşet veriyorlardır
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2016, 12:29:10 ÖS »

Enteresan ve güzel bilgiler öğrendim sayenizde.

@pcdata76, güzel açıklamışsın. 1994 yılında aldığımız BOSCH marka beyaz eşyaların hepsi hala sağlam ve yeni çıkan cihazlara on basar. Hatta bir gün çamaşır makinesinde sıkıntı olunca, servis gelmişti. Usta şaşırmıştı. Bu cihaza iyi bakın, böylesini bulamazsınız demişti. O zamanki teknoloji şimdiki kadar komplike değildi ya da işçilik ve kullanılan malzeme iyiydi belkide... Ama şu bir gerçek, eskiden elektronik cihazlar daha sağlammış cidden.

@serkanarslan, tam şehir efsanesiymiş Kahkaha

@witchdoktor, enteresanmış. Bende anlayamadım doğrusu

@LW3D, abi sendeki daha güzelmiş. 3ay Kahkaha İlk ekmek kutusu C64 geldi aklıma. Orjinal kutusu, 1541'i...vs. her şeyi tamdı. Belki seninki gibi belgesi de vardı. A500 uğruna satmıştık hepsini

@ilkerficicilar, aynen. Geçen, Gotek için A500'ü açtım. Yıllardır açmadığım için afedersiniz öküz gibi girişebildim alete. Ama neyseki bir şey olmadı.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2016, 12:37:22 ÖS »

Commodore64 ilk geldiğinde Elektrosan vardı. Daha sonra Teleteknik... Doğubank vs.'de bilgisayar yoktu...Başka şekilde C64 alma imkanı sıfırdı. Doğubank vs.'nin bu tür cihazlara ilgisi 90'lara doğru başlar. 1985 Türkiyede mikrobilgisayar için (her ne kadar 1-2 yıl alınsın diye ağlamış olsam da) erken bir zamandı... C64'ü bende Amiga 500 sevdasına satmak zorunda kalmıştım...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2016, 12:38:18 ÖS »

@pcdata76, güzel açıklamışsın. 1994 yılında aldığımız BOSCH marka beyaz eşyaların hepsi hala sağlam ve yeni çıkan cihazlara on basar. Hatta bir gün çamaşır makinesinde sıkıntı olunca, servis gelmişti. Usta şaşırmıştı. Bu cihaza iyi bakın, böylesini bulamazsınız demişti. O zamanki teknoloji şimdiki kadar komplike değildi ya da işçilik ve kullanılan malzeme iyiydi belkide... Ama şu bir gerçek, eskiden elektronik cihazlar daha sağlammış cidden.

Anneme 1997 yılında aldığım ve hala sorunsuz çalışmakta olan Bosch marka çamaşır makinesini (kesinlikle Calgon kullanılmamıştır!), ev tadilatı sonrasında yenilemek için tadilatı yapanlara hediye edip Samsung marka bir makine aldım ama yıkadığı çamaşırı anneme bir türlü beğendiremedim...
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2016, 13:05:27 ÖS »

@ LW3D

O zamanlar marputçular hanı keşfedememişim..

O mağazayı görmek isterdim

Amiga 500 ü doğubank iş hanından almıştım..

Sonradan hatırladım doğubank işhanının

deniz tarafına bakan kasının karşısındaki handan almıştım..
« Son Düzenleme: Mart 25, 2016, 15:19:00 ÖS Gönderen: zanpinoz » Logged
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2016, 13:27:18 ÖS »

Evet, günümüzde karmaşık ve mikro boyutta elektronik sistemlerin ve komponentlerin ağırlık kazanması dayanıklılığı bir ölçüde olumsuz olarak etkiliyor, ancak bunun dışında kalan malzeme ve üretim kalitesi de günümüzde oldukça düşük o yıllarla kıyaslandığında... Bahsettiğim 78 model AEG buzdolabının kapı lastikleri halen sapasağlam dururken 90'ların sonunda aldığımız Siemens'in lastiklerinin 7-8 sene sonunda paramparça yırtılmasının elektronikle açıklanabilir hiç bir yönü de yok Ne yazık ki devir tamamen tüketim ve yenilemeye döndü. 70'lerden-80'lerden bugünlere halen sorunsuz çalışan cihazlarımız kaldı ama korkarım bugünlerden bir 20-30 yıl sonrasına hemen hiçbirşey kalmayacak bu üretim mantığı sürdüğü sürece... Düşünün o bit pazarlarından-hurdalıklardan alınan Commodore64'ler, Amiga'lar, PC'ler... Her türlü toz,kir,çamur,su, fiziksel darbe v.s. görmüş olmalarına rağmen takır takır çalışıyorlar Kahkaha

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2016, 14:13:54 ÖS »

yeni üretilen ürünler o kadar iyi değil, örnek ipad air o kadar kibar makine içinde alet düşünce kasa çok az darbe görüyor, LCD bile kırılmıyor dokunmatik çatlıyor tamam ancak mühendisleri salak yada bilerek yapmış, anakartı koruyan matal biraz eğiliyor ve o iri direnç vs kondansatör kısa devre oluyor ve power ic gümlüyor, yanarken boarda zarar veriyor ve çöp. o metalin altına a1200 de yada c64 te olduğu gibi neden bir yalıtkan koymamışlar, maliyeti ne olabilir ki.  gibi.

this is amiga speaking.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: