Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn sevdiğiniz konsol ve oyunları mini anket ?
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En sevdiğiniz konsol ve oyunları mini anket ?  (Okunma Sayısı 25956 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 29, 2016, 15:01:30 ÖS »

Bu biraz yaşla alakalı...Oyun konsolu denilince, internet ortamındaki çoğu insanın yaşı Playstation'a anca yetişmiş oluyor. Bir dönem oyun konsolunun adı Atariydi.. Şimdi playstation... Normal sonuç..

Haklısın abi. Bence işin özü şu;

Türkiye'de köylerdeki evlere bile 8bit famiclonelar girdi 90ların başında ama benim tanıdığım ne komşuda ne akrabada kimsede snes yoktu (böyle bir cihazın varlığını da bilmiyorduk, nintendo olarak bildiğimiz tek şey gameboydu zaten). megadrive ise sakızdan çıkan bir efsaneydi, görmemiştik. yani o ara konsol nesliyle hiç tanışmadı bizim neslin çoğu (ben de dahilim buna). Famiclonedan bir anda Playstation'a geçmek görsel açıdan eşekten inip uzay mekiğine binmek gibiydi 80ler doğumlu nesil için. O yüzden Playstation'a ayrı bir gönül bağı var benim neslin.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 29, 2016, 15:13:01 ÖS »

Doğrudur... Bu dönemleri hiç yaşamadım... Biz Atari 2600'ü gördüğümüzde böyle bir şey mi var diyen nesiliz. Atari 2600 ve Phoenix oyununu ver, saatlerce aynı kartalları (anladınız işte) vurur dururum Commodore64, Amiga derken, konsollarla alakam hiç olmadı...Yani oldu da, anlamlı ve manidar bir anım yoktur konsollarla...

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Mart 29, 2016, 15:25:41 ÖS »

Bu biraz yaşla alakalı...Oyun konsolu denilince, internet ortamındaki çoğu insanın yaşı Playstation'a anca yetişmiş oluyor. Bir dönem oyun konsolunun adı Atariydi.. Şimdi playstation... Normal sonuç..

« Son Düzenleme: Nisan 05, 2016, 20:41:28 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 29, 2016, 15:52:03 ÖS »

Yorumu katılıyorum . Ailemin bana ilk aldığı oyun konsolu ATARI Woody kasaydı (1987) , yanında 5 tane de oyun kartuşu vardı.
Abartmıyorum ! Atari'nin adaptörü elle tutulamayacak kıvama gelene kadar PAC-MAN oynardım.

Ancak o yıllarda oyun bulmak gerçekten zor ve sancılı bir süreçti.Aynı oyunları belki sırf bu yüzden yüzlerce defa peş peşe bitirmişizdir.
Daha sonra C64 , Amiga 500 ve Sega Master System 2 ile tanıştım ve oyun grafikleri o dönemde inanılmaz gelmişti.
Tabii sony'nin PSone ile piyasaya girmesiyle , kısa dönemde ne jetonlu Arcade atari salonu kaldı ne de Amiga 500 cafeler...

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Mart 29, 2016, 16:00:44 ÖS »

Zaten C64 kullanan yada A500 kullanan insanlar konsolları pek sevmezdi hatırladığım kadarıyla ben C64 dönemini pek hatirlamiyorum

Benim sadece C64 de Samantha Fox ile duygusal bağlarım vardi Kahkaha
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 29, 2016, 16:28:07 ÖS »

Doğrudur... Bu dönemleri hiç yaşamadım... Biz Atari 2600'ü gördüğümüzde böyle bir şey mi var diyen nesiliz. Atari 2600 ve Phoenix oyununu ver, saatlerce aynı kartalları (anladınız işte) vurur dururum Commodore64, Amiga derken, konsollarla alakam hiç olmadı...Yani oldu da, anlamlı ve manidar bir anım yoktur konsollarla...

Zamanlama manidar...

Şaka maka biz Türkler için konsol demek A2600 VCS demektir ve ebeveynlere göre çizgi romanlarla (Teksas-Tommiks) birlikte tüm kötülüklerin anasıdır. Hatta ebeveynler alkol-sigara konusunda bile bu ikiliye (Atari-Çizgi roman) düşman oldukları kadar ısrarcı olmamışlardır. Belki de bilmedikleri şeyden korkuyorlardır, refleks olarak.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2016, 21:41:41 ÖS »

Ankete katılayım
1- Gameboy Advance (The Legend of Zelda: The Minish Cap / Final Fantasy Tactics Advance / Pokemon Fire Red )

2- NES (The Legend of Zelda / Rod Land / Contra )

3- PSX (Resident Evil 2 / Crash Bandicoot 3: Warped / Fighting Force)
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2016, 22:08:39 ÖS »

Feandreu eklenmiştir.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2016, 23:12:26 ÖS »

1 - Nintendo Wii - (Zack&Wiki,  A Shadow's Tale, Mario Kart)
2 - Playstation 1 - (Vanguard Bandits, Colin McRae Rally)

Wii haricinde benim de pek konsol kültürüm yok. En son 3-4 sene önce PS3 ve sonrasında Nintendo 3DS aldım ama pek bir oynamadım. Wii benim için özel zira halka açık kod yazdığım ilk cihaz.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ilteber95
Üye

Sadece Nintendo "İDİ"

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 30, 2016, 00:34:38 ÖÖ »

1- Snes : Yoshi Island,Final Fight'lar,gameboy aparatı ile pokemon gold

2- Ps1&2: Metal Slug serisi

Yaşıma rağmen en sevdiğim konsollarım bunlar. Fakat favori oyunlarımın da gençliğimle alakası yok gibi
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 30, 2016, 11:33:56 ÖÖ »

Son tercihler de eklenmiştir ;
Ps2 araya açtı , 3.lük için PS 1 ve SNES kapışıyor...

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mart 30, 2016, 11:41:02 ÖÖ »

Arkadaşlar ankete sonuçlarına puanlamaya göre konsol üretici firmalarını da ekledim.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mayıs 21, 2016, 11:49:03 ÖÖ »

Ankete bakmayalı bayağı bir süre olmuş , oy atabilirsiniz.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Haziran 01, 2016, 10:12:04 ÖÖ »

Bana soruyorsanız Sega Dreamcast. Bu Konsola Homebrew CD Yüklemek Bile Kolay. ROM Dosyaları CDI Uzantılıdır ve ISO, CHD, MDS, CDI Gibi Dosyalar CD'ye, DVD'ye, GD'ye veya BD'ye yazılabilir. Tek Gerekenler:
Sega Dreamcast
Boş CD
CD Medya Yükleyici Yazılımlar
Disc Writer Yazılımları
Oyun Dosyaları(CDI gibi Disk İmaj Dosyaları)
Sonrası Keyif... Karizmatik

Web Sayfalarım
itch.io
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
I❤️8BitDo
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 01, 2016, 10:28:44 ÖÖ »

Snes (Super Mario World 1/2, Super Mario All Stars, Donkey Kong Country 1/2/3, Street Fighter 2 Turbo Hyper fighting)

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: