Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Restorasyon] Elvira and the Party Monsters
Sayfa: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 59   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Restorasyon] Elvira and the Party Monsters  (Okunma Sayısı 637740 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #540 : Ocak 30, 2019, 00:15:11 ÖÖ »

Neyse aştık zaten o sorunları... Yazıya devam edeceğim 1-2 saat içinde...

CTRL Z 'nin olmadığı yerde siz varsınız hocam, emeklerinize sabrınıza sağlık diyorum.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #541 : Ocak 30, 2019, 01:39:35 ÖÖ »

arkadaşlar kusura bakmayın, 2 gündür tek bir parça üzerinde çalışıyorum o yüzden takıldım. şimdi bitti ama saat de geç olmuş, yarın (bugün) devam ederiz yazıya artık

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #542 : Ocak 30, 2019, 07:24:16 ÖÖ »

Üstad onca işin altında birde buralara yazmaya çalışıyorsun.
Sonra da biraz geciktim kusura bakma diyorsun.

Eğer bizler seni baskı altına sokuyorsak ve kendini zorluyorsan asıl sen kusura bakma.

Bu işler keyif işi bugün olmaz yarın olur, Olmadı 3-5 gün sonra olur.

arkadaşlar kusura bakmayın, 2 gündür tek bir parça üzerinde çalışıyorum o yüzden takıldım. şimdi bitti ama saat de geç olmuş, yarın (bugün) devam ederiz yazıya artık

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #543 : Ocak 30, 2019, 23:16:36 ÖS »

Bu işler keyif işi bugün olmaz yarın olur, Olmadı 3-5 gün sonra olur.

Bazen haftasonu bir gece veya yılbaşında bir kaç gün dışında Ekim ayından beri her akşam bazen 1 bazen 4 saat bununla uğraşıyorum.

İşin "keyfi" tarafını olduğu bir gerçek, zira başka türlü her gün bu tür bir işle uğraşmaya insanın motivasyonu olmaz. Ancak işin bitmesi için de kendimi belirli bir program dahilinde disipline etmem gerekiyor, o akşam pek "keyfim" olmasa da

Merette binlerce parça var ve bir sene daha ötelemeye niyetim yok... Bu iş bitecek Kahkaha

Evet, birazdan güncelleme gelecek. Ev ahalisini yatırıp bir kahve alayım kendime

Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #544 : Ocak 30, 2019, 23:18:33 ÖS »

Çayı koyduk bardaklara bekliyoruz Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #545 : Ocak 30, 2019, 23:48:02 ÖS »

Eveeet... 4. kat clear coat'u da attık, ertesi gün...

Uzaktan cam gibi gözüküyor ama aslında bazı belli belirsiz engebelerimiz hala var. Ancak onlar acaba yapılması gereken son zımpara ve pasta cila işlemi ile kurtarılabilir seviyede mi olacak?

Anlamanın yolu malum... Zımpara Kahkaha

Tüm tahtayı yeniden 400 kum ıslak zımpara ile düzlüyorum. Evet yer yer parlak kalan yerlerden anladığımız oraların milimetre seviyesinin de altında kalan çukurlular oldukları. Zımpara bu çukurlara temas edemediği için parlak kalıyorlar

Aslında çok da çukur değil bu kalan kısımlar. Kimileri elle bile farkedilmiyor. Sadece parlaklığını görebiliyorsunuz belli bir açıdan bakınca...

Ancak bazı yerler var ki, ısrarla ben çukurum, beni doldur diyor. Bu alanlar oyun alanının top gezmeyen yerlerinde olsaydı, mesela ne bileyim rampa altı, ışıkların olduğu yerler v.s. bu kadar uğraşmazdım ancak bu alanlar top trafiğinin çok olacağı meydanlık yerler, örneğin burası tam hedeflerin önü...

Burası da topun oyun alanına ilk girdiği, pop bumperların olduğu yer. Top burada fıldır fıldır dolanacak.

Bunların halledilmeleri, oyun alanının geri kalanındaki clear coat seviyesiyle sıfırlanmaları muhakkak lazım. Yoksa top bu küçük engebelerden geçerken orayı daha fazla aşındırır. Asfalt yollardaki minik delikler gibi. Bir bakmışsınız bir ay sonra kocaman kasis olmuş...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #546 : Ocak 30, 2019, 23:55:38 ÖS »

5. Kat Clear Coat:
------------------------

Çoğunlukla bu tür minik çukurları damlalıkla clear coat damlatarak aşıyorlar takip ettiğim yabancı forumlarda. Ancak benim son damlalık faciasından sonra işin açıkçası gözüm yemedi. Damlalığa gerek kalmadan bir kat daha clear coat atıp işi temiz tamamlayabilirmiyim diye düşündüm ve 5. kat clear coat'u da attım geçtim

Gaz ve toz bulutu dağıldıktan sonra uyguladığım clear coat'un yayılımını beğendim. Bu son kat olabilir mi artık Kahkaha ?

Bu sorunun cevabını da ancak bu kat kuruduktan sonra anlayabilmek, yani ertesi günü beklemek biraz sabır törpüsü ama başka çare yok... Sabır

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #547 : Ocak 31, 2019, 00:05:02 ÖÖ »

Ertesi gün 5. kat clear coat kuruduktan sonra tahtayı oyun odamdaki LED ışık altında inceliyorum. Bu ışık hem güçlü hem de renkleri daha canlı gösteriyor...

Renkler gayet canlı, yüzey ise %99 düz gibi. Yakından incelediğimde bizim meşhur çukurlar artık çizgi seviyesine inmiş olsa da hala var.

Ancak tabii artık aynı yere günlerdir baktığımdan ben farkedebiliyorum. Yine de bir son zımpara ile sıfırlanacaklarmış gibi geliyor bana. Bakalım...

Tahtayı uzun zaman sonra ilk defa pinball'a bu kadar yaklaştırdım. Artık birleşmek istiyorlar gibi geldi bana

Ancak o birleşmeye daha zamanımız var. Bir tur zımpara daha yapıp duruma bakmak lazım...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #548 : Ocak 31, 2019, 00:25:33 ÖÖ »

5. kat clear coat'a da 600 kum (daha önce 400 dedim galiba - yanlış 600 olacak) ıslak zımpara atıyorum...

Görünen o ki çukurlarımız büyük ölçüde dolmuş 5. kat'tan sonra.

Ancak hala ufak parlak noktalarımız var. Ele belli belirsiz geliyor...

6. kat clear coat ile iş çözülecek gibi ancak maalesef o kadar clear kalmadı elimde. Her kat kabaca 100 ml tüketiyor. Elimde 1 lt vernik ve 0.5 lt sertleştirici vardı. Yani toplamda 15 kat falan atabilmem lazım ancak elbette yaptığım denemelerde, pinball'un yan profillerini ve lock down bar kaplamasıydı, başlarda fazla yapıp gereksiz yere çöpe döktüklerim de sayılırsa neredeyse tamamını tükettim malzemenin... Zaten tüketmesem de çöp olacaktı zira bunları 2 sene önce aldığım düşünülürse zaten raf ömürlerini bile doldurmuş durumdaydılar...

Neyse, bir 6. kat çekecek malzeme elimde kalmadı. Zaten çukurlar da çukur bile denemeyecek seviyeye indiler. Nokta atış bu işi çözmem lazım artık. Daha önce kullandığım damlalıklar çok akıtıyordu, belki de problem ondan kaynaklanmıştı. Bu sefer damlalık yerine malzeme transferini daha hassas bir şekilde halletmeye karar verdim...

Minik bir fırça kullanmak daha iyi olacak gibi geldi. Hem kontrollü olarak damlatabilirim hem de çok sığ yerleri direk fırçayla sürebilirim dedim...

Bakalım bu şekilde kurtulabilecekmiyiz bu işten?

Arkası yarın

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #549 : Ocak 31, 2019, 00:27:30 ÖÖ »

Tam da en heyecanlı yerinde Kahkaha
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #550 : Ocak 31, 2019, 04:37:00 ÖÖ »

Üstad  4-5ve 6 derken en heyecanlı yerinde biraktin , kum zımparasi yaparken elinle, her yere eşit kuvvetle baskı yapmak veya yapamamak bazı bölgelerde gizli eğim yapma ihtimalini artirabilirmi Üstad   
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #551 : Ocak 31, 2019, 10:51:35 ÖÖ »

Üstad  4-5ve 6 derken en heyecanlı yerinde biraktin , kum zımparasi yaparken elinle, her yere eşit kuvvetle baskı yapmak veya yapamamak bazı bölgelerde gizli eğim yapma ihtimalini artirabilirmi Üstad   

Güzel soru...

Hep zımpara yaptığımdan bahsettim ama o detayı paylaşmamıştım. O konuya da madde madde açıklık getirelim o zaman;

1) Bu tür zımpara işlemi, yani vernik zımparalama işi, bir defa çok kuvvetli bastırarak değil hafif, yani takozun gidişine göre yapıyoruz.
2) En önemlisi dalgın dalgın rastgele değil sistematik olarak yapıyoruz. Yani zımpara yapacağımız alanın belirli bir yerinden başlayıp (örneğin ben sağ alt köşeden başlıyorum hep) sırayla yani sanki bir printer nasıl yazıyorsa onun gibi eşit miktarda ileri geri hareketi ile tüm alanı dolaşıyoruz.
3) Kısa küçük hareketler yerine zımpara bloğunun 2-3 katı bir hareket alanında "sadece ileri geri" (yuvarlak çizerek veya rastgele değil!!!) hareketler ile zımpara yapıyoruz.
4) Bu şekilde tablaya bir tur zımpara attıktan sonra biriken köpüklü sıvıyı temizleyip yüzeyi elimizle yokluyoruz. Gerekiyorsa işlemi bu şekilde tekrarlıyoruz.

Öte yandan, zımparalamaya çalıştığımız malzeme tahta değil, vernik. Yani toplamda belki 1 mm kalınlığında bir malzemeden bahsediyoruz. Zaten aşırı zımpara yaparsak alttaki tahtaya ineriz. Dolayısıyla eğim oluşturacak kadar bir derinlikte zımpara zaten yapmıyoruz. Yine de işlemi sistematik ve dengeli bir şekilde yapmak daha sonra yapacağımız cilalama ve parlatma işleminde işimizi kolaylaştıracak.

Tüm bunları bir yana bırakırsak tablada eğim mutlaka olacaktır, o kaçınılmaz. Ancak pinball'un bacakları arasındaki fark veya pinball'un kurulduğu yerdeki döşemenin yükseklik farkları verniğin kalın/ince alanları arasındaki olası eğime nispeten 10 kat daha fazla olacaktır.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #552 : Ocak 31, 2019, 11:09:06 ÖÖ »

Evet ustad kurulduğu alandaki yükseklik ayarı daha da önemli hakkin var, zimparadaki devede kulak , iş bitince

Milimetrik ayari verirsin su terazisiyle.....
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #553 : Ocak 31, 2019, 16:48:30 ÖS »

Gorilla glass versiyon 6 oldu mübarek, karete kid çalıştırsanız eğitim konusu olur, zımparala-vernikle-cilala-parlat
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2019, 01:50:33 ÖÖ Gönderen: maverick » Logged

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #554 : Şubat 01, 2019, 12:35:08 ÖS »

Ertesi gün

Yaptığım dolgulardaki vernik de kuruduktan sonra bir tur hafif 600 kum ıslak zımpara daha uyguluyorum ki yamalar da aynı seviyeye gelsin...

Evet... Sonuç tahmin ettiğim gibi oldu. Çukurlar tamamen kapanmış, sonunda Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Artık bir kat daha clear coat atmaya gerek yok. Zımparaya devam edebilirim.

"Daha ne zımparası ya? İş bitmedimi ki?" diyenler olabilir

Hayır, iş bitmedi. Normalde, arabalarda bile bu böyle (yapan vardır yoktur o ayrı), "ultra finish" dediğimiz seviyede bir parlaklık elde etmek istiyorsak sırayla kum derecesini artırdığımız zımpara turları yapmamız lazım.

Şöyle ki; 600 (bunu yaptık zaten) - 800 - 1000 - 1200 (Aslında 1500 ama bende 1200 vardı) ve son olarak 2000 kum şeklinde devam edip sonra polisaja geçilecek...

1000 (bazen 1200) kum seviyelerine kadar zımpara kağıtlarını Bauhaus da bulmak mümkün. Daha inceleri (1500, 2000) ancak oto boya/detay malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.

Bu sırada birer tur ıslak zımpara işleminden sonra tablamızın son durumu...

ve zımpara artıklarının rutin temizliğinden sonra son olarak Nafta ile temizlik...

Sayfa: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 59   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: