Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetElektrik/elektronik mühendisleri bir sorunum var :)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Elektrik/elektronik mühendisleri bir sorunum var :)  (Okunma Sayısı 9540 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 22, 2016, 21:20:57 ÖS »

Aklıma askerlik geldi...Elektronik mühendislerine uzaktan kumandanın emanet edilmesi hikayesi... Benim başlıkta benzer...

8pin mini din lehmlemekte çok beceriksizim...Sonra bir arkadaş kabloya lehimle dedi (özay olabilir). Kabloları birleştireceğim ama ek yeri bell olsun ya da kötü görünsün istemiyorum... Aşağıdaki fotoğraftaki filtreye benzer, ek yerini kaplayan bir kapak, ne bileyim bir parça varmıdır? Amaç iki kablo birleştireceğim, böyle bir parçayla ek yerini kamufle edeceğim (kötü görünmesini engelleyeceğim...

* kablo.jpg (29.97 KB, 1000x1000 - Görüntüleme: 1466 kez.)

zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2016, 21:28:11 ÖS »

ferrite nuve,makaron..

nuve var Gökhan Abı,ıstersen bulurum evde bıyerlerde..
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2016, 21:31:10 ÖS Gönderen: zangief_34 » Logged
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2016, 21:29:03 ÖS »

Genelde makaron dedikleri heat shrink tube kullanılıyor siyah rengi de fazla sırıtmıyor, ama illaki fabrikasyon dursun isterseniz örnek fotoğraftaki gibi bişey kullanılmayan bir kablodan çıkarabilirsiniz onların içinde düğüm var yalnızca kolayca açılıp başka kabloya aktarılabillir.

Mühendis falan değilim ama tabi
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2016, 21:32:27 ÖS »

Bunun için mühendis olmaya gerek yok sanırım.

Resimdeki ferit nüve olarak geçiyor bildiğim kadarıyla.
Makaronla sağlamlaştırıp şık dursun diye dışına geçirebilirsiniz. Çok çeşitli renk, ve boylarda oluyorlar.

Kablo makarası da kullanılabilir.

Veya yay. Hani şu büyük metal kulaklık jacklarında kablonun kırılmasını önleyen türden bir şey.

Yine piyasada tel ve kablo ekleme klipsleri mevcut.

Eminim bir çok ürün tanıtımı ve fikir çıkacaktır buradan...

Ben yakında bir MD2 ye scart soket ekleyeceğim. Satılmadı kobay olsun diye
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2016, 21:34:10 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2016, 21:37:39 ÖS »

http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini1_new.asp?kategori=580#ara

En alt sıradaki. Yanlız orada satılan biraz kalın. Elektronikçide daha incesini bulabilirsin muhtemel...

zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2016, 21:38:55 ÖS »

makarona alternatıf olarak;bır boy kalın kesıttekı kablonun dıs yalıtımı ıcındekı kablo,tel vs bosaltılıp ek yerıne gecırılebılır.Ama makaron ısı ıle ıc malzemenın seklını aldıgı ıcın daha sıkı kaplar.

Bence once makaron ustunede nuve,beton gıbı olur.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2016, 21:40:33 ÖS Gönderen: zangief_34 » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2016, 21:55:32 ÖS »

Ha bir de iki ucu yaylı cam sigorta yuvalarından da güzel bir sonuç elde edilebilir. Tabi beyaz olanlardan değil de siyah olanlardan...

Genelde araba teyplerinde kullanılırlar. Siyahları bakalit yapıda ve ortadan vidalılar.

Edit: Şöyle bir şey;
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kablolu-sigorta-yuvasi-10-a-sigorta-216687183
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2016, 21:57:05 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2016, 22:07:12 ÖS »

Çok teşekkürler... Çok bilgilendirici oldu... sağolun...Meğerse ne kadar çok çözüm ve direkt adrese teslim ürün varmış...sağolun

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2016, 22:08:02 ÖS »

Resimdeki gibi orjinal bi kablonun ek yerini hafif vazelinleyip iki parça halinde silikon kalıbını çıkarılır, youtubede bu konuda bir çok video var, yaptığımız silikon kalıbın iki tarafına biraz fazlaca şeffaf olmayan epoksi doldurup akmasına fırsat vermeden kablonun ekli yerine kapatılır düz bir yere koyup üstüne bi ağırlık konur, fazla epoksi kalıbın arasından fışkırır,  epoksinin tam sertleşmesi 25 dakikayı bulur 15. dakikada kalıbı açar kalıp birleşim yerlerindeki fazlalıklar maket bıçağıyla alınır.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2016, 22:16:54 ÖS »

Resimdeki gibi orjinal bi kablonun ek yerini hafif vazelinleyip iki parça halinde silikon kalıbını çıkarılır, youtubede bu konuda bir çok video var, yaptığımız silikon kalıbın iki tarafına biraz fazlaca şeffaf olmayan epoksi doldurup akmasına fırsat vermeden kablonun ekli yerine kapatılır düz bir yere koyup üstüne bi ağırlık konur, fazla epoksi kalıbın arasından fışkırır,  epoksinin tam sertleşmesi 25 dakikayı bulur 15. dakikada kalıbı açar kalıp birleşim yerlerindeki fazlalıklar maket bıçağıyla alınır.

Sabit duracaksa yöntem çok güzel. Ama esnek olması gereken bir bölgede ise epoxy pek iyi bir çözüm olmayabilir. Ancak kesinlikle aklımızın bir köşesinde bulunması gereken bir yöntem.

Bu arada cam sigorta yuvası kullanılacak olursa kablo kalınlığına göre kesilmesi gerekebilir (sanırım scart için 8 telli olarak kablo). Bakaliti kırmamak ve çatlatmamak için biraz dikkatli olmak gerekecektir.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2016, 22:52:49 ÖS »

Fiberoptic protection box ;

http://www.ebay.com/itm/10pc-Fiber-Optic-Covered-Wire-Protection-Box-Heat-Shrink-Tube-Protective-Case-/121925338647?hash=item1c63510617:g:waAAAOSwZ8ZW59~g

vidalı kare olanlarıda var, eskiden vardı hala varmıdır hatırlamıyorum ama ısı ile yapışanlarıda vardı.
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2016, 23:01:42 ÖS »

Yer ve zaman sıkıntısı yoksa bir kaç alet edinerek ve bir kaç lehimleme videosu seyrederek harika işler çıkarabilirsiniz.
http://tr.aliexpress.com/w/wholesale-solder-stand.html adresindeki lehim standı size el ayak olacaktır.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2016, 23:39:33 ÖS »

Bence eğreti olur bu çözüm. Güzel lehimlenmeme ve düşük kalite olma ihtimali var. Azmedersen din plug'a lehim işini becerirsin. Benim sid player projesi bir harddisk kartına bakıp ne varmış burada diyerek ortaya çıkmıştı.

Not : elektronikten anlamam.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2016, 00:01:07 ÖÖ »

Çok kabamı olur acaba bilemiyorum. (mühendis değilim)

Playstation AV Kablosundaki ferit halkanın kapağında tırnaklar var.
Aynı anda iki tanesine çok ince tornavidalar geçirilince açılıyor olması lazım.

Bozuk bir kablo varsa değerlendirmiş olabilirsin.

http://www.play-asia.com/component-av-cable/13/701b4

« Son Düzenleme: Nisan 23, 2016, 00:04:34 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2016, 00:47:34 ÖÖ »

Arkadaşlar Mühendis konusunu şaka olarak söyledim..Askerde Mühendislere televizyon kumandası emanet ederlerdi, onun gibi bir şey dedim ama, çoğu kişi mühendis değilim demiş...Değilsiniz belki ama çok faydalı fikirler, yöntemler paylaştınız. Hiç aklıma gelmeyen, bilmediğim şeylerdi..

@i_r_on haklısında 8 tane pini lehimliyemiyorum. Tam 1-2'si oluyor...3. short oluyor.. Onu düzeltirken berideki gidiyor...Sıcaklık ayarlayamadığımdan, mini din plastiği eridi vs. vs... Bu yöntem bana en uygunu bence şüphelerim var yine de..ama diğerini ben yapamayacağım anladım

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: