|
JckOB
|
 |
« : Haziran 14, 2016, 11:18:54 ÖÖ » |
|
Merhaba arkadaşlar ilk defa bu forumda rastladığım bana ilginç gelen bir durumu paylaşma gereği duyuyorum.
Forumda bu zamana kadar 3 arkadaşa ürün sattım , bu arkadaşlardan 2 tanesi nedenini anlayamadığım şekilde referans kısmında rumuzlarının yazılmasını istemedi...
Sizce bazı üyeler niye böyle bir tutum sergiliyor , gerçekten merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
Commodore 1084S-D2 Amiga 500 + Gotek Commodore 64 + 1530 + SD2IEC SEGA Master System 2 Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey] Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ] / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition XBox 360 Slim [RGH AceV2
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2016, 11:33:26 ÖÖ » |
|
gizlilik yerine göre iyi birşeydir bunda yanlış olan bişey yokki bence anlamıyıcak bişeyde yok gizlilik = güvenlik. Başına gelmesi muhtemel bir sürü olayın engellenmesi adınada güzel bişeydir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JckOB
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2016, 11:46:14 ÖÖ » |
|
gizlilik yerine göre iyi birşeydir bunda yanlış olan bişey yokki bence anlamıyıcak bişeyde yok gizlilik = güvenlik. Başına gelmesi muhtemel bir sürü olayın engellenmesi adınada güzel bişeydir.
merak ettim açıkçası forumdaki bir kullanıcın bir ilanın referans kısmında rumuzunun geçmesi güvenlik ile ilgili ne tür bir açık oluşturabilir. Sonuçta kişinin adı yok , tc si yok ... sadece bir rumuz.
|
|
|
|
|
|
Commodore 1084S-D2 Amiga 500 + Gotek Commodore 64 + 1530 + SD2IEC SEGA Master System 2 Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey] Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ] / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition XBox 360 Slim [RGH AceV2
|
|
|
|
asit
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2016, 13:23:05 ÖS » |
|
Benim aklıma gelen tek şey ticaret mantığı başka bir şey değil
|
|
|
|
|
|
Amiga 500 C64 Ps1 Ps2 Atari 2600 Sega mega drıve 2 Xbox 1 Xbox 360 Nintendo wii
|
|
|
|
Decypher
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2016, 13:31:15 ÖS » |
|
Benim de aklıma ilk gelen o olmuştu, çünkü "xxx arkadaşımıza satıldı" gibi bir mesajın kişi için herhangi bir zararı olamaz normalde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
varol
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2016, 13:47:32 ÖS » |
|
Forumda günlük hayatta da görüştüğü insanlar olan pek çok üye var, özellikle koleksiyonculuğun, retroculuğun ne kadar toplamacılık, rahatsızlık sınırında gezindiğini defalarca konuştuk. Param yok, yeter çok şey aldım diye yakınan bir tanıdığınız olsun sonra forumda Amiga1200 satış ilanının altında üçüncü 1200'ünü aldığını görün  çok hoş tepki vermezsiniz muhtemelen. Rumuz geçmemesi için bir örnek mesela, sebebi budur demiyorum ama bu da olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JckOB
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2016, 13:51:11 ÖS » |
|
Benim aklıma gelen tek şey ticaret mantığı başka bir şey değil
Durum öyle olsa bile, zaten forumda ürün satan hemen hemen herkes sattığı ürünlerin üzerine belli bir kar payı koyarak ürünlerini satmıyor mu ? Alıcı olan kişi de bunun farkında , sonuçta siz elinizdeki bir ürüne belli bir paha biçiyorsunuz ve alıcıya fiyat uygun geliyorsa zaten ürünü alıyor. Uygun gelmiyorsa da daha ucuzunu bulmak için araştırma yapıyor. Tabiki de alıcı referans kısmında isminin gözükmesini istemeyebilir.Tercih meselesi...Ancak diğer forumlarda böyle bir şeye hiç rastlamamışken burada böyle bir şeyin olması da bana ilginç geliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2016, 13:53:52 ÖS » |
|
@JckOB: genelde burada yüksek fiyatlar çekilmiyor. Yani biraz dost işi, retrocular arasında bir alışveriş oluyor. Bunu suistimal edip, buradan alıp ikinci el sitelerde satmak isteyenler olabilir. Benzer durumlar yaşandı... Bu tabii ki suç değil ama çok şık bir durumda değil. Bu nedenle ismini belirtmek istemeyenler, olabilir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakanzade
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2016, 13:57:00 ÖS » |
|
Durum tamamen duygusal ($) olabilir, ileride satacağı zaman zaten şu fiyata almamış mıydın hacı diye intiba bırakmamak için. Bence istemese de yazılmalı, nikten ne gibi bir güvenlik sorunu ortaya çıkabilir ki. Yazdırmak istemiyorsa işin içinde gene bi duygusal $ iş vardır bence.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 13:59:44 ÖS Gönderen: hakanats »
|
|
|
|
|
|
JckOB
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2016, 14:18:26 ÖS » |
|
Durum tamamen duygusal ($) olabilir, ileride satacağı zaman zaten şu fiyata almamış mıydın hacı diye intiba bırakmamak için.
O zaman bazı üyeler sabah akşam istatistik tutuyor her halde , ''şu , sunu şu fiyattan almış , bu fiyattan satmış.''diye. Kaldı ki bazı üyelerin bit pazarından 5 tl ye aldığı bir ürünü burada ya da başka platformlarda 100 tl / 150 tl ye fiyat biçip sattığı da oluyor. Bunda gayri ettik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü alıcı zaten kendi rızasıyla alıyor ürünü. Satıcının ürünü kaça aldığı sadece satıcıyı ilgilendirir. Çünkü almak ile almamak arasındaki tercih sizin o ürüne ne kadar sahip olmak istediğiniz ve gözden çıkardığınız para ile alakalı bir durum. Zaten durumun güvenlik ile hiç bir alakası yok. Çünkü ; CGNTR'de şu zamana kadar yaptığım tüm satışlar direk hesaba EFT sonra kargo şeklinde oldu. Güvenle ilgili sıkıntısı olan zaten böyle bir şey yapmaz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 14:21:48 ÖS Gönderen: JckOB »
|
|
|
|
|
|
asit
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2016, 14:22:09 ÖS » |
|
Abi yine konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam hediye olarak aldığı ürünleri satan arkadaşlar varmış ha dediğin gibi alan razı satan razı ama mantık bu bence 
|
|
|
|
|
|
Amiga 500 C64 Ps1 Ps2 Atari 2600 Sega mega drıve 2 Xbox 1 Xbox 360 Nintendo wii
|
|
|
|
gameretro
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2016, 14:30:57 ÖS » |
|
Bunu sorgulamak gereklimi.Alıcı isminin yazılmasını istemiyorsa yazmazsınız.Bir nedeni vardır.Bu neden bizi ilgilendirmez bence.Yazmayın diye rica etmiş alıcı bu kadar basit.Altındaki neden ile ilgilenmek nasıl bir merak konusudur  Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2016, 14:38:17 ÖS » |
|
Bit pazarı olayı bambaşka bir olay...Üzerinde çok konuşuluyor ama genelde bu konuda deneyimi bilgisi olmayanlar konuşunca anlamlı bir sonuç ortaya çıkmıyor... Fiyatın oluşmasında forumlar çok önemli... İstatistik tutmasak bile ilgili arkadaşlar muhakkak takip ediyorlar.. Aradığınız bir ürün en azından sizin için hedeftir ve istatistiğe gerek kalmadan muhakkak not edilir. Uzun süredir aradığınız ürün, 2 gün sonra başka bir sitede 2 katı fiyata olduğunda çokta memnun olmazsınız.. Tabii bunların hepsi teori... Koleksiyon yapanlara sayıp söven, ama kendisi sonradan koleksiyona başlamış biri de olabilir. Ya da koleksiyon yaptığını kimsenin bilmesini istemeyen biri... 15.Amiga1200'ünü, A1200 arayanlar varken alanda adının anılmasını istemeye bilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JckOB
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2016, 14:39:04 ÖS » |
|
Bunu sorgulamak gereklimi.Alıcı isminin yazılmasını istemiyorsa yazmazsınız.Bir nedeni vardır.Bu neden bizi ilgilendirmez bence.Yazmayın diye rica etmiş alıcı bu kadar basit.Altındaki neden ile ilgilenmek nasıl bir merak konusudur  Saygılar. Siz merak etmeye bilirsiniz ama sadece bu forumda böyle bir şeyin olmuş olması bende merak uyandırıyor açıkçası. Burada ürün alıp satan herkes birbirini tanımıyor sonuçta. Tanımadığınız bir kişiden ürün alırken baktığınız ilk şey referansı , önceki satışları olmuyor mu? Aldığı olumlu ya da olumsuz yorumları kimse okumuyor mu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gameretro
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2016, 14:52:23 ÖS » |
|
Bu forumdan alım yaptığımda referans,olumlu veya olumsuz yoruma bakmıyorum.Kişiler zaten belli kimden ne alınır ne alınmaz forumda biraz süre geçiren biri iseniz hemen anlaşılıyor. Burası sahibinden yada GG gibi bir site değil ki.(O şekilde kullanan bir çok kişi var o ayrı konu)  Burada dolandırıcılık yapmaya gelenler.Barınamıyor zaten gözlemlediğim bu. Bir de şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.Yeni gelen biri uygun fiyata bir şey satıyor ve ben almak istiyorsam hemen güvenli e-ticaret teklif ediyorum yanaşmıyorsa zaten o kişiden bir şey almanın anlamı yok bence. Kendim ile ilgili şunu söyleye bilirim.Mesela ben forumdan devamlı bir şeyler alırım.Daha satmışlığım yok.Bende mesela kullanıcı adımın yazılmasını hiç sevmiyorum. Gameretro'ya satıldı denmesi hiç hoşuma gitmiyor.Bu konuda kimseye mesaj atmadım.Tek neden rahatsız oluyorum.İstemiyorum öyle bir şey yazılsın. Gibi Gibi Tabii sizinde düşüncelerinizi anlıyorum.Sizde haklısınız. Saygılar. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|