Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBazı üyelerin referans gizliliği hakkında
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bazı üyelerin referans gizliliği hakkında  (Okunma Sayısı 13752 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2016, 16:24:36 ÖS »

İnsanların kapısında ismi yazıyor, arabasının plakası söküp evine öyle giren var mı, hadi onu geçtim facede inste, twitte herşey paylaşılıyor, üstelik nikte değil gerçek isim.

Buradan bayağı bişey aldım kimseye yazma gibi birşey demedim, ben rahatsız olmuyorum, rahatsız olan nedenlerini yazarsa ufkumuz genişlemiş olur yeni şeyler öğrenmiş oluruz

Bu başlığa ilgi duymamın sebebi bu forumda tam tüccar, öyle insanlık dostluk falan hak getire bir kaç kişiye denk geldim. Gönderdiği şey çöplükten çıkma ama göndermeden sanki zümrütü anka şey satacakmış gibi muamele eden insanların olması.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 16:29:06 ÖS Gönderen: hakanats » Logged
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 14, 2016, 17:47:30 ÖS »

Kapısına ismini yazmayı seçenler var.Yazmayanlar var.araba plakası mecburiyet sökmek zaten yasak.Sökseniz de sabah takılacak bu  bir mecburiyet bize kalan bir seçim değil.

face,inst ve twitter'da yine kişilerin seçimine göre paylaşan var paylaşmayan var.Yani sonuç olarak herkes paylaşmıyor.

Ayrıca ufkunuzu genişletmek benim haddime değil.Ama ben rahatsız oluyorum ismimin geçmesinden başka sebep istiyorsanız kusura bakmayın başka sebebim yok.Sadece rahatsız oluyorum.

Ayrıca İnsanları itham ediyorsunuz.Çöplükten çıkma v.s gibi.Bu kişilere ürünlerini iade etme konusunda forum yöneticileri bile yardımcı oluyorlar.Bir çok yol var keşke deneseydiniz.

Benim buraya yazma sebebim de şu bir süredir forumda devamlı suretle forumdaki insanlar hakkında isim vermeden üç kağıtcı,beş kağıtçı,işte çok ahlaksız var,çok çakal dolanıyor buralarda,Tarzında yazılar görmem kusura bakmayın forumu korumak bana düşmez de buna bir son verilse güzel olur.

İsim yazılmasından bahsediyoruz ancak bu çakal,ahlaksızların falan adını yazanı görmedim.Hep havada kalıyor.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 17:49:11 ÖS Gönderen: gameretro » Logged
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2016, 17:59:58 ÖS »

aslında burası ufak bir komünite gibi, satış tarafı hayli aktif olsa da, çoğu zaman ikinci plandadır. İnsanın belirli sebepleri olabilir bunu söylememek için (diğer mesajlarda da yazıldığı gibi)

Aslında siz satışlarınızı kime yaptığınızı zaten biliyorsunuz.
Bu referans yazmama durumunu niye bu kadar merak ettiğinizi şimdi ben merak ediyorum mesela
Kendi adıma konuşacak olursam, benim için bir ismin orda gözükmesi hiçbir şey değiştirmez, ama bunu paylaşmamayı seçme özgürlüğüm de var ve bunun N tane sebebi olabilir. Sizin merakınızı bu kadar cezbeden ana unsur nedir peki? onu paylaşır mısınız?

Siz merak etmeye bilirsiniz ama sadece bu forumda böyle bir şeyin olmuş olması bende merak uyandırıyor açıkçası.
Burada ürün alıp satan herkes birbirini tanımıyor sonuçta. Tanımadığınız bir kişiden ürün alırken baktığınız ilk şey referansı , önceki satışları olmuyor mu? Aldığı olumlu ya da olumsuz yorumları kimse okumuyor mu?

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2016, 18:12:19 ÖS »

aslında burası ufak bir komünite gibi, satış tarafı hayli aktif olsa da, çoğu zaman ikinci plandadır. İnsanın belirli sebepleri olabilir bunu söylememek için (diğer mesajlarda da yazıldığı gibi)

Aslında siz satışlarınızı kime yaptığınızı zaten biliyorsunuz.
Bu referans yazmama durumunu niye bu kadar merak ettiğinizi şimdi ben merak ediyorum mesela
Kendi adıma konuşacak olursam, benim için bir ismin orda gözükmesi hiçbir şey değiştirmez, ama bunu paylaşmamayı seçme özgürlüğüm de var ve bunun N tane sebebi olabilir. Sizin merakınızı bu kadar cezbeden ana unsur nedir peki? onu paylaşır mısınız?

Siz merak etmeye bilirsiniz ama sadece bu forumda böyle bir şeyin olmuş olması bende merak uyandırıyor açıkçası.
Burada ürün alıp satan herkes birbirini tanımıyor sonuçta. Tanımadığınız bir kişiden ürün alırken baktığınız ilk şey referansı , önceki satışları olmuyor mu? Aldığı olumlu ya da olumsuz yorumları kimse okumuyor mu?

Bunun sebebi çok açık değil mi?
Referansın zaten mantığında sattığınız ürünün alıcı tarafından memnuniyetini ya da memnuniyetsizliği 3.kişilerle paylaşmak değil mi?

Ben de doğal olarak beni tanıyan/tanımayan ama benden ürün almak isteyen ya da sattığım ürünlerle ilgilenenlere yol göstermesi açısından önemli olduğu düşünüyorum.

Belki sizin için referans çok önemli olmayabilir.
Ancak bu forumda önemli görülmüş ki satış başlığı altındaki kurallar kısmında referansların ne şekilde arşivleneceği belirtilmiş. İster arşivlersiniz ister arşivlemezsiniz.

''Bir şeyin gizli kalmasını istemek.'' çoğu kişide , merak uyandırır diye düşünüyorum.

Zaten ilanımda bu arkadaşların taleplerine saygı duyduğum için rumuzları ilanda geçmiyor ama bu kişilere bunun nedenini sorduğumda bir cevap alamadım.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 18:17:47 ÖS Gönderen: JckOB » Logged

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2016, 18:17:52 ÖS »

bir taraf "ismimin paylaşılmasını istemiyorum" dedikten sonra tekrar "neden?" diye sorulduğu için sebebi çok açık değildi aslında

insan bu neticede, her şeyi yapabilir, çok üzerinde durmamak lazım

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 14, 2016, 18:28:59 ÖS »

bir taraf "ismimin paylaşılmasını istemiyorum" dedikten sonra tekrar "neden?" diye sorulduğu için sebebi çok açık değildi aslında

insan bu neticede, her şeyi yapabilir, çok üzerinde durmamak lazım

Aslında ''neden ?'' sorusunu isminin refarans kısmında geçmemesini isteyen ilk kişiye sormadım. Sadece şaşırdım.
Ancak aynı şeyi 1 ay sonra başka bir üyenin de istemesi üzerine ''neden?'' sorusunu sordum.
Çünkü ilk defa bu forumda böyle bir taleple karşılaşıyorum.
Kafaya taktığım bir durum değil sadece merak
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2016, 18:30:57 ÖS Gönderen: JckOB » Logged

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Haziran 14, 2016, 18:32:10 ÖS »

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2016, 22:52:25 ÖS »

Sebep çok, burada yazıp forumu karıştırmaya gerek yok. Kişilerin rumuz yada isim paylaşılmamasını istemeleri en doğal hakkıdır, size saçma gelebilecek bir sebepte olabilir. Belki eşi siteyi takip edip gene mi çer çöp aldın diyor olabilir her neyse işte Kahkaha
Sonuçta kişisel sebepler.  E-ticaret sitelerinde bile rumuzun sadece ilk harfi sonra x*** şeklinde gösteriliyor artık.
Ayrıca forumumuz alışveriş odaklı bir site değil, referans yerine üyenin forumdaki tavrı v.b. faktörler daha belirleyici oluyor. Genellikle de GET sistemi kullanan profesyonel sitelerden yardım alınıyor zaten. Ben forumdaki alış-satış işlemlerinin çoğunu GET sistemi olan siteler üzerinden yaptım.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Haziran 15, 2016, 10:40:22 ÖÖ »

Aslında isimlerin verilmesinde bir sakınca yok ancak verilmek istenmiyorsa saygı duymak gerekli...

Yurtdışında da bazı koleksiyonerler isimlerini saklarlar benim Neo Geo konsolu sattigim bir Amerikalı ismini vermememi söyledi bende saygı duydum ve tamam Mr dedim...

Benim şahsi görüşüm ben bir sakınca görmüyorum ismim verilmesin diye bir istekde bulunmam....
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Haziran 15, 2016, 11:06:52 ÖÖ »

Sebep çok, burada yazıp forumu karıştırmaya gerek yok. Kişilerin rumuz yada isim paylaşılmamasını istemeleri en doğal hakkıdır, size saçma gelebilecek bir sebepte olabilir. Belki eşi siteyi takip edip gene mi çer çöp aldın diyor olabilir her neyse işte Kahkaha
Sonuçta kişisel sebepler.  E-ticaret sitelerinde bile rumuzun sadece ilk harfi sonra x*** şeklinde gösteriliyor artık.
Ayrıca forumumuz alışveriş odaklı bir site değil, referans yerine üyenin forumdaki tavrı v.b. faktörler daha belirleyici oluyor. Genellikle de GET sistemi kullanan profesyonel sitelerden yardım alınıyor zaten. Ben forumdaki alış-satış işlemlerinin çoğunu GET sistemi olan siteler üzerinden yaptım.
Başlığın forumu karıştırmayla ne alakası pek anlayamadım , ancak başlığa yorum bırakanların tartışma yaratabilecek şekilde mesaj yazmaları kendilerini bağlar.

Burada amacım sadece bir merakımı gidermek ve forum üyelerinin bu konuda ne düşündüğünü merak etmemdir.

Tabi ki de herkesin referans ile ilgili farklı tutumları olabilir.Her görüşe saygı duyarım. İsteyen referans verir istemeyen vermez...

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Haziran 15, 2016, 11:46:49 ÖÖ »

Art niyetten dolayı isim yazılmasını istemeyen varsa, istediği gibi itham olabilir ve yarası olan varsa gocunabilir bu konuda serbesttir, normal kişide hiç üstüne alınmaz. Böyle bir şey duyulmayabilir, insanlar özelden didişebilir, yada boş verir seviyesine mi düşeceğim diyebilir. Yukarıda üyeler kısmında gezine bilirsiniz. Aylık yada günlük kullanıcı bulmak mümkün. Vurgunu yapıp kendi gezegenine geri dönmüş kullanıcılar var.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Haziran 15, 2016, 11:59:44 ÖÖ »

Başlığın forumu karıştırmayla ne alakası pek anlayamadım , ancak başlığa yorum bırakanların tartışma yaratabilecek şekilde mesaj yazmaları kendilerini bağlar.

Burada amacım sadece bir merakımı gidermek ve forum üyelerinin bu konuda ne düşündüğünü merak etmemdir.

Tabi ki de herkesin referans ile ilgili farklı tutumları olabilir.Her görüşe saygı duyarım. İsteyen referans verir istemeyen vermez...

Ben yaşadığım yada duyduğum şeyleri yazıp forumu karıştırmak istemiyorum demek istemiştim Yoksa başlıkla ilgili bir sıkıntı yok.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Haziran 15, 2016, 13:57:27 ÖS »

Adam şimşekleri üzerine çekmek istemiyordur, kıskananlar olabilir sonuçta bak yine ne aldı diye.... Uzun lafı kısası hidden önceliğimizdir... Kahkaha

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: