|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2016, 14:33:58 ÖS » |
|
microsoft ilk önce bu cihazı çıkartmalıydı!!! dev gibi kasa, tuğla gibi adaptörle xbox one lanse etmemeliydi!daha ilk çıkışında hata üzerine hata yaptığından ps4 ün gerisinde kaldı microsoft.
Xbox 360'ın adaptörünü hatırlamıyorsun sanırım. Microsoft Xbox 360'ı, Playstation 3'den 1 yıl önce çıkartabilmek için takoz ötesi adaptörlü (1 kg'dan aşağı değildir) ve dahili WiFi içermeyen halde satışa sunmuştu. Microsoft için bir yenilik değil bu sorunlar, hatta huyudur diyebiliriz. Aslında Sony'yi az da olsa insanileştiren de Microsoft'u çakallığı diyebiliriz, yoksa Sony de pek iyi niyetli bir şirket sayılmaz (ki bunun örneğini Microsoft'un olmadığı kulvarda piyasaya sürdüğü PSVita rezaletinde gördük).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2016, 14:38:02 ÖS » |
|
Burada yazılanları okuyorum...Yani MS'e getirilen eleştirilerin hepsini benim gibi sıradan biri cevaplayabilirken, MS'in hata yaptığını iddia etmek çok anlamsız olur... Cihazın fiziksel özellikleri biraz teknolojiyle alakalı. Hepimiz biliyoruz ki, zaman geçtikçe, teknolojik imkanlarla, sistemler küçülüyor... Playstationlarda, XBOX 360'da gördüğümüz gibi... Bence PS3 Slim çıkarılmalıydı..FAT hiç olmamaıydı...iyi bir niyet olabilir..Olabilecek değil...Aynısı XBOX One için geçerli kanımca.
Aslında değerli hocam şöyle bir gerçekte var 1999 senesine o yılki E3 fuarına dönersek Microsoft un kulislerde tek konuştuğu şey bizim konsol dünyasına girmemizin sebebi Sony nin biraz önünü kesmek... Zaten Bill Gates hiçbir zaman desteklemiyor herzaman her toplantıda bunu dile getirmiştir... Microsoftun hep çıkarttığı konsollarda hep bir hata oluyor bunun nedeni ise Sony baskısı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2016, 14:51:21 ÖS » |
|
SOny'nin PS3'lerindeki YLOD'un sebebi nedir ?
MS zaten 2 nesildir oyun konsolları dünyasında..İlkinde geç çıktı ama cihazda bir hata olduğunu hatırlamıyorum.
XBOX 360'da olan hatanın benzerleri SOny'de vardı... Sony'nin Linux vaad edip, sonra kaldırması ve geçenlerde mahkemece haksız bulunması da bir hataysa, onuda kim yaptı sorgulamak gerek...
XBOX One'a gelirse, bir önceki nesildeki hatalar nedeniyle daha büyük kasa olmasını hiç garipsemedim... Makul bile buldum... Daha iyi olabilir mi? Muhakkak... Ama bu hata olarak adlandırılamaz da...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2016, 15:19:30 ÖS » |
|
Şimdi ben az önce Microsoft için yazdım gelelim çok ovduğumuz Sony'e....
Sony nin zaten en büyük yalanı biz Nintendo ile anlaşamadık oyuzden kendi yolumuza ve kendi konsolumuza odaklanicaz..
Tabi bizde yedik Sony nin en büyük kara kutularından Yoshida daha Nintendo ile görüşmeden Ps1 için alt yapı hazırlıyormuş..Nintendo ile anlaşma olmayınca zaten alt yapısı hazır olan konsolu piyasaya sürmüşler yani Playstation 1'î
1994 yılında Ps1 konsolunu piyasaya sürduklerinde hata üstüne hata yapmışlardır çok detaya girmeye gerek yok sadece şunu yazsam yeterli power ve lens problemi(ısınma) ama yaptıkları en güzel şey kaliteli bir DAC koymak olmuş....
Gelelim Ps2 zamanına yine biz farkliyiz biz Japon uz mantığı ile konsola Emotion adında tuhaf işlemci koydular insanların bunu çözmesi taaaa 2005 î buldu BLACK oyunuyla
Gelelim Ps3 e bundada insanları E3 2005 fuarında kandırdılar gösterdikleri Killzone ve Motorstorm demoları büyük yalandı kandırdılar insanları...
Ve tabiki CELL işlemcinin zorluğu yapımcıların isyanı zirve yaptı çok eleştirildi
Kısacası Sony de öyle mükemmel değil ama sonuca bakarsam ben Playstation ile çok şeyi gördüm çok severim çok değer veririm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2016, 16:45:00 ÖS » |
|
SOny'nin PS3'lerindeki YLOD'un sebebi nedir ?
MS zaten 2 nesildir oyun konsolları dünyasında..İlkinde geç çıktı ama cihazda bir hata olduğunu hatırlamıyorum.
XBOX 360'da olan hatanın benzerleri SOny'de vardı... Sony'nin Linux vaad edip, sonra kaldırması ve geçenlerde mahkemece haksız bulunması da bir hataysa, onuda kim yaptı sorgulamak gerek...
XBOX One'a gelirse, bir önceki nesildeki hatalar nedeniyle daha büyük kasa olmasını hiç garipsemedim... Makul bile buldum... Daha iyi olabilir mi? Muhakkak... Ama bu hata olarak adlandırılamaz da...
İlk nesil Xbox 360'larda 3K hatası neredeyse %25-30'lardaydı ki benim cihaz da 3K vermişti. İşin kötüsü resmi olarak satışı yapılmadığı için şapa oturuyordunuz. Microsoft bu durumu temizlemek için USA'daki X360'lara 3K'da süresiz değişim garantisi verdi (ki normalde orada garanti süresi 6 aydır). Takoz gibi power supply'ın harici olduğu bir cihazdan bahsediyoruz. Uçak motoru şeklindeki fan gürültüsü de meşhurdu. X360'ı kenara kaldırdıktan sonra aldığım 2 adet PS3 yıllarca kullanılmasına, neredeyse sürekli açık kalmasına rağmen hiçbir arıza, hata vb vermedi. İçindeki HDD'yi istediğiniz kapasitede HDD ile değiştirme imkanınız olması da ayrı bir güzellikti. Son olarak geldiğimiz noktada artık konsolun kalitesinden çok 'exclusive' oyunlara verdiğiniz değer ön plana çıkıyor. Şahsen ben God Of War ya da Little Big Plaent serisi için bile Playstation alabilirim, bir başkası da Halo ya da Gears of War için Xbox alabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #20 : Temmuz 21, 2016, 17:00:36 ÖS » |
|
@witchdoktor şanslıymışsın... Benim çevremdeki bir çok arkadaşın ve benimde FAT PS3'ün YLOD ile hayatına son verdi.. Kaldı ki çocuk akşamları 1-2 saat Move oyunları oynuyordu (öyle çok ısıtacak, GPU kavuracak oyunlar değil).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #21 : Temmuz 21, 2016, 17:21:29 ÖS » |
|
Benim şahsi görüşüm eğer yakın zamanda çıkacak olan Xbox One S modelini alıcak olan varsa hata yapmış olur...
Çünkü eğer bir konsol alıcaksanız ve Microsoft tarafında karar verdiyseniz 2017 nin sonunu beklemeniz çok doğru olur Microsoft un Scorpio kod adlı konsolu farklı bir mimari ve 6 Tflops gücünde gelicek yatırım bu yönde olursa çok daha iyi olur sizler için...
Hatta Scorpio nün Sony nin bile planlarını alt üst ettiği konuşuluyor çünkü 6 Tflops güç çok önemli bir güç bu konsola yapılacak özel bir oyununun animasyon yapay zeka ve grafikleri dehşet olucaktir...
Tabi Sony nin de elinde öyle yetenekli stüdyolar varki o güç açığını bununla kapatılacaktır..E3 2017 de The Last of us 2 duyurusu bile ortalığı ayağa kaldıracaktır...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2016, 17:25:17 ÖS Gönderen: Samurai »
|
|
|
|
|
|
prospektüs
|
 |
« Yanıtla #22 : Temmuz 21, 2016, 17:37:18 ÖS » |
|
Scorpio'nun fiyatı ne kadar olacak, o da önemli. 6 tflops gücü demek nvidia gtx 1070 ayarında bir kart demek. Sadece o kart tek başına 400 dolar civarı zaten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2016, 18:19:06 ÖS » |
|
Bugünün fiyatlarıyla 2017 son çeyreğini tahmin etmek güç...MS'de fiyat belirtmedi zaten... Hız, grafik herşey demek değil... Scorpio güzel olacaktır ama XBOX One S'le uyumlu da olacaktır...Çok kayıp olacağını sanmıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : Temmuz 21, 2016, 18:21:38 ÖS » |
|
Scorpio'nun fiyatı ne kadar olacak, o da önemli. 6 tflops gücü demek nvidia gtx 1070 ayarında bir kart demek. Sadece o kart tek başına 400 dolar civarı zaten.
Project Scorpio (Xbox) Tahmini 1800-2100 TL Project Neo (Playstation) Tahmini 1700-1980 TL Ayrıca Scorpio nun Gtx 1070 ile Gtx 1080 arası bir güçte olucağını söyleyebilirim AMD tabanlı olucak konsol... Son halini E3 2017 de öğrenebiliriz Sony ise konuşulanlara göre 4.12 Tflops dan 5.5 Tflops a geçirecekmiş Project Neo konsolunu tabiki sadece dedikodular bunlar bir açıklama yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #25 : Temmuz 21, 2016, 19:10:54 ÖS » |
|
Neo konusunda dedikodu olmayan bir açıklama var mı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #26 : Temmuz 21, 2016, 19:36:13 ÖS » |
|
Neo konusunda dedikodu olmayan bir açıklama var mı ?
Project Neo konusunda hiçbir yerden net bilgiler çıkmıyor eğer Sony Gamescom fuarına katılırsa orada küçük bilgiler gelebilir ancak gerçek resmi bilgilerin Tokyo Game Show da geliceğini düşünüyorum çünkü şimdiden Amerika ve Avrupa bölgesinde bazı kişilere davetiyeler gidiyormuş galiba bir duyuru gelicek.. Ama 2016 yılı içerisinde Sony yeni bir Ps4 modeli çıkartıcak ama Neo mu olur Slim mi olur bilinmiyor Ama bence Project Neo kod isimli konsolu çıkartıcak....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2016, 19:41:58 ÖS Gönderen: Samurai »
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #27 : Temmuz 22, 2016, 16:36:25 ÖS » |
|
Bence önümüzdeki E3 2017 çok hareketli ve heyecanlı geçicek
Sony Project Neo ile The Last of Us 2 oyununu... Microsoft Project Scorpio ile Alan Wake 2 oyununu Nintendo Project NX ile yeni Zelda yı göstericek
Tahminlerim bu yönde bskalım zaman neyi göstericek....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stewie
|
 |
« Yanıtla #28 : Temmuz 25, 2016, 15:32:23 ÖS » |
|
@Samurai Xbox scorpio 1070 ile 1080 gücünde değil tam tersi 970 civarında bir güçte olacak diye biliyorum yeni çıkacak xbox ı birde Tflops kavramı tam bir insanı kandırma oyunu bu değer tek başına hiçbir işe yaramaz adamlar attılar ortaya rakamı birde 4k oyunculuk dedilerki eşdeğer denilen 970 de son çıkan oyunlarda 4k esamesi bile okuyamaz,heyecanla bekliyorum he ama şöyle birşey var oyunların kosola optimizasyonu herzaman pc ye göre öndedir exc.oyunlarda çok rahat 4k görebiliriz. Bu arada ben xbox one s i çok mantıkl bir hareket olarak görüyorum geçen gün epic games den bir yöneticinin dediği xbox telefon vari harekette.Tepe modelinden önce ara modelle piyasadan fazla para çekme derdinde. Şuanda Microsoft un xbox departmanının yaptığı konsoldaki oyunları pcye çıkartma olayı bence firma için çok mantıklı insanları windows10 yönderttiriyorlar ve aynı zamanda adamlar asıl yapmak isteği tek platform olayı yani şu aslında sen halo mu oynucan sağlam ekran kartı parası vereceğine git xbox one al yada fazla ver scorpio al çok daha iyi bir grafikle oyna yada bir iş adamımısın ozaman sadece normal pc ile windows 10 deneyimi yaşa yani özetle oyun için xbox normal işler için pc ve bunların hepsi tek bir çatı altında oda windows ekosistemi bunu yapabilirlerse pc, konsol oyunculuğu ayrımı bile kalkabilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Samurai
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2016, 17:36:03 ÖS » |
|
@Samurai Xbox scorpio 1070 ile 1080 gücünde değil tam tersi 970 civarında bir güçte olacak diye biliyorum yeni çıkacak xbox ı birde Tflops kavramı tam bir insanı kandırma oyunu bu değer tek başına hiçbir işe yaramaz adamlar attılar ortaya rakamı birde 4k oyunculuk dedilerki eşdeğer denilen 970 de son çıkan oyunlarda 4k esamesi bile okuyamaz,heyecanla bekliyorum he ama şöyle birşey var oyunların kosola optimizasyonu herzaman pc ye göre öndedir exc.oyunlarda çok rahat 4k görebiliriz. Bu arada ben xbox one s i çok mantıkl bir hareket olarak görüyorum geçen gün epic games den bir yöneticinin dediği xbox telefon vari harekette.Tepe modelinden önce ara modelle piyasadan fazla para çekme derdinde. Şuanda Microsoft un xbox departmanının yaptığı konsoldaki oyunları pcye çıkartma olayı bence firma için çok mantıklı insanları windows10 yönderttiriyorlar ve aynı zamanda adamlar asıl yapmak isteği tek platform olayı yani şu aslında sen halo mu oynucan sağlam ekran kartı parası vereceğine git xbox one al yada fazla ver scorpio al çok daha iyi bir grafikle oyna yada bir iş adamımısın ozaman sadece normal pc ile windows 10 deneyimi yaşa yani özetle oyun için xbox normal işler için pc ve bunların hepsi tek bir çatı altında oda windows ekosistemi bunu yapabilirlerse pc, konsol oyunculuğu ayrımı bile kalkabilir
Doğrudur olabilir zaman göstericek diyelim o zaman...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|