Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeOyun Odası kurulumu @FatihHazretleri
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Odası kurulumu @FatihHazretleri  (Okunma Sayısı 16584 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 08, 2016, 15:50:59 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir planladığım "Game Room" projemi gerçekleştirmek için start vermiş bulunuyorum. İlerleyişi güncel olarak buradan paylaşacağım.

İşin raf/mobilya kısmını acele ile halletmek zorunda kaldım.(Ucuza yapacak mobilyacı kaçıyordu.) Daha iyi olabilecek kısımları vardı ama oldu bitti diyorum artık.

Şimdi asıl mesele şu;

Bütün oyun konsollarımı sök tak yapmadan birkaç düğmeye basarak oynayabilmem gerekli. Bunun için kendimce şöyle bir şema çıkardım.

Sizlere de danışmak istedim. Sonuçta forumda elektirik/elektronik bilgisi olan birçok  kullanıcı var.

Bu tarz bir kurulum sizce uygun mudur? yoksa daha kullanışlı bir kurulum yapabilir miyim?

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2016, 16:14:02 ÖS »

Çok konsol sahibi olsam dolabın kapaklı gözlerinden birini enerji dağıtım panosu haline getirir küçük şalterler den konsollara Tv'ye vs. enerji dağıtırdım, şalterler de etiket olacak şekilde.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2016, 16:22:07 ÖS »

Yalnızca görseldeki scart çoklayıcıların sinyali mahvettiğini söyleyebilirim composite girilcekse çok sıkıntı yok ama RGB sinyali mahvediyor büyük metal markalı bişey alsanız çok daha verimli olur. (Temsili mi oradalar niyet o ürüne mi bilmiyorum tabi)
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2016, 16:30:34 ÖS »

@hakanats

Şalter iyi fikir sanırım. Şunlardan mı?
http://www.ozsanelektrik.com/urunresimler/8374siemens-3x100-sigorta-(2).jpg

@varol
Düğmeli scart bulamadım başka. Önerin var mı? RGB görüntü kalitesi çok önemli benim için.

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2016, 16:39:01 ÖS »

Hama olanlar çok düzgün memleketimizde var, iş ciddiye binerse amazondan bişeyler bakmak gerekebilir zira rgb scart ürünleri retail bulunur mu memleketimizde emin değilim. Bulursanız bir link de buraya koyun zira mahvoldum her seferinde arkadan scart değiştirmekten
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2016, 16:45:24 ÖS »

Hama olanlar çok düzgün memleketimizde var, iş ciddiye binerse amazondan bişeyler bakmak gerekebilir zira rgb scart ürünleri retail bulunur mu memleketimizde emin değilim. Bulursanız bir link de buraya koyun zira mahvoldum her seferinde arkadan scart değiştirmekten

Siz hama scart çoklayıcı kullandınız mı hiç? Gerçi şu an bakınıyorum internette o da yok. S-link nasıl acaba? 

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2016, 16:48:36 ÖS »

Cengiz Ermiş'te hama var ve kalitesi de güzel gayet RGB'de sıkıntı yok hiç.

Benim hama sandığım alet aslında hama değilmiş Profitec marka imiş, lakin hama'da (şu an hatırlayamadığım) bir arkadaşımda görmüştüm çok düzgün bir alet idi.

S-link kullanmadım, linki yapıştırırsanız ürün ile deneyimi olanlar da yazarlar.

Güzel olan ürün
https://www.amazon.de/Hama-00042945-Scart-Umschaltpult-3-fach-schwarz/dp/B00006JAUZ/ref=pd_sim_sbs_107_3/256-7477707-9872105?ie=UTF8&psc=1&refRID=0VTYSB1CYM7N3DE08EXE
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2016, 16:56:23 ÖS Gönderen: varol » Logged
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2016, 16:58:00 ÖS »

S-link 3'lu olandan başka yok
http://www.hepsiburada.com/s-link-slx-sc35-scart-to-3-scart-coklayici-metal-kasa-altin-uclu-kablo-p-BSUCZLKPC-4543

Hamayı biraz daha arayayım.

Linkini verdiğiniz ürünün çakması galiba
http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/secme-butonlu-scart-coklayici-bensu-fotograf-234133407
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2016, 17:00:03 ÖS Gönderen: FatihHazretleri » Logged

Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2016, 17:00:28 ÖS »

Bende epey araştırmıştım bu Scart çoklayıcı mevzunu, S-Link den büyük ihtimalle uzak durmalısın Hama'nın 100S modelinden bulma şansın olur sık sık düşüyor ikinci el sitelerine. Birde şuraya göz atabilirsin yararlı bilgiler var.

https://www.videogameperfection.com/2011/11/23/scart-switch-roundup/

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2016, 17:05:26 ÖS »

Çakma demeyelim Hama düzgün markadır Belli ki fason üretim olmuş.
Sizin paylaştığınız markasızı da alasım geldi benim şu an hatta

S-link olan da yine Üzerine marka yapıştırma bir ürün sonuçta, ve o tipteki çoğaltıcılar dediğim gibi çıkıyor genellikle.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2016, 17:07:45 ÖS »

Şimdi sizin dolapta görsellik ve ergonominin içine elektrik girdiği zaman iş sıkıntıya giriyor, her göze priz koysanız görsellik gidiyor, prizleri dolabın arkasına koysanız ergonomi gidiyor, arka tarafta elektrikle ilgili bir iş olsa ihtimaline karşın duvarla dolap arasında mesafe bıraksanız oda küçülür, ayrıca dolabın büyüklüğüne bakılırsa av yada skart uzatmalarına ihtiyacınız olacak, dolabın her gözünün arkasındaki kontraplak kablo geçişleri için zaten illaki delinecek, küçük delseniz fişler geçmeyecek, yada küçük delik delip fişleri kesip arkada bağlantı yapacaksınız, yada büyük delik deleceksiniz. Şalterden kastım sizin resimdeki gibi bişeydi.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2016, 17:20:18 ÖS »

@Jester
Ben verdiğin linke bir gömüleyim

@varol
Siz öyle diyince benim de alasım geldi şimdi.

@hakanats
dolabın arkasında kontraplak yok. Delme sıkıntısı olmayacak yani. Şu elektrik dağıtım mevzusuna biraz daha kafa yormam gerekecek. Gerçi scart konusu da aynı şekilde.

Neyse elbet bir sonuca varacağım. Sonrasında herkes yararlanır. Zaten forumların amacı da bu değil mi? .

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2016, 17:26:22 ÖS »

Bence dolabın arkasında kısmende olsan kontraplak sunta vs, olması gerekir. O haliyle büyük ihtimalle yandan serçe parmağınızla itleseniz sallanır, uzun ömürlüde olmaz. sallana sallana ek yerleri gevşeyecektir.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2016, 17:38:17 ÖS »

Bence dolabın arkasında kısmende olsan kontraplak sunta vs, olması gerekir. O haliyle büyük ihtimalle yandan serçe parmağınızla itleseniz sallanır, uzun ömürlüde olmaz. sallana sallana ek yerleri gevşeyecektir.

Yok hocam o yönden çok sağlam. İleri geri oynattığımda bile tek bir esneme, sallanma olmadı. Mobilyacıya da o yönden güveniyorum.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2016, 01:43:48 ÖÖ »

Güzel proje, tebrikler başarılar.

Bir iki önerim olacak tecrübelerime dayanarak;

1) O resimdeki tip SCART çoklayıcılar çöp. Sakın ha, aman diyim!!!
2) S-Link'in composite video çoklayıcılarını tavsiye ederim sorunsuzlar (NES, AV famicom, AV modlanmış atari vs türü composite çıkış veren konsollar için)

SCART-RGB konusunda butonlu olarak zamanında @cengizermiş'in bana hediye ettiği metal takoz gibi (iyi anlamda) bi çoklayıcı kullanıyorum ve performansından çok memnunum (tekrar teşekkürler cengiz ). Ancak butonlu/seçmeli SCART çoklayıcıya gerek olduğunu düşünmüyorum eğer konsolları aynı anda çalıştırmayacaksanız. Dolayısıyla düz scart çoklayıcılardan daha temiz görüntü alırsınız.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: