Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları[MOD] Atari 2600 Vader, Restorasyon ve S-Video/AV Mod
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Atari 2600 Vader, Restorasyon ve S-Video/AV Mod  (Okunma Sayısı 33656 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2016, 10:51:10 ÖÖ »

Yarıdayım switchleri parlatma kısmına kadar ki bölüm yetti... Senin gibi birinin forumda olması, paylaşması ne büyük şans... sağol varol...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2016, 11:25:53 ÖÖ »

Ben en çok dağınıklığa bayıldım... Demek ki bu dağınıklık normal bir şey Bana özgü değil...Rahatladım

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 19, 2016, 21:48:10 ÖS »

Ben en çok dağınıklığa bayıldım... Demek ki bu dağınıklık normal bir şey Bana özgü değil...Rahatladım

Dağınıklık toparlandı

Ve bahsettiğim son kalan işimi de bitirdim. Bu aletin arkasında etiketi yoktu. Elimdeki diğer orijinal Atari 2600'ün etiketini klonladım, dayanıklı olması için laminasyon yaptım, bir de minik bir modifikasyon yaptım

Evet geldik bir mini projenin daha sonuna...
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 14:37:56 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 19, 2016, 22:37:44 ÖS »

Detaylar ve en önemlisi imza müthiş!

hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2016, 23:37:13 ÖS »

Üstad senden her mahalleye 1 tane lazım
Sağol varol harika bir iş çıkarmışsın..
Birçok insanın elinde çöpe gidecek bir halden kurtulan ATARI efsanesi ve birçok ürün seninle yaşamaya devam ediyor..

Saygılar...

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2016, 00:27:04 ÖÖ »

Yine keyifle okuduğumuz, sabır ve özberi ile belgelediğiniz çok güzel bir çalışma yapmışsınız üstat. Her paylaşımınızda yeni bir şeyler öğreniyoruz, ellerinize sağlık.
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2016, 00:06:24 ÖÖ »

Eline sağlık Yavuz hocam ; Atari2600 Wood modelinde de aynı devre işe yararmı acaba ?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2016, 00:09:12 ÖÖ »

Eline sağlık Yavuz hocam ; Atari2600 Wood modelinde de aynı devre işe yararmı acaba ?

4-switch ise sanırım evet. Yanlız PAL olması şart. NTSC TIA'nın bacak dizilişi farklı.

RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 22, 2016, 00:17:38 ÖÖ »

Teşekkür ederim.Benim Atari2600 de PAL 4 switchli  
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2016, 03:03:50 ÖÖ »

O kadar güzel anlatıyorsunuz ki modlamak için ilk fırsatta bir atari 2600 klon alma isteği doğdu bende .
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2016, 23:41:57 ÖS »

Bu modu uygulayıp bir Atari 2600'ü daha hayata döndürdüm. Ancak bu sefer bunu kendime ayırdım

İşin açıkçası bunun şu an durduğu terde cillop gibi bir Wader'ım vardı. O Wader tamamen orijinal, modsuz ve çok kaliteli bir RF çıktısı olan çok temiz bir cihazdı.&nbsp;

ANCAK... Kusura bakmasın ki bu video kalitesinden sonra ...

... tahtını maalesef modlu kardeşine bırakmak zorunda kaldı Kahkaha&nbsp;

Zaten onu hayatta modlayamazdım. İçindeki metal RF shield bile pırıl pırıl, pas çizik, hatta parmak izi bile yoktu (Bilen bilir, genelde o parmak izlerinin bıraktığı nem ve vücut sıvısı 30 sene sonra parmak izi şeklinde pas lekelerine dönüşür)

Neyse, hem bu konsolu da ayağa kaldırmak hem de elimdeki çok eski bir klonu da modlayabilmek için - ki bu eski klon birebir atari çipleri kullanan (gerçek CPU, TIA ve RIOT) çipi olan 160 oyunlu yığından kalan son konsoldu - 2 adet daha bu devreden yapayım dedim. Yaparken kendimi kaptırmışım, elimdeki Atari/klon yığını da bittiğinden, PCB halinde durmalarına gönlüm izin vermeyerek elimdeki fazlalık tüm PCB'leri, gerekli düzeltmeleri de temiz bir şekilde uygulayarak, tamamen çalışır mod kit'leri haline getirivermişim... Kahkaha

Hepsini tek tek test ettim (Evet zavallı klon atari'yi 10 defa modladım )

... ve paketledim...

Bu arada en iyi görüntüyü gameroom'daki CRT TV'den aldım. Evdeki tüm TV'lerde denedim, büyük LCD panellerde görüntü haliyle bir emulatör tadında oluyor. Mutfaktaki Axen ise ümitsiz vaka olarak kayıtlara geçti. Ondan ancak arada bir renkli görüntü alabildim. Alet bi sebeple direk "SECAM" zannediyor sinyali...

Neyse, bir kaç tane kit rezerve. Onun dışında ilgilenenler satış başlığıma göz atabilir.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=8978.0
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 14:38:31 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 03, 2016, 02:35:11 ÖÖ »

Bahsettiğim orijinal atari çipleri kullanılmış klonu da modlamayı bitirdim bu arada...

Klasik olarak uyguladığım modlar;

- joystick portuna vida modu
- power LED mod
- woody modu
- S-Video/Composite Video modu.

... ve bir başka klasik, köşe tamiratı Kahkaha

Bu klonun görüntüsü de orijinal atari kadar kaliteli. Üstelik çok oyunlu

Denk gelirseniz kaçırmayın derim. İçini açmadan nasıl anlarız derseniz, 100% emin olmamakla birlikte, bu eski klonların üzerinde oyun sayısı yazmıyor. Yani ön panel orijinal atari gibi sade... Dediğim gibi, bunların içinden ne çıkacağının garantisi yok ancak bundan bir taneye daha denk gelmiştim, onda da içindeki oyun adedi falan yazmıyordu ön panelde...

Bunu da koyduk bakalım gameroom'a. Bu da fena olmadı yav Kahkaha

Not: Evet, bu arada Sega Mega Drive gamepad'i de Atari 2600 ve klonlarında uyumlu. Sadece ateş tuşu B tuşudur (kişisel fikrim bazı oyunlarda klasik atari joystik'inden çok daha kullanışlı)
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 14:39:16 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 03, 2016, 03:23:49 ÖÖ »

Yavuz Hocam Eğer Fazla İse Pbc lerden bir adet alabilirmiyim

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 03, 2016, 03:42:11 ÖÖ »

Yavuz Hocam Eğer Fazla İse Pbc lerden bir adet alabilirmiyim

elbette ustad...

evet beyler, son 3 adet kaldi

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Kasım 03, 2016, 10:04:56 ÖÖ »

ustam bende çok memmunum orjinal atari 2600 led tvde oynamak ayrı bir keyif veriyor çok teşekkürler fiyat çok iyi yurtdışından dağınık halde kalitesizi bile daha fazlaya geliyor

evet beyler, son 3 adet kaldi

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: