Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: DreamShell hakkında yardım (Dreamcast)  (Okunma Sayısı 9383 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 11, 2016, 21:10:11 ÖS »

Sağolsun, yolcunet'in sayesinde sonunda, Dreamcast'e kavuştum. Lw3d'de joypad verince, set tamamlanmış oldu Kahkaha

Artık geriye, Sdcard reader kaldı diyerek 16gb sdcard ile birlikte, Aliexpress'den siparişi verdim, sonunda geldi.

Kartın içerisinde, Çin'li emulatörler, mame, iso'lar, DreamShell vs.. ne bulursa doldurmuş Kahkaha

Hemen sd kartın içerisinden çıkan, DreamShell'i yine sd kartın içerisinden çıkan, Alcohol programı ile yazdım. İlk yükleme ekranını geçtikten sonra gelen, "Loading DreamShell from SD Card" ekranından sonra, DreamShell ekranına gelince takılıp kalıyor.

Başka bir cd'ye tekrar yazıp denedim yine aynı. Nette biraz araştırma yapıp farklı versiyonlar denedim. Sonuç aynı. DreamShell akranında takılıp kalıyorum.

Başka bir siteden boot loader'lı versiyon indirdim. Yine değişen bir şey olmadı. Bir şekilde menü ekranı gelmiyor.

Farklı programlarla (discjuggler, image burn) yazdırdım, maalesef değişen birşey olmadı.

Cd'ye oyun yazdırıp denedim problem çıkmadan çalıştı.

Sonuç olarak, DreamShell konusunda bilgisi olan veya benzer sorun yaşamış ve yardımcı olacak varsa sevinirim
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2016, 21:15:08 ÖS »

hayırlı olsun Joker güle güle kullan
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2016, 21:16:43 ÖS »

çok saol abi, teşekkürler. Bana göre en efsane konsoldur. Yıllar önce satmıştım. Bugüne kadar sattığıma pişman olduğum tek konsoldur.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2016, 21:26:19 ÖS »

çok saol abi, teşekkürler. Bana göre en efsane konsoldur. Yıllar önce satmıştım. Bugüne kadar sattığıma pişman olduğum tek konsoldur.
Bende aldığına pişman oldum hacı Kahkaha Bakalım ben 3'ten 1 tane çıkarabilecek miyim Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2016, 21:49:22 ÖS »

SDCart olayını boşver Normal CD'den oyun açıp oynayabiliyormusun ?

Zamanında Dreamcast'e bir şey yazacağım zaman hep emulatorde dener, çalışıyorsa yazardım... Eğer imkanın varsa emulatörde bir dene bakalım, DreamShell ISO sağlam mı?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2016, 21:52:56 ÖS »

Zamanında Dreamcast'e bir şey yazacağım zaman hep emulatorde dener, çalışıyorsa yazardım... Eğer imkanın varsa emulatörde bir dene bakalım, DreamShell ISO sağlam mı?

cd'den oyun açıp oynanıyor. Emulatör güzel fikir.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2016, 22:23:45 ÖS »

Üstadımız LW3D Kahkaha

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2016, 12:05:47 ÖS »

Sorun ya imajdan yada konsol sorunlu dreamshell programı gözü çok fazla yoruyor okuyamıyor olabilir.

imaj için buradan deneyebilirsin,
http://www.dc-swat.ru/page/dreamshell/

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2016, 13:19:24 ÖS »

bende ebay'den aldım 3 gün önce elime ulaştı
çok sararmış olduğundan UV altında beyazlatma yapıyorum sanırım 1-2 güne kadar tertemiz olur sonrasında bende dreamshell ile hdd mod yapacağım
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2016, 16:27:01 ÖS »

Sorun ya imajdan yada konsol sorunlu dreamshell programı gözü çok fazla yoruyor okuyamıyor olabilir.

Bu siteden indirmiştim. Maalesef çalışmadı. İşin ilginç kısmı, oyun cd'si takınca sıkıntı yok. Sadece DreamShell'de son ekranda takılıp kalıyor
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2016, 16:54:03 ÖS »

Bu cd imajlarını mode 1 mode 2 ıvır zıvır bir sürü modlarda yazılabiliyor. Ps1 cd imajını gördürmek için onlarla uğraştığımı hatırlıyorum. Öyle birşey olmasın. İmajı cd-rw ile deneyeyim olursa cd-r'ye yazarım numarasının sökmediğini de hatırlıyorum. Doğrudan cd-r'ye yazıp deneyerek tutturmuştum. Alchol %120'de ps1 ps2 hazır setuplar vardı.

Use the brute force, Luke
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2016, 17:39:37 ÖS »

Bu siteden indirmiştim. Maalesef çalışmadı. İşin ilginç kısmı, oyun cd'si takınca sıkıntı yok. Sadece DreamShell'de son ekranda takılıp kalıyor

@joker Dreamshell cd takılıyken SD kart falan takılı olmadan denedinmi ?
herşeyi çıkartıp sadece cd ile denediğinde sorun devam ediyormu ?
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2016, 20:53:08 ÖS »

@joker Dreamshell cd takılıyken SD kart falan takılı olmadan denedinmi ?
herşeyi çıkartıp sadece cd ile denediğinde sorun devam ediyormu ?

denedim. maalesef değişen birşey olmadı.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2016, 21:12:30 ÖS »

dreamshell yazarken sadece cdi dosyasınımı yazdın hocam ?
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2016, 21:56:21 ÖS »

Benim şu anda çalışır durumda yazılı olan CDi imaj IMG burun ile 16x hızında Sony CD-r ile yazdırdım sorunsuz çalışıyor, pek çok deneme yapmıştım sonuca ulaşmak için.
Dediğim gibi gdrom sürücü yetersiz kalıyor olabilir dişlileri silikon gres ile bakım yapılabilir.
« Son Düzenleme: Kasım 12, 2016, 21:58:01 ÖS Gönderen: eemiroglu84 » Logged

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: