Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64'ümü Scart ile TV.ye bağlamak istiyorum
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64'ümü Scart ile TV.ye bağlamak istiyorum  (Okunma Sayısı 9193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gianasister
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 01, 2007, 22:42:06 ÖS »

Selam, C64'ümü TV.'ye scart girişinden bağlayarak daha net bir biçimde görüntü almak istiyorum. Kendi video çıkışından S video kablosu ile TV.ye bağlandığında verimli sonuç vermiyormuş, S video kablosu satan bir arkadaş söyledi. S video kablosu 1084 monitörler içinmiş. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz ? Eğer model farkediyorsa elimdeki modeller : C64G ve Kahverengi Breadbox modelini bilmiyorum, ingiliz üretimi olan. teşekkürler...
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2007, 23:15:46 ÖS »

Arkadaşınız yanlış anlatmış ya da yanlış anlamış olabilirsiniz. S video kablosunda kullanılan component'ler luminance ve chrominance 1084 monitöre c64'ü bağlarken kullanılan component'ler ile aynı. Dahası Scart üzerinden bağlıyorsanız iki seçeneğiniz var, ya composite çıkışı scart'a vereceksiniz ya da üstte bahsettiğim chrominance ve luminance component'lerini... bunlara bir de ses ekleniyor.

kabloyu kendiniz yapacaksanız, veya birilerine yaptıracaksanız şeması aşağıdaki sayfada mevcut.
http://sta.c64.org/cables.html

satın alayım diyorsanız ebay.de üzerinde bu tip kablolar satılıyor 5€'ya.

bir diğer başlıkta konuyla ilgili ben de din plug sormuştum. lehim tecrübeniz yoksa en iyi çözüm şemayı/şemaları da alıp 8'li din plug bulabileceğiniz bir elektrikçiye gitmek.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2007, 00:13:37 ÖÖ »

aynı şeyi c64 scartmış boşverin rf kablosu ile de net görüntü sağlanıyor şahsen 3 farklı televizyonda test ettim 1 si beko hitachi yada arçelik eski televizyonlarda sonuç süper rf ile net görüntü pürüzsüz ve sorunsuz...2 telefunken 37 ekranda oda net şu an onla oynuyorum....ve 9 senedir tamir yüzü görmeyen televizyondur... bu arada malın zekatını verin sadakasını verin sonuç ortada şu an pc emüsüyle de ekran kartı sayesinde net görüntü alabilirsiniz..artı devam amstrad renkli monitör ve mp3 de ondada kesintisiz görüntü verir...rfden
1084 s1 ve s2 lerde scart yada kablo yardımıyla s2 scart takıldığını görmedim tabii....neticede rf kutusundan ayarlayıp net görüntü üstünde alabilirsiniz renk tonajını maviyifazla verip yada televizyonun renk ayarlarından da halldersiniz bunları yaşamış olarak yazıyorum size komik gelebilir...vel hasıl rf kablonuz orjinal olursa 1.0 gibi video kablosu değil...anten kablosuda değil bazı anten kablosu ile bizzat test edildi ve sahsımca bir sorun görünmedi maret yani c64 süper dizayn edilmiş o zamanlarmaret dedim ya reklam aldım yazımda maretse koy sepete neyse millet uzaya çıkıyor biz burda hala c64 le uğraşıyoruz ı loveyou c64 bana deli diyebilirsiniz ben rf den vaz geçmem...burda yılların c64 cüsü duruyor....artı 1084s2 lerdede o muhteşem kablo yardımıyla net izlebilirsiniz....ben şahsen denedim test etttim yani....ama yeni nesil televizyonlarda ben renk ahengini göremiyorum. mesala 84 ekran ve 55 ekran ntsc bizzat test ettim 37 ekranda yada 14 veya 17 ekrandada artı siyah beyaz küçük televizyondada netlikten başka eser bulamadım...saygılar bu benim kişisel görüşümdür....
ı r on daki kabloyu yapabilir ve huzur çinde bekarlar oynayabilir evliler ise eşler yattıktan yarım saat sonra paytonla ses yapmadan saygılarımla....bu konuda uzmanım... 

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2007, 01:25:24 ÖÖ »

- "millet uzaya cikiyor biz c64 ile ugrasiyoruz" demek icin olabilecek en yanlis sitedeyiz hele foruma daha yeni gelip ilk mesajlarini atmakta olan arkadaslara boyle seyler dersek bize demezler mi "sen ne yapiyorsun o zaman burada" diye

- elbette alinan goruntunun kalitesi bagladiginiz tv/monitor'e cok bagli ve bir tv rf ile baska bir tv'nin s-video ile verdiginden daha iyi goruntu verebilir. fakat ayni tv uzerinde c64 baglantisini nasil yaptiginiza gore farkli kalite almaniz beklenir. uc baglanti yolunu goruntu kalitesine gore siraya dizersek, en kotu rf, ortanca cvbs (yani sadece video pininden cikan sinyal ile scart kablo), ve en iyi kalite s-video (veya L/C scart kablo) olur.

- eski siyah beyaz tvlerin pekcok renkli tv'den iyi goruntu vermesinin sebebi de zaten onlarin sadece luma sinyalini isleyip chroma sinyalini hic islememeleridir. yani s-video'nun goruntu kalitesinin iyi olma sebebi ile (L ve C nin ayri tasinmasi) siyah beyaz tv'lerin net goruntu verme sebebi aynidir.

- pcde emulator ile alinan goruntu gercek c64 goruntusunden cok daha kotudur ve eger gercek c64'unuz varsa asla tercih edilmemelidir. Bunun iki sebebi var:
1- ekran tazeleme hizi problemi. gercek c64 sniyede 50 kere ekran tazeler ve butun oyunlar ve demolar bu prensibe gore yazilir. pc monitorunuz ise 60-75 Hz gibi 50'nin tam kati olmayan hizlarda tazelenir. Bu yuzden emulatorler ekran da gercek c64'un gosterecegi kareleri gosteremez ve atlamalar olur. bu yuzden gercek c64te yana dogru kusursuz yumusaklikta kayan bir yazi veya resim emulatorde hissedilir seklide atlamalar yapar.
2- emulatorlerdeki renk paleti yalandir. grafikerlerin kafa goz yararak yaptigi guzelim grafikler gercek c64te harika gozukurken pc monitorunde berbat gorunurler.

- bununla beraber emulatorler cok faydali araclardir, onlara laf giydiriyor olmayalim burada sadece "emulatorle pc monitorunde gercek c64'ten daha iyi goruntu aliniyor" savina cevap verdim.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2007, 17:51:49 ÖS »

ben ps2 emilatöründe c64 oyunları oynadım ama harbi c64 oyunu gibi olmuyor herşey aslında orjinalinde güzel.

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2007, 21:55:18 ÖS »

Tabi orjinali gibi olamaz ama ortada artık bu cihazları fazla yormamamız gerektiği gibi bir gerçek var.

Verdiğim kayıplardan sonra artık gerçek bir c64 yada amiga'da saatlerce oynayabileceğim bir oyunu açıp  1-2 saat takıldıktan sonra geri kalanını pc'den emule edip sırf onun yüzünden ses kartımı değiştirmediğim Phyton5 joystiğimle oynayıp,aletleri fazla yormuyorum.

Her an terketmeye meyilliler çünkü.Ama haftasonları yapılacak birkaç saatlik nostalji için de daha uzun süreler dayanırlar diye düşünüyorum.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2007, 22:49:18 ÖS »

bu arada ps2 emulatorunun diger butun emulatorler icinde de en iyisi oldugunu soylemeliyim. Cunku ps2 de ayni c64 gibi 50 HZ PAL cikis veriyor. Bu sayede yukarida bahsettigim ekran tazeleme hizi uyumsuzlugu problemi yasanmiyor ps2 de.

CommodoreFan'de onemli bir noktaya parmak basmis. Bu makineleri yorma hususunda sunu soylemeliyim. Genel olarak power supply'iniz yeterince saglam ve guclu oldugu surece c64lerinizi yorabilirsiniz. Silikon cipler kolay kolay bozulmayacaktir. Isinmaya dayali bozulmalar genelde power supply'in voltaji dusup cekilen akim yukselmeye basladiginda olusmaya baslar (icinden fazla akim gecen cipler zarar gorebilir)

Malesef ayni seyi 1541'ler icin soyleyemiyoruz. Disket suruculerinizi fazla yormasaniz iyi olur. En iyisi mmc64 falan gibi modern bir cozum kullanmak.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: