Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Soru : C64 Görüntü yok  (Okunma Sayısı 12317 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2016, 20:39:28 ÖS »

5V DC için normal bu aralıklar. Görüntü aldım derken düz renk bir şey gelmedi değil mi? Komut satırını falan gördün yani?
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 26, 2016, 20:46:01 ÖS »

evet evet kalsik mavi ekran ready cursor yanıp sönmekte tabii çok uzun tutmadım kestim gücü.Aslında en güzeli ekmek kasa bir kart arayışına girip tek tek deneme yanılma sök tak yapmak gibi görünüyor.yada yılbaşından sonra sizinde dediğiniz gibi osiloskop ile üzerinden bir geçmek gerekiyor.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2016, 21:07:29 ÖS »

9V AC'nin yüksüz iken 10V, c64 açıkken 9V altına inmesi de normal bu arada. 8,1Vun altına inmedikçe sorun olmaz diye okudum şimdi.
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2016, 21:22:08 ÖS »

8.26v altında değer almadım ama yinede şüphelendiriyor.Ben bir aranıyor konusuna yazim. Board olarak belki çıkar forumdan.Yoksa artık yılbaşından sonra daha detaylıca bakarım.

Tüm arkadaşların yardımları için çok teşekkürler.Yordum sizleri.

Saygılarımla.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2016, 21:48:47 ÖS »

Madem başka bir DC kaynakla görüntü alabildik, peki normal güç kaynağı kullanıldığında anakarttaki 7812'nin çıkışından kaç V okuyoruz (12 olmalı)?

7812'nin çıkışındaki ilgili kapasitörün + ucuna doğrudan +12V da verebiliriz bu arada... C64 adaptörünü hiç kullanmayıp, bir PC güç kaynağı ile 12V'u bu noktadan, +5V'u da güç girişinden (toprak ortak) verip bir deneyebiliriz.

Ek olarak, eldeki adaptörün bir C64c'yi çalıştırmış olması adaptörün sağlamlığına işaret etmeyebiliyor. Yeni tip anakartların güç ihtiyacı çok daha düşük...

Bu şekilde harici bir kaynaktan çalışıyorsa, sorunu

a) güç kaynağında arayabiliriz,

b) 7512'den itibaren güç girişine doğru izleyip bulmak mümkün olabilir.

Soruna bakarken, zimmers.net'teki şematiklerin de yardımı olabilir. Anakartta board'un tipi yazıyordur, aynı tipteki şemaya bakıp sorunu görmek mümkün olabilir.

Şimdiden kolay gelsin.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: