Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar
Apple
Apple - Yazılım
G4 Mac Mini Leopard Yükleme Sorunu
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Aşağı git
Gönderen
Konu: G4 Mac Mini Leopard Yükleme Sorunu (Okunma Sayısı 73998 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman
Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.
G4 Mac Mini Leopard Yükleme Sorunu
«
:
Ocak 20, 2017, 09:52:06 ÖÖ »
Herkese Merhaba,
Uzun zamandır aklımda olan, sırf meraktan ve farklı bir şey denemek için forumdan Mac Mini aldım. PPC olduğu için OS4 yükleme imkanı da varmış. Ama ona daha sonra geçeceğim.
OS X Leopard ilk çıktığı zamanlarda PC'ye zar zor yüklemiştim (Hackintosh) Ama elimde gerçek bir Mac var ve bu cihaz Leopard'ı destekliyor.
Şu an üzerinde, 10.4.11 yüklü. Fakat bir kaç gündür Leopard yüklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim.
İnternetten 7gb lık retail 10.5.4 sürümünü buldum. Elimde kalan son çift katman dvd ye yazdım. Fakat, yazarken hata verdi. Çift katman dvd bulmakta bir hayli zor.
Araştırırken tek dvd'ye sığacak hale getirilebileceğini öğrendim, yaptımda. Fakat bu sefer restart sonrası kernel hatası verdi. Bu kez tek dvdlik versiyonu indirdim. Onda da restart sonrası yükleme ekranı gelmiyor bir türlü. Dolap beygiri gibi dönüyor da dönüyor
.dmg uzantılı dosyayı mount edip OS X üzerinden yükleyeyim diyorum, haliyle restart sonrası direk hdd den boot ediyor ve mevcut sistem açılıyor.
Uzun lafın kısası, Leopard yüklemek için ne yapmak lazım? Ben mi beceremedim? İlla orjinal disk mi lazım? Mac konusunda duayen olanlar vardır aramızda, hayatında ilk defa Mac kullanan biri için yardımcı olurlarsa mesut, bahtiyar olurum
wolfiem
Deneyimli
May the source be with you!
Ynt: G4 Mac Mini Leopard Yükleme Sorunu
«
Yanıtla #1 :
Ocak 20, 2017, 14:18:07 ÖS »
8 GB ve üzeri bir USB bellek ile aşağıdaki yöntemi kullanarak USB'den boot ederek kurmayı deneyebilirsiniz.
http://ben-collins.blogspot.com.tr/2010/08/booting-your-ibook-g4-from-usb-stick.html
Elinizde başka mac olmadığı için DVD imajını Windows üzerinde nasıl bootable USB haline getireceğiniz de aşağıda anlatılıyor.
http://superuser.com/questions/383235/create-a-bootable-usb-drive-from-a-dmg-file-on-windows
Umarım sorunsuz kurulur
Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Agony
Uzman
«
Yanıtla #2 :
Ocak 20, 2017, 14:22:28 ÖS »
Bilgiler için teşekkür ederim. MacOS X'te, diks utulity ile usb ye yazdırdım direk (saatler sürdü gerçi) o da olmadı. Transmac ile de denedim gene olmadı.
Bendeki imajda mı sorun var anlamadım? Acaba, sağlam olduğuna güvenebileceğimiz bir yerde link var mıdır? Oradan indirip tekrar deneyeyim.
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #3 :
Ocak 20, 2017, 17:00:40 ÖS »
O tek dvd'ye sığdırma işi sıkıntılı, ne yapıp yapıp orjinal imajı 8.5'luk dvd'ye yazın derim. Kurulsa bile illa biryerde patlar diye düşünüyorum.
Mac mini'nin dvd yazıcısı 8.5'luk dvd yazmıyor herhalde. Sizde external bir dvd yazıcı bağlayıp en düşük hızda dmg'yi 8.5'luk diske transfer edin, emin olmak için verify seçeneği seçili olsun. Disk utility'de sol taraftaki yerden yeni bağladığınız yazıcının seçilmesi lazım tabii. Birde yazıcının her iki usb fişi de takılı olmalı, bendeki tek fişle yazma yapamıyor
İş bitince diski mac'e takın, restart yapın, açılırken c tuşuna basılı tutun.. klavyenin apple usb klavye olması gerekiyor olabilir, bendeki g3 makineler apple klavye dışında başka klavyeyle cd'den açmıyor. Daha yeni makinelerde durum değişmişmidir hiçbir fikrim yok
Önemli noktalar bunlar. Aslında herşey çok kolay. Bir pürüz olmaması lazım
Çift katman dvd:
http://www.hepsiburada.com/hp-dvd-r-8x-10lu-spindle-8-5gb-240dk-dre00060-3-p-BS600305
Use the brute force, Luke
wolfiem
Deneyimli
«
Yanıtla #4 :
Ocak 20, 2017, 17:08:50 ÖS »
Leopard DVD'sinin imajını alabiliyor muyduk emin değilim. Akşam eve gidince image almaya çalışayım. Alabilirsem bir yere upload edip size de adresini gönderirim.
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Agony
Uzman
«
Yanıtla #5 :
Ocak 20, 2017, 17:16:45 ÖS »
@Lvnt, üstad usb'den yüklemeyi deneyeceğim bi. Olmazsa artık çift katman dvd alacam bir şekilde. Bu arada bendeki Mac Mini ne hikmetse 4.7lik dvdleride kabul etmiyor. Takıyorum alete geri çıkarıyor.
Windows üzerinden TransMac ile yazarım bu kez. Daha önce PowerISO ile denedim. Ki PowerISO sürekli sorun çıkartıyordu geçmişte de. Bilgiler için çok teşekkür ederim.
@wolfiem, üstad zahmet veriyorum. Ama olursa çok sevinirim. Olmazsa da sorun değil.
wolfiem
Deneyimli
«
Yanıtla #6 :
Ocak 22, 2017, 18:12:51 ÖS »
Rica ederim, yeterki işinizi görsün..
Image alabildim ama upload için Amazon s3 dışında bir seçenek bulamadım. Onda da 7 GB dosya atmanın bütün sıkıntılarını yaşadım. Bu akşam da olmazsa, yarın bir de ofisten deneyeceğim.
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Agony
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Ocak 22, 2017, 19:15:38 ÖS »
Alıntı sahibi: wolfiem üzerinde Ocak 22, 2017, 18:12:51 ÖS
Rica ederim, yeterki işinizi görsün..
Image alabildim ama upload için Amazon s3 dışında bir seçenek bulamadım. Onda da 7 GB dosya atmanın bütün sıkıntılarını yaşadım. Bu akşam da olmazsa, yarın bir de ofisten deneyeceğim.
Tekrar tekrar teşekkür ederim. Bu arada, dün çift katman dvd aldım. Düzgün yazdırdımda (Win10'da) fakat Mac Mini dvd'yi çıkarıyor direk. Sanıyorum çift katman desteklemiyor. Harici dvdromu bulursam onla deneyeceğim birde.
wolfiem
Deneyimli
«
Yanıtla #8 :
Ocak 23, 2017, 22:20:52 ÖS »
Maalesef ofiste de aynı sorun oldu. Rastgele bir yerde bağlantı kopuyor ve yükleme resetleniyor. Onlarca denememde hep aynı sonuç. Dosyanın tamamı yüklenemiyor.
Bu arada siz kurulum konusunda bir ilerleme kaydedebildiniz mi?
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Agony
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Ocak 24, 2017, 00:02:29 ÖÖ »
Alıntı sahibi: wolfiem üzerinde Ocak 23, 2017, 22:20:52 ÖS
Maalesef ofiste de aynı sorun oldu. Rastgele bir yerde bağlantı kopuyor ve yükleme resetleniyor. Onlarca denememde hep aynı sonuç. Dosyanın tamamı yüklenemiyor.
Bu arada siz kurulum konusunda bir ilerleme kaydedebildiniz mi?
Zahmet için tekrar çok teşekkür ederim. Olmuyorsa canınız sağolsun. Bende de maalesef sonuç hüsran. Bu akşam harici dvd-rom ile hem Windows'ta hem de MacOS'da imajı yazdırdım. Gerçi bir iki defa hata verdi, ama sonra sorunsuz yazdırdım.
Fakat sonradan farkettim ki bendeki imajı dvd ye yazdığımda ya da usbye yazdığımda boot edilebilir gözükmüyor. MacOS'ta ayarlarda, startup disk kısmında, yazdırdığım dvdyi göremiyorum. Fakat dvdyi takınca sistem görüyor ve otomatik klasörü açıyor. Install dediğimde restart atmamı istiyor, gene mevcut OS açılıyor.
Fakat, 10.5 dmg dosyasını mount edince, startup diskinde gözüküyor. Restart atınca haliyle imajı çıkardığı için oradan başlatamıyor.
Ben bir yerde hata yapıyor olmalıyım? Bendeki imajda sorun var belki. Ya da direk boot edilebilir disk yaratmam gerekiyor? Bilemedim doğrusu...
Acaba siz çıkardığınız imajı dvd'ye yazdırsanız. Boot edilebilir mi baksanız mümkün müdür? Eğer istediğim gibiyse sizden ücreti karşılığı alayım. İş inada bindi
«
Son Düzenleme: Ocak 24, 2017, 00:04:13 ÖÖ Gönderen: Agony
»
aNNaTaR
Üye
«
Yanıtla #10 :
Ocak 24, 2017, 01:35:13 ÖÖ »
Magic İso'yu denediniz mi? Önce elinizdeki dmg dosyasını iso dosyasına çevirin. Sonra CherryOs programı ile boot edip etmediğini deneyin. Dvd'leri boşa ziyan etmemiş olursunuz.
«
Son Düzenleme: Ocak 24, 2017, 01:50:21 ÖÖ Gönderen: aNNaTaR
»
Agony
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Ocak 24, 2017, 09:24:04 ÖÖ »
@aNNaTaR, AnytoISo diye bir programla ISO'ya çevirdim. Onla da yazdırdım sonuç aynı oldu.
Transmac ile yazdırmak istediğimde alternatif yazdırma kullanın dedi. Onu seçtiğmde dmg dosyasının sıkıştırılmış olduğunu ve açılması gerektiğini söyledi. Bende işlemi yaptırdım. İlk dmg dosyasından biraz daha büyük farklı bir dmg dosyası yarattı. Onu yazdırdım. Esas orjinal dmg ile yazdıramadım bir türlü.
Ha bu arada isoya ve açılmış dmg ye çevirince Windows dvd içeriğini görüyor (uzaktan cdrom ve yükleme işlemi programını sadece)
Benim bulduğum dmg de sıkıntı olsa, MacOS'ta mount ettiğimde startup kısmında görülmezdi. Sanıyorum ne oluyorsa, iso ya da açılmış dmg ye çevirince oluyor.
wolfiem
Deneyimli
«
Yanıtla #12 :
Ocak 24, 2017, 15:34:07 ÖS »
Alıntı sahibi: Agony üzerinde Ocak 24, 2017, 00:02:29 ÖÖ
Zahmet için tekrar çok teşekkür ederim. Olmuyorsa canınız sağolsun. Bende de maalesef sonuç hüsran. Bu akşam harici dvd-rom ile hem Windows'ta hem de MacOS'da imajı yazdırdım. Gerçi bir iki defa hata verdi, ama sonra sorunsuz yazdırdım.
Fakat sonradan farkettim ki bendeki imajı dvd ye yazdığımda ya da usbye yazdığımda boot edilebilir gözükmüyor. MacOS'ta ayarlarda, startup disk kısmında, yazdırdığım dvdyi göremiyorum. Fakat dvdyi takınca sistem görüyor ve otomatik klasörü açıyor. Install dediğimde restart atmamı istiyor, gene mevcut OS açılıyor.
Fakat, 10.5 dmg dosyasını mount edince, startup diskinde gözüküyor. Restart atınca haliyle imajı çıkardığı için oradan başlatamıyor.
Ben bir yerde hata yapıyor olmalıyım? Bendeki imajda sorun var belki. Ya da direk boot edilebilir disk yaratmam gerekiyor? Bilemedim doğrusu...
Acaba siz çıkardığınız imajı dvd'ye yazdırsanız. Boot edilebilir mi baksanız mümkün müdür? Eğer istediğim gibiyse sizden ücreti karşılığı alayım. İş inada bindi
Rica ederim hiç sorun değil de işinizi göremedi. Elimde çift katmanlı DVD yok maalesef ama bootable USB yapmayı denerim bu akşam. Boot ediyor mu onu test etmiş olurum en azından.
k2.bbs.tr - Çok yakında!
aNNaTaR
Üye
«
Yanıtla #13 :
Ocak 24, 2017, 19:36:44 ÖS »
@Agony CherryOs diye bahsettiğim program; PC'de PPC Mac emulasyonu yapmaya yarıyor. Elindeki imajın boot edip etmediğine bakabilirsin. PearPc programı da aynı işi görüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=unOF1hOJjsc
Agony
Uzman
«
Yanıtla #14 :
Ocak 25, 2017, 09:18:01 ÖÖ »
@wolfiem, sanırım kopya olduğu iin sorun çıkartıyor. Artık çözemedim ne olduğunu. dmg halindeyken boot edilebiliyor, ama usb ya da dvd ye yazınca etmiyor.
@aNNaTaR, CherryOS ilk duyurulduğunda denemiştim, ama pek başarılı olamamıştım. O arala AmigaOS4 yükleme hayaliyle bir umut denemiştim
Ancak, şu an itibariyle demin yukarda da yadığım gibi imajda sıkıntı yok. USB ya da dvd ye yazınca sorun çıkıyor.
Açıkçası, soğudum artık. Bir işletim sistemini yüklemek bu kadar zahmetli olmamalı. Win95 ve 98 zamanında bile bu kadar zorlanmazdı insan
Ben yine de yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Artık zorlamaya gerek yok. Olmayınca olmuyor işte
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------