Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Donanım1200'e dvd-rom takma sorunu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1200'e dvd-rom takma sorunu  (Okunma Sayısı 4728 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 15, 2007, 17:36:57 ÖS »

geçenlerde gg'den 1200'de kullanmak için 2.5'luk dvd-rom aldım ama arka girişlerini hesap etmemişim böyle bir dvdrom geldi.elinde 44 pin girişli 2.5'luk dvdromu olan varsa bununla takas etmek istiyorum.Yada bunun dışında ne yapabiliriz?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2007, 18:49:22 ÖS »

bu girise JAE deniyor ve benim bildigim notebook cd-dvd romlarinin hepsi bunu kullaniyor. 44 pin girisli 2.5 dvd rom gormedim. Amiga slim cdrom takanlar JAE'yi ide'ye ceviren bir adaptor kullaniyor, yurtdisinda ebay'de 1$'a filan satiliyor.

link

Retro Hincal Uluc
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2007, 19:14:38 ÖS »

hmmm bunu düşünmemiştim,o zaman ben bu dvdromu kullanamam çünkü 2.5 hdd taktım 1200'e. 
o çeviriciyi alsam bile jae dediğin çıkışı 40 pine çeviriyor yine işime yaramaz.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2007, 19:18:46 ÖS »

Forumdan arkadaşım, aynı zamanda hemşerim olan defleppard amigasına internal notbook cd rom'u takmak için daha geçenlerde bu üründen aldı.Coze 'nin linkini verdiği ürünün aynısıydı.Sivas'tan almış.Bu üründen Gitti Gidiyor 'da da satıyormuş satıcı.Yalnız  fiyatı yurtdışı fiyatına göre biraz daha pahallı.

defleppard, Amiga 1200 'üne internal olarak DVD taktı ve sorunsuz kullandı.AmigAmigA, bu parçadan bulabilirsen (ki zor bulacağını sanmıyorum) sende sorunsuz kullanabilirsin. Hemde hem 2,5 " lik notbook hdd si ile birlikte kullanabilirsin.2,5 " 'lik notbook hdd'sini kullanman içinde sadece bir çevirici daha gerecek.2,5- 3,5 çevirici aparat. Onun haricinde jumper ayarlarına da dikkat etmelisin. Yani işine yarar bir çevirici Coze 'nin dediği..
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2008, 04:13:51 ÖÖ Gönderen: DevilisH » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: