Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİnternet servis sağlayıcı tavsiyesi, AKK
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İnternet servis sağlayıcı tavsiyesi, AKK  (Okunma Sayısı 5230 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 26, 2017, 14:20:22 ÖS »

"Fibernet hakkında soru" konusuna yazacaktım, ayrı konu açmak uygun olur diye düşündüm. Bu arada dsmart'ın da nasıl bir hizmet verdiği hakkında birkaç şey yazdım. Faydası olur umarım.

Tüm mesele düşük ücretli, sorunsuz, sınırsız, araya girilmeyen bir  internet bağlantısının olması. Modemi kendim alabilirim ya da aslında çok da farketmez, ama saçma sapan bir modemi illa iteleyeceklerse o da olmaz tabi. Şu anda dsmartın verdiği bir tp-link var mesela: wifi'sine linux makine bazen (çok az) bağlanabiliyor, ipad bazen bağlantıyı kaybediyor yeniden parola vb yazmam gerekiyor, windoz7 en sorunsuzu ama o da az da olsa kopuyor ve modem restart istiyor. Böyle birşeyi piyasaya sürmüş olmalarına bile inanamıyorum, neyse konuya döneyim.

Şu anda Dsmart'ın 50gb AKK'lisini kullanıyorum. Fazla hıza ihtiyacım yok, ki eskiden 25kb/s sonra 100kb/s download hızlarıyla gayet mutluydum. Şu anda AKK'ye girmiş haliyle 350kb/s download hızı benim için hala gayet yeterli. Çok da kafa yormayayım diye almıştım bunu ama son zamanda yöneticilerinin beyinleri yandı herhalde baya baya saçmaladılar.

Geçen ay telesekreterleri telefon açmış, akk miktarına ulaşmışım hızım düşürülmüş, sırf bunu söyletmek için telefon açtırmışlar, benim için dikkat ve vakit kaybından başka birşey değil. Bu ay da akk sınırına ulaştığımı iyice gözüme sokmak için herhalde web sayfamı yönlendirdiler. Yani bir sitede birşeylerle uğraşıyorum, sayfa yüklenmesi gerektiğinde abilerin sayfası çıkıp bana akk'min bittiğini söylüyor. Önceki sayfaya geri de gidemedim, ne ile uğraşıyor idiysem bir daha arayıp bulmam gerekti, dikkat konsantrasyon falan hiçbirşey kalmadı tabii.

Yani nedir ki %80 ve %100 AKK'ya ulaştıktan sonra sms geliyor zaten. İşime niye müdahale ediyorsun? Telesekretere telefon açtırmalar, sayfamı yönlendirmeler falan.

Velhasıl böyle salakça numaralara başvurmayan bir internet sağlayıcı tavsiyeniz var mıdır? (LW3D'nin yazdığı turk.net olabilir gibi geldi). Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Use the brute force, Luke
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2017, 14:39:02 ÖS »

Bölgenizde varsa ben şahsen Uydunet'ten çok memnunum. Alırsanız modemlerini router olarak kullanmayın ama. Aslında ne alırsanız alın yanında adam gibi bir router alın.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2017, 15:13:28 ÖS »

Uydunet ile Turk.net arasında karar vermem gerektiğinde, Turk.net'in taahütsüz olması beni cezbetmişti. Diğer tüm değişkenler aynı olsa bile, uzun taahütler beni çok rahatsız ediyor... Turk.net'den şikayetçi olan yok mu? muhakkak var. Ama çoğu şikayet bölgesel...Turk.net Turktelekom altyapısını kullanıyor. Eğer bölgenizde Türktelekom'dan şikayet yoksa ve de fiber kutusuna yakın bir konumdaysanız, Turk.net'i düşünebilirsiniz. Hatta internet başvurusunda, adresi yazınca, size verebilecekleri hızla alakalı bilgi de direkt geliyor (2. ya da 3. sayfada, ödemeye gelmeden önce). İnternet başvurusunda 1 ayda ücretsiz..

aNNaTaR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2017, 17:30:07 ÖS »

@Lvnt 350kb/s AKK limiti günün her saatinde geçerli mi; yoksa yalnızca geceleri mi geçerli? Biz ancak gece o hızı alabiliyoruz Türk Telekom'da. Modem olarak Huawei'den uzak durun. Bazı android tabletler bu modeme hiç bir şekilde bağlanamıyor.
ATROMITOS
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2017, 18:40:43 ÖS »

Durunet taahut yok adil kullanim siniri kota yok bu arada akk 2017 sonu resmen kaldirilacak resmi aciklama
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2017, 18:43:21 ÖS Gönderen: ATROMITOS » Logged
aNNaTaR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2017, 19:14:19 ÖS »

2019 diyorlardı AKK için.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2017, 19:27:30 ÖS »

ismi bilinmeyen firmalardan uzak durun kanımca...Hürnet, fixnet, zubizaretta net vs.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2017, 23:35:39 ÖS »

aNNaTaR: hep 350kb/s civarı bir hız görüyorum. Etrafımda yoğun bir internet kullanımı yok herhalde diye düşünüyorum

Use the brute force, Luke
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2017, 00:34:59 ÖÖ »

ismi bilinmeyen firmalardan uzak durun kanımca...Hürnet, fixnet, zubizaretta net vs.

fixnet kullanıyorum ve daha önce bu kadar başarılı bir servis sağlayıcıdan internet almamıştım. Sırasıyla Türknet, Süperonline ve sonra Türk Telekom ~ ttnet kullandım.

Şu an akk olmayan 32-2 vdls2 kullanıyorum ve saniyede 3mb'den yüksek hız alıyorum. Gayet mutluyum.  Tek eksik elektrik gidince internetin de gidiyor oluşu.
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2017, 00:36:30 ÖÖ Gönderen: ancalimon » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: