Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Piyasada ne ne kadar eder?  (Okunma Sayısı 62811 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 20, 2017, 09:25:35 ÖÖ »

Malum biraz rüzgarlar esiyor satılık kısmında Gökçe Bozkurt'un güzel bir önerisi oldu Bunu genel sohbette tartışalım. satana alana karışmayalım diye.

Ben de buradan sorayım o halde

çalışır durumda 1541 disket sürücü
çalışır durumda A1200 türkiye şartlarında ikinci el piyasası nedir?

Burada yazılanlara göre insanlar satılık ilanlarında neyi kaça alacaklarını bilirler. Ürün satmak isteyen ama piyasayı bilmeyenler de faydalanabilecekler.

ben kendime lazım olan şeyleri yazdım geçtim bu örnekleri çoğaltabiliriz

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
rumschpringa
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2017, 09:36:21 ÖÖ »

ben de sorayım o zaman. kutulu sıfır hiç açılmamış snes kolu ne kadar eder

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2017, 10:01:25 ÖÖ »

A1200 ün ettiği parayı ebayden takip etmek bence en kolayı.
Cihazlar nadirleştikçe, bozulupta sayıları azaldıkça,
veya yeni nesil ilginç kartlar çıkıp insanlar bunları kullanmak isteyince
artmaktadır.

Bu zamanlarda yurtdışında A1200 ler 150 avro civarına gitmektedir.
Gümrük kargo masrafları hariçtir.

Yurtdışından alınan ürünler Türkiyede hurdadan çıkan ürünlere kıyasla (bence) cok daha temizdir güvenilirdir.

Eklentisi olmayan ve her fonksiyonu çalışan bir A1200 ün Türkiye ederi de avrupadaki kadar bol bulunmadığından 150-200 avro yani 550-750 TL arası gideri olacağını düşünmekteyim.

Fiyat tabiiki çöpten çıkan bir ürün için fazla olmak ile beraber, her daim alıcısı olduğundan mutlak suretle satılacaktır.

Snes hakkında bilgim olmadığından yorum yapamıyorum.

Saygılarımla.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2017, 10:12:48 ÖÖ »

Kendimce,

Çok geç kafama dank etsede; Commodore - Amiga bana göre paha biçilemez ve piyasa fiyatı diye kategorize edilemez.

Satıcıda manevi değeri varsa zaten satmaz. (İlk bilgisayarım olan  bozuk A500+'ı hurda fiyatına vermekten son anda vazgeçmiştim.)

Fabrikası kapanmış artık üretilmeyen eski tip bu cihazlar; kullanılmayı veya modifiye edilmeyi değil, müzede sergilenmeyi hak ediyor.

A1200'e fiyat vermem gerekirse 5000TL. den aşağı vermeyin.
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2017, 10:14:56 ÖÖ Gönderen: NoStres » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2017, 10:31:27 ÖÖ »

Eh madem sohbet alanında geyik yapıyoruz, ben de katılayım muhabbete

X malzemenin "ederi ne kadar" sorusu göreceli aslında. Yani bildiğiniz üzere bir malın fiyatı satıcı ve alıcı arasındaki işlem sonuçlandığı zaman belirlenir.

Ancak bu alım-satım işlemi gerçekleşmeden alıcı "acaba kazık mı yiyorum" psikozuna girmemek adına genel olarak bu mal "kaçtan gidiyor" şeklinde bir fiyat analizi yapmak istemesi de doğaldır.

Sıklıkla bit pazarı ziyaret eden arkadaşlar da bazen satışa sunulan ürünlerin fiyatları konusunda kimi zaman dayanamayıp "oha!" tadında yorum yapabiliyor.

Çok değil, 1-2 sene öncesine kadar bit pazarında 5-10 TL'ye Commodore 64 görmek doğal karşılanırdı. Şimdi bu bir C64'ün "genel" fiyatımıdır?

Veya sütlü kahve bir 1541'e satıcı 30 TL dediğinde eyvallah abi iyi satışlar dediğimi de hatırlarım.

3 TL'ye SNES, Atari 800Xl vs de aldığımı da hatırlarım.

Bunlar bit pazarına gittiğinizde gününüzü gün edecek güzel anılar ancak bu retro ürünlerin fiyatlarını belirleyici şeyler midir?

Demem o ki, artık bu tür malları ve fiyatları bit pazarında görmek zor. O yüzden retro ürünlerin fiyatlarını belirlerken genelde ebay'i referanslamak mantıklı. Ancak ebay'i de referanslarken Gökçe'Nin de belirttiği gibi ebay'de rahatlıkla bulunan gıcır gıcır, temiz hatta kutulu ürünlerin "ilan" fiyatlarını kullanmamak lazım.

ebay'de genelde şuursuz alıcılar için bazı mallar belirli fiyatlardan "listelenir". Ancak bir malın "gider" fiyatını anlamak için ebay'in detaylı arama menüsünden "sold listings" seçeneği ile aratmakta fayda var. Yani satılmış olan malların fiyatlarına bakmak daha doğru. Yoksa ebay'de bile aylardır yıllardır satılmayan retro mallar yığınla...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2017, 10:37:03 ÖÖ »

Fiyatı kestirmek çok zor değil ki... En basiti... Satıcıların çoğu, hatta bit pazarındaki adamlar bile internet fiyatından, ebay'dan dem vuruyor... amibay ya da ebay'da çıkan fiyatlara kargo+olası gümrük vergisi+garanti sorunsalı+keyif ekleyin sonuca varın...

Kargo - Çoğu zaman satıcılar belirtir...ya da satıcıya Türkiye'ye ne kadar yollarsın dediğinizde, size bir fiyat belirleyecektir.

Gümrük vergisi - 30 Euro üzerinde değeri olan ürüne (kargo dahil değil, ürüne çıplak ödenen), Avrupadan %18 / Diğerlerinden %20. Bir de gümrüğe sunulma ve damga vergisi var...5 TL civarında. (Bazı ürünlere göre ücret alınacağıda söylendi ama uygulama sanırım hayata geçmedi)

Garanti Sorunsalı- Ürünü aldınız, cihaz size ulaştı ama çalışmıyor. Geri yollayabilecekmisiniz? Yollasanız neye mal olur...Hesap etmek, satıcıya güvenmek gerek. Türkiyede aldığınızda, bu iş biraz daha kolay.

Keyif - Paypal'le, gümrükle, takıldı, takılmadıyla uğraşmak yerine, xxxxx ürünü yarın elimde olsa şu kadar daha pahalı olsa da sorun değil, memnunda olurum diyeceğiniz miktar.

Bu maliyetleri ürüne ödediğiniz meblaya ekleyip bir sonuca ulaşabilirsiniz... Bazı ürünleri Türkiyede bulmanız kolay değil... Mecburen yurtdışından alacaksınız... Ama bazılarını yurtdışından almak ciddi anlamsızlık... Nintendo64'ü, SNES'i yurtdışından almak kanımca çok anlamsız. Ama Amiga 1200 alınabilir. Hatta Amiga600... Tabii ki sizin bileceğiniz..

Detaylar için aşağıdaki sayfaya bakabilirsiniz.
http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2017, 10:46:38 ÖÖ »

ebay'de genelde şuursuz alıcılar için bazı mallar belirli fiyatlardan "listelenir". Ancak bir malın "gider" fiyatını anlamak için ebay'in detaylı arama menüsünden "sold listings" seçeneği ile aratmakta fayda var. Yani satılmış olan malların fiyatlarına bakmak daha doğru. Yoksa ebay'de bile aylardır yıllardır satılmayan retro mallar yığınla...

Bu kısma özellikle sonuna kadar katılıyorum.

Geçenlerde kendime Kindle Paperwhite 1 almak istedim. Sahibinden'.comdaki en ucuz olan ürünü (340 TL) aldım.

Eşim çok beğendi istedi.
Yeni modeli olan Paperwhite 2'yi 250 TL'ye aldım.

yani o an en ucuzu o diye piyasası odur demek yanlış. Listelemeden ziyade kaça satıldığı önemli

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2017, 11:09:44 ÖÖ »

Ürünün fiyatını, alıcının ne kadar istekli olduğu belirler Alıcı ne kadar istekliyse, satıcı'da bu ürün, Ebay'de şu kadarla fiyata başlar.

Bu yüzden hiç kasmayın, gidin Ebay'den alın.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2017, 11:41:16 ÖÖ »

Arkadaşlar müşteri her zaman haklıdır,siz malınıza istediğiniz fiyatı çekin,alıcı olmadığı sürece boştur,satıcının çektiği çile,emek kendinedir,bu böyle biline:)
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2017, 12:30:05 ÖS »

Her musteri herzaman hakli degildir...Bunu ikiye ayirmamiz gerekli

1 Gercekten bir urunu almak isteyip ancak saticinin fiyatini cok fazla bulup bunuda cok hakli olarak saticiya yazan yada soyleyen musteriler vardir

2 Birde saticinin 50 TL ye sattigi bir urunu buna 5 TL veriyim yoksa Sen bunu satamazsin diyen şebek ler vardir
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2017, 12:33:41 ÖS »

Samurai hocam bu laf mecazidir,tabiki her zaman müşteri haklı değildir ama satıcıysan eğer müşteriyi memnun edemezsen satış yapamazsın burda anlatılmak istenen konu bu.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2017, 12:38:26 ÖS »

bence retrodan anlamayan kulanmayan biri için retro cihazların hepsi çöptür çevremdeki bazı kişilerden bunu biliyorum ozaman sınırlı retro cihaz ve sınırlı alıcısı vardır dersek doğrudur

Yukardaki tesbite göre ve serbest piyasa mantığına dayanarak arz taleb meselesi diyebiliriz Bu durumda herhangi bir malın belli bir fiyatı olamaz ozaman biz kendi aramızda fırsatçılık yapanlara 1 e alıp 1.10 hatta 2 ye satanlara fırsat vermez isek sınırlı sayıdaki retro cihaz sınırlı sayıdaki alıcı ve kulanıcıya yeticektir diye bende kendimce düşüncelerimi belirtmiş ve  bir yorum yapmış oluyım.
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2017, 12:41:26 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2017, 12:48:44 ÖS »

Samurai hocam bu laf mecazidir,tabiki her zaman müşteri haklı değildir ama satıcıysan eğer müşteriyi memnun edemezsen satış yapamazsın burda anlatılmak istenen konu bu.

Kesinlikle cok haklisiniz sonuna kadar katiliyorum..Musteri herzaman memnun edilmeli ve musteriyi uzmemek gerekli...

Ben farkli bir sey yazmak istedim....
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2017, 12:56:26 ÖS »

bence retrodan anlamayan kulanmayan biri için retro cihazların hepsi çöptür çevremdeki bazı kişilerden bunu biliyorum ozaman sınırlı retro cihaz ve sınırlı alıcısı vardır dersek doğrudur

Yukardaki tesbite göre ve serbest piyasa mantığına dayanarak arz taleb meselesi diyebiliriz Bu durumda herhangi bir malın belli bir fiyatı olamaz ozaman biz kendi aramızda fırsatçılık yapanlara 1 e alıp 1.10 hatta 2 ye satanlara fırsat vermez isek sınırlı sayıdaki retro cihaz sınırlı sayıdaki alıcı ve kulanıcıya yeticektir diye bende kendimce düşüncelerimi belirtmiş ve  bir yorum yapmış oluyım.

tespit doğru
1 e alıp 2 ye satılsa iyi bence, 1 e alıp 10 a satan çok var
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2017, 13:58:23 ÖS »

Pazar hacminin bu kadar sığ olduğu yerde arz talep dengesi oluşamayacağı için satılan malın piyasa değeri diye bir şey olmadığını düşünüyorum. Fiyatı alıcının sabırsızlığı ve satıcının ne kadar sıkışık olduğu belirliyor malesef.

Sıkışık değilseniz ödediğiniz parayı çıkaracak teklif gelene kadar beklersiniz. Sıkışıksanız öldü parasına elden çıkarana kadar canınız çıkar. Bu yüzden özellikle alıcısı az olan yeni üretim turbo kartları vb. alırken iki kere düşünmek lazım.

Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: