Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Su arıtma cihazı  (Okunma Sayısı 19783 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 25, 2017, 12:36:22 ÖS »

Bir kaç gün önce evime 349 tl bir su arıtma cihazı aldım kurdum su kalitesi iyi gibi ancak 1 litre arıttığı suya karşılık 6-9 litre arası atık su yapıp atık giderinden atıyor diye geri yolladım sonra gittim ihlasın arıtıcıları iyi dediler ihlasa gittim satıcı bayan 4 litreye 2 litre atık yapar dedi 1400 tl ye anlaştık yolladı gelen elemanlarda sordum dedim kaç litre atık yapar 1 litrede 1.5 litre yapar dedi daha takılmadam onuda geri yolladım Su arıtma cihazı alıcam ancak suyu ziyan etmeyen bir cihaz bulamıyorum daha doğrusu sanki hiç önemli bir konu değilmiş gibi firmaların hiç biri ürün tanıtımında bu bilgiyi vermiyor Eskiden kulandığımız bir ucundan suyu verip öbür ucundan suyu hiç israf etmeden kulanılan su filitreleri vardı ama bu tarz suyu hiç ziyan etmeyen bir cihaz bulamıyorum sizlerin önerdiği suyu ziyan etmeyen bir cihaz varmıdır  Bütçem 1000 tl en fazla 1500 tl kadar ( benim açımdan en önemli konu suyu ziyan etmemesi çok çok az bişey kabul edilebilir 1 literede en fazla 300 ml gibi )
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2017, 13:07:54 ÖS »

Bu cihazların geneli böyle. Ben evde 2-3 hafta deneme için takılı olan Hyundai arıtma cihazını yolladım geri. İhlas'ta bastırıyor ama almıyorum. Çok gereksiz bir filtreleme işlemi yapıyor gibi. Tak çıkar temizlenebilir bir filtre olsa ve fazlalıklar orda birikse daha iyi olacak. Şu an kadar böyle bir cihaz görmedim.

Eskiden (çocukluk zamanlarımda) su filtrelerinde bir taraftan suyu süzerken ters taraftan bağlayınca temizleyen sistemler vardı ama ne derece faydalıydı bilemiyorum.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2017, 13:18:21 ÖS »

Gecen gün cocugum icin gittigim doktor musluktan hangi filtre olursa olsun su icmeyin dedi. Yemeklerde kayniyor sorun olmaz ama icme ilaran damacana kullanin bence. aklinizda bulunsun.

C64 ve A500 gerisi teferruat
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2017, 13:22:29 ÖS »

Filtrelerin belli aralıklar ile değişmesi şart bu sistemlerde. Ayrıca gerçekten neyi filtre ediyor iyi araştırmak gerek. Filtre ettiğini firmanın deney tüpleri yada ampirik olarak gözünüz ile yapıyorsanız hatalı olma ihtimaliniz yüksek. Filtre edilen suyu belediyeye yada ilgili erlerde analiz ettirmelisiniz. Suyun içindeki bazı yararlı mineralleri dahi tutan filtreler var. Bence cihaza ve filtrelere verilecek maliyet yerine damacana su tüketmek daha mantıklı.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2017, 13:24:34 ÖS »

Bu cihazların geneli böyle. Ben evde 2-3 hafta deneme için takılı olan Hyundai arıtma cihazını yolladım geri. İhlas'ta bastırıyor ama almıyorum. Çok gereksiz bir filtreleme işlemi yapıyor gibi. Tak çıkar temizlenebilir bir filtre olsa ve fazlalıklar orda birikse daha iyi olacak. Şu an kadar böyle bir cihaz görmedim.

Eskiden (çocukluk zamanlarımda) su filtrelerinde bir taraftan suyu süzerken ters taraftan bağlayınca temizleyen sistemler vardı ama ne derece faydalıydı bilemiyorum.

evet bende bir ucundan su girsin diğer ucundan temiz su çıkan su filitresi tarzı bi şey arıyorum en doğrusu bu gibi geliyor bana su gibi çok kıymetli bir şeyi israf etmenin hiç bir mantığı yok.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2017, 13:25:46 ÖS »

Gecen gün cocugum icin gittigim doktor musluktan hangi filtre olursa olsun su icmeyin dedi. Yemeklerde kayniyor sorun olmaz ama icme ilaran damacana kullanin bence. aklinizda bulunsun.
Bi yerde mecburiyetten artık musluk suyunu içiyoruz zaten derdimde bu durumu su filitresi ile bir miktar düzeltmek.

Filtrelerin belli aralıklar ile değişmesi şart bu sistemlerde. Ayrıca gerçekten neyi filtre ediyor iyi araştırmak gerek. Filtre ettiğini firmanın deney tüpleri yada ampirik olarak gözünüz ile yapıyorsanız hatalı olma ihtimaliniz yüksek. Filtre edilen suyu belediyeye yada ilgili erlerde analiz ettirmelisiniz. Suyun içindeki bazı yararlı mineralleri dahi tutan filtreler var. Bence cihaza ve filtrelere verilecek maliyet yerine damacana su tüketmek daha mantıklı.

damacana suyu açıkcası düşünmüyorum bir şekilde elimdeki suyu kulanmak istiyorum musluktan akan suyunda içilmiyicek kadar kirli olduğunu sanmıyorum açıkcası senelerdir içiyoruz kulanıyoruz  tabi bir ölçüm yapmadığımızdan tam doğrusu nedir bilemiyorum
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2017, 13:28:21 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2017, 13:40:50 ÖS »

Bildiğim ters ozmos prensibi ile çalışan yani atık su çıkaran su arıtma cihazlarını doktorlar profesörler evinize sokmayın diyor.Ama çoğu su arıtma cihazı da ters osmozla çalışıyor.

Benim almayı düşündüğüm Mitsubishi Cleansui.Ters osmozla çalışmıyor musluğun ucuna takılıyor basit bir sistemi var.Yaklaşık 1 ton içme suyunda filtre değişiyor.Araştırmanızı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2017, 13:43:36 ÖS Gönderen: RetroClub » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2017, 14:00:12 ÖS »

Bildiğim ters ozmos prensibi ile çalışan yani atık su çıkaran su arıtma cihazlarını doktorlar profesörler evinize sokmayın diyor.Ama çoğu su arıtma cihazı da ters osmozla çalışıyor.

Benim almayı düşündüğüm Mitsubishi Cleansui.Ters osmozla çalışmıyor musluğun ucuna takılıyor basit bir sistemi var.Yaklaşık 1 ton içme suyunda filtre değişiyor.Araştırmanızı tavsiye ederim.

güzel bi şeye benziyor bu tarzda farklı ürünleri araştırmak mantıklı gibi duruyor.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2017, 03:50:53 ÖÖ »

4 filtreli ve su tanklı bir model biliyorum 3000TL civarı biraz pahalı
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2017, 08:29:59 ÖÖ »

Discus besleyenlerin kullandığı partikül filtresi-karbon filtresi şeklinde bir ucundan giren suyun diğer uçtan çıktığı düzenekler göz önünde bulundurulabilir.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2017, 12:43:25 ÖS »

bende dünden beri araştırmaya devam ediyorum fırsat buldukça şurası nerdeyse kesin ters osmoz kulanarak suyu filitre eden cihazları tavsiye etmiyorlar sebeb olarak anladığım kadarı ile sudaki yararlı zararlı ne varsa arıtıyor ve 8 aşamalı ise üzerine sonradan mineral eklemeye çalışıyor bu sebeblede insan sağlığına uzun vadede zararları düşünülerek tavsiye edilmiyor ayrıca ters osmoz denilen filitreleme sisteminin tek espirisinin ucuz yollu su arıtma olduğundan çok tercih edildiğinide söyleniyor ve ters ozmos ile su arıtma esnasında belli bir oranda suyun da kötü su olduğu gerekçesi ile atığa atıldığını ve sırf bu sebeble bile kulanmanın doğru olmadığına değiniyorlar özetle gravity filtreli su arıtma cihazı alın diyorlar ancak yerçekimi filitreli vs artık herneyse düzgün bi şey bulamadım desem yeridir. hala arıyorum şimdilik.
« Son Düzenleme: Şubat 26, 2017, 12:46:12 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2017, 14:44:46 ÖS »

mebran filtre teknolojisi suyu %99,9 oranında temizliyor ancak içerisinde yararlı ne varsa onları da temizliyor. ancak mineral vs zaten gıdalardan da alınıyor o yüzden yıllardır kullanıyorum. çok memnunum. mineral katkı filtresi olanları da var. conax kullanıyorum. her bütçeye uygun cihaz var. filtreler pahalı biraz ama iş görüyor.
atık su el yıkarken bile dünya su harcıyoruz, temiz su için katlanacağız mecburen. o atık kısmını depolarsanız farklı işler için kullanabilirsiniz. suyun tadı baya güzel. damacana da bidon içerisinde yosun gibi yeşerme yada içerisinde ne olduğu bilinmeyen kalıntılar bulunabiliyor. bir sürpriz olmasın diye bende 1900 lük modelinden almıştım ama elektik motorunu devre dışı bıraktık. dijital ph göstergesi vs var. çayın tadı bile daha lezzetli oluyor. meyveleri bile arıtılmış suda yıkıyorum. içim rahat.

this is amiga speaking.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2017, 20:37:32 ÖS »

Yıllardır tatlı ve tuzlu su akvaryumum olduguicin ro olayini iyi biliyorum. Evet nerdeyse %99 saf su uretiyor. Eger sudan ion mineral vb alma amacinuz varsa uygun olmaz. Atik su olayi da soyle. Ro da eger su basincini arttirabiliyorsaniz atik su orani duser. Mantik su; arada bir membran var ve delikleri cok dar. (Anlasilmasi icin bu sekilde yaziyorum.) Eger giris basinci dusuk ise filtreyi gecebilen oran daha dusuk oluyor. Atik su orani dusuk olsun istersejiz yuksek basincli pompa kullanabilirsiniz ama bu durumda da pompa icin harcanan enerji atik su bedelinden yuksek olacaktir. Normalde osmosis olayi enerji harcamadan gerceklesirken bu olayi tersine cevirmeye calismak yani reverse osmosis enerji isteyen bir olaydir. Son olarak zaten atik suyun olmasi da filtrelerin dolmamasiji ve daha uzun omurlu olmasini saglar. Yani filtrelenen tuzlar birikmez atik su ile atilir. Benim 3. Kattaki ofisimde dusuk basinci ile kullandigim ro sistemi 5 birim sudan 1 birim saf su elde ediyor.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2017, 08:51:40 ÖÖ »

bende CONAX Elit Su Arıtma Cihazı var, atık su aynen pompa çalışınca daha az pompa kapalıyken daha fazla. ama ses oluyor elekrtik harcıyor diye pompayı kullanmıyorum.

this is amiga speaking.
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2017, 08:54:41 ÖÖ »

Arkadaşlar bende 1 sene önce bu konuyu araştırmaya ve çok çeşitli markaları test etme şansım oldu. Gerek evimde gerek iş yerinde çoğunu test ettim. Ayrıca bu işi ticari olarak yapan tanıdığımda var ondan da çok önemli bilgiler aldıktan sonra  Satırlarca yazıp kafanızı bulandırmadan işin özüne geleyim.

1- Bu iş Damacanadan kesinlikle çok daha steril ve çok daha sağlıklı (çeşitli üni. hocalarının videoları var youtube bakın)
2- Filtrelerin hemen hemen %99 u taiwan menşeilidir bunlara takılmanıza gerek yok. Hemen hemen hepsi aynı.. (Mebran ayrı konu)  
3- Ters osmoz yapan makinelerde en önemli parça MEBRAN dır ve VONTRON dan şaşmayın derim. dereceleri var ben 100 lük kullanıyorum. SAHTESİ OLMASIN!
4- Bu mebran suyu saflaştırır mı? evet saflaştırır fakat insana asla zararı olacak bir saflığa getiremez ki insan hayatı için gerekli olan minerallerin tamamını sudan almaz. Günde 1 tane soda (mineralli su) içiyorsanız neredeyse 3-4 günlük sudan alacağınız mineralleri almış olursunuz..
5- Atık su her cihazda oluşur ama su faturanızı bile etkileyecek seviyede olmaz oluyorsa ilgili parçanız arızalıdır. Atık suyu kontrol eden sistemde bir parça vardır.. Bu çok dert edilecek bir durum değil.. Bundan daha önemlisi servisi ve ürünün bağlantılarının yapıldığı yerlerin kaliteli olduğuna emin olduğunuz bir ürün seçin, ilk hafta gözünüz kulağınız cihazda olsun ki kaçak olup evinize mutfağınıza su basmasın!

Sonuç olarak ben 6 aydır aktif olarak evimde çocuklarımda dahil KOÇTAŞ da Lifetech LT-2B cihazını alıp sadece mebranını dışarıdan ekstra satın aldığım VONTRON ile değiştirerek kullanıyorum.
Ayrıca tüm sistemi daha uzun ömürlü kullanmak için daire girişime de 3 lü kireç önleyici ve partikül temizleyici taktırdım ki kombi, çamaşır bulaşık makineleri ve çeşmelerde oluşan kireç lekeleri vs.. içinde iyi oldu. Hepsine ödediğim para 700 TL yi geçmedi..

Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım..

http://www.koctas.com.tr/lifetech-lt-2b-7-filtreli-alkalin-detox-su-aritma-cihazi/16611-23119/

http://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/su-aritma-membran-filtresi-vontron-P49318292?cid=604001&gclid=CJ-xwLHXr9ICFekW0wod30AINg&gclsrc=aw.ds

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/su-filtresi-daire-girisi-uclu-atlas-marka-italyn-267745360?mkwid=sxXUTDEko_dc&pcrid=98648295687&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605109*35249980647*98648295687*pla**pla-79002063927&rfcr=98648295687&gclid=COaz5JbYr9ICFQLhGwodTgYNKg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

« Son Düzenleme: Şubat 27, 2017, 08:58:00 ÖÖ Gönderen: hekimoglu78 » Logged

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: