Arkadaşlar;
İsraf konusundaki hassasiyetini anlıyorum fakat konu tonlarca su israf oluyor konusu değil!
Bakın size bir örnek vereyim..
İnsan günde 2 litre su içer (içmelidir minimum) Yılda 750 Litre içme suyu tüketir. Hadi diyelim 1 Ton ki hep o evde su ihtiyacınızı karşılamalısınız vs.. 4 kişilik bir aile için 4 TON olsun.. 4 TON su içmeniz için 10 Ton suyu arıtıp atık yaptık diyelim. (ayrıca yılda 5 tonu geçmeyeceğini idda ediyorum çünkü hep evde durmuyoruz.. vs..)
Peki en basitinden günde bir sifon çekmeniz 10 Litre su boşaltır belki bilmiyorsunuz günde 2 kere 20 litre yapar ki 4 kişilik ailede Yılda lavobolara harcadığımız su 4 kişilik ailede 30 TON dur.
Su çok kıymetli hayat kaynağıdır, farkındayım ama insanoğlunun geldiği hayat standartlarında bu su içilecekse damacanadan daha temiz (steril ve en uygun fiyatlı olanı) arıtma tercih edilmelidir zannımca..
Nerede ne kadar su harcıyoruz insan olarak incelemek isteyen aşağıdaki siteye 2 dakikasını harcayabilir.
http://www.dogailebaris.org.tr/dib-den/su-tuketimi.htmAyrıca ibrahim Bey'in bu hassasiyetini canı gönülden destekliyorum, söylemek istediğim devede kulak kalan bir atık su miktarı çok daha fazlası ile sağlık olarak geri dönüyor..
Size çok net şunu söyleyebilirim ki evime arıtma aldıktan sonra evdeki grip ve nezle olma oranımızda azalma oldu..
Su gerçekten hayatın başlangıcı ve sağlıklı olmak için kaliteli olmalı vs..
Saygılar..