|
deksar
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2017, 11:06:49 ÖÖ » |
|
Acronis True Image tavsiye ederim. Benzeri yazılımların neredeyse çoğunu denedim, en memnun kaldığım buydu.
|
|
|
|
|
|
"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
|
|
|
|
hakanzade
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2017, 11:57:12 ÖÖ » |
|
Windows 7, 8, 8.1 ve 10 da sistem imajı denetim masasından alına biliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crowded
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 04, 2017, 12:28:51 ÖS » |
|
Acronis True Image tavsiye ederim. Benzeri yazılımların neredeyse çoğunu denedim, en memnun kaldığım buydu.
Ben de kullandim gayet basarili bir yazilim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2017, 17:53:48 ÖS » |
|
Tavsiyeler için ve fikrini ileten herkese teşekkürler. Acronis'le şansınmı denedim 42 GB lık sürücüyü 19 GB olarak yedekledi. USB FlashDiskimi NTFS olarak formatlayıp oluşturulmuş olan sistem imajını içine attım. Bir de Boot disk imajını CDye yazdırdım. Flashdisk ve boot cd ikilisini paket edip kaldıracağım.
Periyodik yedekleme falan yapmayacağımı düşünürsek, sanırım şuanda Acronis'i artık sistemden kaldırabilerim ve bir sorun yaşarsam flash+cdyi kullanarak sistemi geri yükleyebilirim. Doğru mudur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aykiri1
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2017, 18:45:26 ÖS » |
|
Tavsiyeler için ve fikrini ileten herkese teşekkürler. Acronis'le şansınmı denedim 42 GB lık sürücüyü 19 GB olarak yedekledi. USB FlashDiskimi NTFS olarak formatlayıp oluşturulmuş olan sistem imajını içine attım. Bir de Boot disk imajını CDye yazdırdım. Flashdisk ve boot cd ikilisini paket edip kaldıracağım.
Periyodik yedekleme falan yapmayacağımı düşünürsek, sanırım şuanda Acronis'i artık sistemden kaldırabilerim ve bir sorun yaşarsam flash+cdyi kullanarak sistemi geri yükleyebilirim. Doğru mudur?
acronisin "lisanslı" değilse BOOT olayı olacak fakat recover yani yedek imajını yazdırmayacak.... "lisanslı" ise mesele yok ayrıca CD yerine usb boot imajı var onu kullanırsan tek flashta iş biter. cdye güvenilmez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 04, 2017, 19:07:40 ÖS » |
|
acronisin "lisanslı" değilse BOOT olayı olacak fakat recover yani yedek imajını yazdırmayacak.... "lisanslı" ise mesele yok ayrıca CD yerine usb boot imajı var onu kullanırsan tek flashta iş biter. cdye güvenilmez "Şakacıktan lisanlı" olması yeti yor değil mi? Ben tırnak işaretlerinden onu anlıyorum  İmajı aldı, paketten çıkan CD de 20017 versiyonu. Sıkıntı yok sanırım benim açımdan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aykiri1
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 04, 2017, 19:34:31 ÖS » |
|
evet tırnak içinde yazmamın sebebi oydu.  ozaman kolay gelsin sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 04, 2017, 19:37:45 ÖS » |
|
evet tırnak içinde yazmamın sebebi oydu.  ozaman kolay gelsin sana sağolasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 04, 2017, 20:52:05 ÖS » |
|
Evet, benim sistemi recover ettikten sonra yaptığım ilk iş Acronis'i uninstall etmektir, amma da nankörüz yahu  Çünkü dinamik yedekleme yapanlar için arkada birkaç servis falan çalıştırıyor durduk yerde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 20, 2017, 11:36:57 ÖÖ » |
|
Aklıma geldi bir sorayım dedim. Haftalar önce Acronis ile sistem yedeğini alıp, başarılı bir şekilde yeni hddye takmıştım. Fakat, sunucu ile iletişim kurarak çalışan özel bir yazılım için tekrar aktivasyon kodu almam gerekti. Bir yerde bir yanlışlık mı oldu acaba? Yoksa hdd değişti diye yazılım anladı mı? Neden olmuş olabilir? Direk klonlayıp aktivasyonla uğraşmasak olmaz mıydı sanki... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 20, 2017, 13:14:30 ÖS » |
|
Aklıma geldi bir sorayım dedim. Haftalar önce Acronis ile sistem yedeğini alıp, başarılı bir şekilde yeni hddye takmıştım. Fakat, sunucu ile iletişim kurarak çalışan özel bir yazılım için tekrar aktivasyon kodu almam gerekti. Bir yerde bir yanlışlık mı oldu acaba? Yoksa hdd değişti diye yazılım anladı mı? Neden olmuş olabilir? Direk klonlayıp aktivasyonla uğraşmasak olmaz mıydı sanki...  Program donanıma göre aktivasyon yapıyorsa tahminen üstünde kurulu olduğu depo cihazının da bilgilerini bir şekilde kaydediyor ve kontrol ediyordur.. Bunu Windows da yapıyor mesela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 20, 2017, 13:20:37 ÖS » |
|
Aklıma geldi bir sorayım dedim. Haftalar önce Acronis ile sistem yedeğini alıp, başarılı bir şekilde yeni hddye takmıştım. Fakat, sunucu ile iletişim kurarak çalışan özel bir yazılım için tekrar aktivasyon kodu almam gerekti. Bir yerde bir yanlışlık mı oldu acaba? Yoksa hdd değişti diye yazılım anladı mı? Neden olmuş olabilir? Direk klonlayıp aktivasyonla uğraşmasak olmaz mıydı sanki...  Program donanıma göre aktivasyon yapıyorsa tahminen üstünde kurulu olduğu depo cihazının da bilgilerini bir şekilde kaydediyor ve kontrol ediyordur.. Bunu Windows da yapıyor mesela. Benimde tahminim o yöndeydi. Yalnız Win10 tekrardan aktivasyon istemedi. Bildiğim kadarıyla bios ile ilgili bir şeyler yapıyor anahtar için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 20, 2017, 13:24:43 ÖS » |
|
Aklıma geldi bir sorayım dedim. Haftalar önce Acronis ile sistem yedeğini alıp, başarılı bir şekilde yeni hddye takmıştım. Fakat, sunucu ile iletişim kurarak çalışan özel bir yazılım için tekrar aktivasyon kodu almam gerekti. Bir yerde bir yanlışlık mı oldu acaba? Yoksa hdd değişti diye yazılım anladı mı? Neden olmuş olabilir? Direk klonlayıp aktivasyonla uğraşmasak olmaz mıydı sanki...  Program donanıma göre aktivasyon yapıyorsa tahminen üstünde kurulu olduğu depo cihazının da bilgilerini bir şekilde kaydediyor ve kontrol ediyordur.. Bunu Windows da yapıyor mesela. Benimde tahminim o yöndeydi. Yalnız Win10 tekrardan aktivasyon istemedi. Bildiğim kadarıyla bios ile ilgili bir şeyler yapıyor anahtar için. Secure boot kurduysanız EFI ile ilişkilenebildiği sürece istemez, orada anakart değişimi esas sıkıntı olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AmigaFUN
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 20, 2017, 14:13:56 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
AmigaAmigaAmiga
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 20, 2017, 14:25:11 ÖS » |
|
acronis batınca eldeki yazılımlar da kendini imha mı edecek  Acronisleri En kaliteli dvdlere 5 er kopya yazıp çelik kasaya koyalım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|