Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun Oynamak Gözü Bozar MI?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Oynamak Gözü Bozar MI?  (Okunma Sayısı 20499 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2018, 22:27:09 ÖS »

Bende ömrümü ekran başında geçirdim hala bozamadım biraz daha deniyim. Nerde Eagle Nest'im

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 15, 2018, 07:52:32 ÖÖ »

Benimkinin sebebi yüksek tansiyonmuş. O zamanlar farkında değildim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 15, 2018, 08:38:03 ÖÖ »

Anne baba da göz bozukluğu varsa çocuklarda da olma ihtimali epey yüksek oluyor.

Gerçi teknolojinin hayatımıza bu kadar girdiği ve büyük şehirlerde max görebildiğimiz mesafe yüksek binalar ve aşırı yapılaşma sebebi ile bir hayli kısaldı.
Hep o örnek geliyor aklıma köydeki çobanın gözleri bozulmuyor kolay kolay ama şehirde sokağa çıkınca 10 kişiden 5 i gözlüklü
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 15, 2018, 08:56:57 ÖÖ »

Konu yeniden canlanmışken bikaç bişey yazayım
Ortaokul lise çağlarında iken 3D olayı ile kafayı bozmuştum. Anaglyph 3D denen kırmızı mavi camlı gözlüklerle izlenebilen-bakılabilen şeylerle baya bi süre uğraşmıştım. Bu gözlükleri çoğunlukla gazate dergiler verirdi.
Hatta pc için iz3d diye bir yazılım vardı her oyunu 3d oynamaya yarıyodu. Onlada baya uğraşmıştım.
Nereden bulduysam avatar filmini bu şekilde 3d olarak izlemiştim.

Şu anda hala azda olsa iki gözüm farklı renklerde görür. Sebebi muhtemelen bu gözlüklerdir. Kendinizi ve çocuklarınızı bu tarz renkli camlı 3d gözlüklerden uzak tutmanızı tavsiye ederim.

Bende farkına farmıştım. çif renkli kağıt gözlüğü çıkardıktan sonra bir gözle kırmızı tonda diğer gözle mavi tonda gördüğümü fark ettim neyseki bir süre sonra düzei birdaha kullanmadım.

Ayrıca kuzenim 127 ekran 3D Sony TV almıştı gözlüğü pilli.
Kardeşi 2-3 tane filim seyretmiş kesintisiz. Gözüğü çıkarınca baş dönmesi başlamış, geçmeyince eniştem hastaneye götürdü.
Meğer 15 dakikadan fazla kullanmamak gerekiyormuş. 10-15 dakika ara vermek gerekir demiş doktor.
Ne anlamı kaldı 3D filim seyretmenin, dakkada bir kesintiye uğricaksa.
3D olayı kısıtlı ise benim için hikaye.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2018, 09:01:50 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Kasım 15, 2018, 09:30:35 ÖÖ »

@malik

Pasif (polarize) 3D'yi 2 saat rahatlıkla seyredebiliyorsunuz. Ama ne yazık ki 3D teknolojisini elbirliğiyle (muhtemelen sinema endüstrisi zorladı) yok ettiler. Dualplay desteği ve bazı oyunları (örneğin Super Stardust) oynaması keyifliydi.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Kasım 15, 2018, 10:08:13 ÖÖ »

Bence henüz 3d verimli olarak çözülemedi. Yüksek çözünürlük ve yenileme hızı gerektiyor. Buda henüz ticari anlamda pahalı. Bir çok olumsuz etkisi olduğu için kaldırıldığını düşünüyorum. Düşük çözünürlük ve yavaş fps ler yüzünden. İleride tekrar karşımıza çıkacak bence. Bu arada gözün yapısı gereği, bir renk tonunu fazla kullanırsanız ona uyum sağlayacaktır. İkisinede aynı rengi verseydiniz bu kadar keskin hissetmezdiniz farkı ama birine mavi birine kırmızı verdiğinizde gözlüğü birden çıkarında gözün alışma ve yenilme süresi boyunca beyin sapıtmış olabilir. Korkulacak birşey yok. Gözler tekrar normal dünyaya adapte olup, beyin fonksiyonundaki bilgilerinizle otomatik refere olacaktır Kullanım zamanına bağlı olarak süresi değişebilir tabi. Örneğin Yüksek ışığa 2 sn bakıp birden karanlıkta gözünüzü açarsanız 2 dk ya ancak toparlar
İnsan beyni ve organları bulunduğu koşula göre adapte olma özelliklerine sahip. Çok enteresan bir sistem. Şuan yavaş yavaş 2 öğüne sonra yapabilirsem tek öğüne düşmek istiyorum. 22 gün gibi vücütta bir yenileme zamanı var. Tabi hep diyorum neyi yapıyorum yapacam diyorum Kahkaha
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2018, 10:10:38 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Kasım 16, 2018, 23:04:03 ÖS »

Benim gozler 1992 orta okul hazirlikta bozulmaya baslamisti. Ilk olarak 0.75 miyop ile basladi. 2000 yilinda ise 4.75 miyopa kadar ilerlemisti. Bu zaman zarfinda asiri oyun oynamadim ama fazla tv izlerdim. 2004 e kadar da ilerlemedi. 2004 yilinda 10 dakikalik bir lazer operasyonu ile gozlugu attim. atis o atis. Ondan sonra nazar degmesin bu gune kadar tik demeden calisiyor gozler. Ustune ustuk o operasyondan sonra bilgisayarsiz gunum gecmez oldu. Universite is derken 24-48 saat araliksiz monitor basindan kalkmadigim oldu. Bazen crt ekranlarda sabahladim ama bana misin demiyor. Demek ki gozu bozan monitor ya da oyun degildi. Genetik oldugunu dusunuyordum ama sulalede miyop olan bir tek ben varim isin garibi.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: